Topplistan för året
Så har då ännu ett år runnit iväg…
Ett för mig riktigt bra år, trots en del bekymrande hälsoproblem hos nära och kära, som under året lyckligt nog återhämtat sig.
Själv mår jag bättre och bättre för varje år, något jag är mycket tacksam över.
Med tanke på den mörka framtid som min prognos förutsåg 10-15 år tillbaka, som ryggskadad, stelopererad fibromyalgiker, så är jag otroligt glad att jag nu vid 55 är piggare och starkare än på många år.
Precis som många andra så tackar jag den mathållning och lättare träning jag hållit mig till nu i 8 år för den här fantastiska förbättringen.
Vad jag idag och sen snart 8 år serverar på min tallrik är en variant av glutenfri LCHF och Paleo.
Eller som min undertitel på bloggen varit ända sen starten; Naturligt god mat att njuta av.
En kost baserad på rena råvaror, fina proteiner, rejält med fett och en för mig lagom mängd kolhydrater från grönsaker, rotfrukter, bär, nötter och frukt.
I slutet av inlägget får du en lista på de mest populära rätterna här på bloggen under det senaste året, då jag dagligen delat med mig av ett LCHF-recept.
Här hittar du dem samlade i en egen kategori, 365 dagar med LCHF-recept.
Scrolla bara nedåt i länken så kan du ta del av alla recept från året.
Nu tar jag lite ledigt ett tag och hämtar nya krafter inför de spännande saker som väntar på det nya året.
En ny kokbok ska skrivas, den här gången tillsammans med LCHF-veteranen Lars-Erik Litsfeldt.
LCHF för seniorer som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist ges ut på nytt, nu med titeln Gammaldags husmanskost à la LCHF.
Mina recept och den engelska utgåvan av mina tre kokböcker fortsätter att spridas runt världen.
Veckan före jul låg jag 1a på Bestsellertoppen inom Low Carb-böcker på Amazon, med E-versionen av LCHF and Paleo Slow Cooking.
Jag fortsätter att vara med på den spännande utvecklingen kring Ecocaféet i Östersund, där jag alltsedan starten för 1½ år sen delat med mig av mina mångåriga restaurangkunskaper och recept.
Mitt samarbete med Huså Bröd går vidare, de nya smakerna av vårt populära frökex har tagits emot väldigt positivt.
Wonderbag Sweden och jag fortsätter också att samarbeta kring nya recept till den icke-elektriska långkokningsbagen från Sydafrika.
Förutom att vara det mest miljövänliga långkokningsalternativet på marknaden, så ger den många familjer med dålig tillgång till ved och el möjlighet att laga näringsrik mat.
Många har på senare år bett mig arrangera resor med fokus på bra mat och hälsa, det blir nu äntligen av tillsammans med min goda vän Therese Renåker.
Under namnet Harmoniresor.se kommer vi att förmedla vår syn på Det Goda Livet till deltagarna på våra resor.
De första två resorna går till Makrigialos på Kreta nästa höst i oktober.
Vi har nu bara 2 platser kvar då intresset för vår typ av resor varit fantastiskt stort.
Ja, det här var lite av det jag kommer att ägna mig åt under det kommande året, lite annat finns även på planeringsstadiet, berättar mer om det senare.
Jag dyker upp här då och då och delar med mig av en mix av nya och gamla receptfavoriter, tips på restauranger, fina resmål, naturbilder och annat jag finner njutbart.
Jag finns också på Facebook och Instagram, du får gärna följa mig där med.
Topp 10 på Birgitta Höglunds mat 2016
- Smörgåstårta LCHF/Paleo
- Ugnsstekt kyckling med örter och vitlök
- Så steker du en perfekt tournedos
- Påskspecial med 130 recepttips
- Rimmad fläsklägg i ugn
- Valnötsbröd
- Fröknäckebröd
- Hamburgare och hamburgerbröd
- Räksoppa
- Gelégodis LCHF/Paleo
Mitt Nyårslöfte till mig och dig blir att nästa år fortsätta på den här vägen, att dela med mig av mina kunskaper på området mat och hälsa på alla sätt jag bara kan.
Hoppas du vill följa med på resan även under 2017❤