Ingredienser & Gör så här
- 100 gr mörk choklad
- 100 gr smör
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl vetemjöl
- 1 st dubbeldajm krossad
Gör så här
- BrowniebottenVärm ugnen till 200 grader. Smält choklad och smör.
Vispa ägg med socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ihop bakpulver och vetemjöl. Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen.
Häll i en formen med löstagbar kant (som du lagt smörgåspapper som du smort och bröat, men bara i botten )( detta kan uteslutas men tårtan blir väldigt svår att flytta på om du hoppar över det)
Baka i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
Avokado kan du såklart äta till förrätt, varmrätt och till efterrätt. Här har vi knåpat ihop en vegomeny och en vegansk meny där avokadon får briljera i varje rätt.
Veganska snittar – salladsblad med avokadosalsa Beandillas med svarta bönor och avokado Chokladkräm på avokado
Vem älskar inte mex-favoriten tortillas? Här är en uppdaterad version –
Vegomeny
Avokadosnitt med tångcaviar
Inled middagen med Avokado, citron, pepparrot och dill. Lägg röran på ett gott rågbröd och garnera med ett litet berg av tångkaviar. Mums!
Falafel med avokadosallad och vitlökssås Fryst choklad- och passionstårta
Falafel är en riktig vego-favorit! Tillsammans med avokadosallad och vitlökssås blir det en god vegetarisk huvudrätt. Servera
Artikeln är ett annonssamarbete med ICA
Källa: Evelinas Värld
Portioner:
Ingredienser:
2 dl grädde
100 gram antingen steviasötad eller sockerfri mjölkchoklad
1 msk kakao
1 msk sukrinmelis
50 gram smör
Gör så här:
Smält smöret i grädden på svag värme och sedan ner med chokladen.
Ha i resten av ingredienserna och blanda samman.
Låt stå och småkoka i ca 25 minuter under omrörning, tills
det blir en "seg" smet.
Häll smeten i en form och ställ i kylskåpet över natten.
Dagen efter tar du ut formen och skär ut smeten i fyrkantiga bitar.
Välj om du vill behålla dem fyrkantiga eller göra som jag och rulla
Ihop dem till små bollar.
Förvara i kylskåp!
Ca 1,3 gram kolhydrater per bit på 20 st!
Hej igen alla fina bloggläsare! Jag har haft lite strul med att ladda upp bilderna här på Kryddburken sista tiden men nu verkar det som att det fungerar. Jag ska bjuda på ett litet bildregn från förra helgens Skördefest här på Öland.
Under lördagen åkte vi runt lite mest hemikring Borgholm-Köpingsvik och östra sidan. Besökte Arbelunda gård och fyndade en massa goda Arla-ostar, bland annat deras skördeost som var riktigt god!
Rökt rådjursben, varmrökt lax från Nisses Fisk och enbärsdricka och Ölands skördeost från Ölandsost bland annat.
Jag älskar att handla delikatesser från lokala handlare.
Första kvällen laddade vi upp med en massa gott plock från dagens skörd.
På söndagen tog vi en sväng söderut förbi Ekerum mat och hantverksmässa och Eriksöre bygata som bjöd på hur mycket gott och fint som helst.
Vi stannade till på Ölandschoklad i hamnen i Färjestaden där den i särklass godaste kladdkakan serveras.
En massa fina fynd från helgen och veckan dom gått har verkligen bestått av skördmat alla dagar!
Källa: Evelinas Värld
Portioner: 5
Ingredienser:
150-200 gram sockerfri mjölkchoklad (förslagsvis cavalier mjölkchoklad)
3 st äggulor
5 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med att smälta chokladen över vattenbad, låt svalna en stund och rör sedan ner äggulorna.
Vispa upp grädden och rör försiktigt ner chokladsmeten.
Servera i glas eller skål, toppa förslagsvis med riven mörk apelsinchoklad och låt stå till sig i kylen ca 1-2 timmar.
Blir ca 5 portioner!