Jag älskar rabarber! Jag har skrivit tidigare om att rabarber är perfekt som ”äpplen” för de som inte vill äta frukt.
Vilka är mina favoritrecept med rabarber?
ALLA!!
Nej, men om jag ändå ska välja ut några av alla rabarber-recept som finns på bloggen så blir det:
Rabarber och kanelmuffins de är underbara, är det någon gång man just inser att de kan ta äpplets plats är det här
Kall Rabarbermousse är supergott som dessert efter grillat på sommaren!
Sedan det enklaste av dem alla rabarerkärm och har du vitt vin hemma lyxig rabarberkompott
Njut rabarberna!
Fortfarande härliga rabarbertider
och numera så finns det även frysta året runt att köpa i frysdisken.
rabarber passar utmärkt i en LCHF dessert endast 5,5 gram kolhydrater.
Här bjuder jag på en underbart god Rabarbermousse dessert!
6-8 port serveras väl kyld
400 gram skivad rabarber
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan vald sötning
0,5 dl torrt vitt vin
1 urgröpt vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 liten kanelstång
2 dl vispgrädde
2 gelantinblad
Riven eller hackad mörk choklad, jag föredrar råchoklad vid tillfällen då det andra redan är sött.
Gör så här:
Lägg i rabarber,sötning, vin, vaniljstång + urgröpet och kanelstången, låt detta koka sakta samman tills rabarbern mjuknat lite .
Låt det stå och dra i minst 10 minuter och svalna något, ta sedan bort kanel och vaniljstången.
Lägg undertiden gelantinet i kallt vatten i minst 5 minuter och smält den sedan i den varma rabarbern. Låt kallna.
Vispa grädden ganska hårt och blanda/vänd ner den väl i rabarbern, lägg upp i coupeglas.
Kan också hällas i större skål och var och en kan ta själv.
Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen.
©MariannAndersson
Bloggar etiketter: dessert, rabarber, rabarbermousse
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
![Bra frisör i Stockholm city](https://matkanalen.se/wp-content/uploads/2018/01/Bra-frisör-Stockholm-city-Thoran-Kulhan-bästa-frisörerna-Klippoteket-bästa-salong-i-Stockholm-city.jpg)
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
![Bra Drop-In solarium i Stockholm city](https://matkanalen.se/wp-content/uploads/2018/01/Bästa-solarium-Stockholm-Suntana-Suntana-Drop-In-solarium-Stockholm-city.jpg)
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Grön gratäng med zucchini
- Köttbullar och gräddkokt purjolök
- Hollandaisesås med chili till grillat
- Lättlagad auberginegratäng med bacon och syrlig gurksallad
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Zucchinibröd med ost och timjan
- Blåbär med Lemon Curd
- Dagens grilltips – Krämig blomkålssallad
- Svamppytt, syrliga tomater och räksallad till grillad korv
- Sommarmat – Rökt fisk med dillmajonnäs
- Måndagsmat – Lättlagad gratäng med vitkål och rökt fläsk
- Dagens grilltips – Syrlig ratatouille med zucchini
- Lördagsgodis – Bountybollar på mitt sätt
- Semestermat – Grillade kycklingvingar med snabb wok
- Lättlagade zucchinibiffar och fetaoströra med valnötter
- Dagens grilltips – Ädelostcrème och syrlig rödkålssallad
- Sesamkex med norsk getost
- Keso med ugnstorkade tomater och örter
- Min bästa omelett
- Grön gratäng med zucchini
- Köttbullar och gräddkokt purjolök
- Hollandaisesås med chili till grillat
- Lättlagad auberginegratäng med bacon och syrlig gurksallad
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Zucchinibröd med ost och timjan
- Blåbär med Lemon Curd
- Dagens grilltips – Krämig blomkålssallad
- Svamppytt, syrliga tomater och räksallad till grillad korv
- Sommarmat – Rökt fisk med dillmajonnäs
- Måndagsmat – Lättlagad gratäng med vitkål och rökt fläsk
- Dagens grilltips – Syrlig ratatouille med zucchini
- Lördagsgodis – Bountybollar på mitt sätt
- Semestermat – Grillade kycklingvingar med snabb wok
- Lättlagade zucchinibiffar och fetaoströra med valnötter
- Dagens grilltips – Ädelostcrème och syrlig rödkålssallad
- Sesamkex med norsk getost
- Keso med ugnstorkade tomater och örter
- Min bästa omelett