Njutbar söndagsdessert
Nu är det inte långt tills våra svenska päron på gång, så här får du ett riktigt gott recept.
Päron och kardemumma passar väldigt bra ihop och smörsåsen lyfter smakerna ännu högre.
Vill du hellre ha päronen i en paj så prova det här receptet på mina mandelmusslor.
Baka ut degen i en form med löstagbar kant och förgrädda, gör en större sats av päronen och fyll pajskalet.
Den här nötmüslin blir god att använda som smuldeg till att strö över pajen innan du gräddar den klart.
Du kan istället använda plommon, eller båda frukterna, det blir en fantastiskt god smakkombination i paj.
Kardemummapäron för 2
1 päron
2 msk smör
½ pressad lime
ev 1 tsk honung eller annan sötning
1 krm nymald/stött kardemumma
En näve valnötter
Skär päronet i bitar, inte alltför små.
Bryn smöret lätt, fräs päronbitarna tillsammans med kardemumma, ev sötning, grovhackade valnötter och limesaft.
Låt päronet puttra i nån minut bara, så bitarna inte blir för lösa.
Låt svalna lite, häll upp i ett fint glas och servera med en valnöt.
Vispad grädde eller kokosgrädde smakar gott till eller servera päronkompotten till en krämig ost.
Fler njutbara recept på somriga efterrätter med frukt och bär hittar du i de här kokböckerna.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken