De inbundna böckerna är slutsålda och kommer inte att tryckas upp på nytt.
Birgitta Höglunds bästa grilltips, som är en inbunden nyutgåva av min tidigare slutsålda Grillmat LCHF, innehåller också en hel del tillbehör som passar till julbordet.
Även om det är en bit kvar till grillsäsongen, så kanske den kan bli en hård julklapp till någon av alla grillentusiaster i släkten?
Idag får du tips på hur du kan grava lax utan socker till julbordet, här använder jag sötman och syran i en apelsin för att ge riktigt god smak.
Du kan grava laxen redan nu och stoppa i frysen, så blir det mindre matstress dagarna innan jul.
Det här är ett av de recept jag skapade för några år sen till en julspecial med få kolhydrater inne hos Diet Doctor, världens största lågkolhydratsida.
Den vackra bilden på gravlaxen häruppe är tagen av Naomi Sherman.
Apelsin- och rosépeppargravad lax med senapsmajonnäs ca 10-12 port på buffé
500 g av mittbiten på laxfilén, gärna viltfångad
1 ekologisk apelsin
3 msk salt
1 msk grovkrossad rosépeppar
2 dl grovhackad dill
Dra loss benen som går i en rad längs den tjocka ryggbiten på laxen med en tång eller pincett.
Tvätta apelsinen väl, torka och riv den fint. Pressa ur saften. Blanda apelsinskal, salt och rosépeppar i en bunke.
Lägg hälften av dillen på botten av en glasform. Fördela hälften av apelsinsaften och saltblandningen på skinnsidan av laxen, gnid in den väl och lägg laxen med skinnet ner ovanpå dillen.
Gnid in köttsidan med resten av apelsinsaft och salt, fördela resten av dillen jämnt över.
Täck laxen med plastfilm. Lägg en skärbräda över och ställ en tyngd på, till exempel en mortel, en gurkburk eller liknande. Låt laxen gravas i 2 dygn, vänd den några gånger under tiden.
Skrapa av dillen och skär laxen i sneda, tunna skivor med en vass kniv.
Vill du hellre äta laxen tillagad så skär ca 2 centimeter tjocka skivor rakt över och stek/halstra skivorna en halv minut på var sida i torr, het stekpanna.
Laxen håller sig fräsch 4-5 dagar i kylen, frys in det som inte går åt och ta fram efterhand.
Om du använder viltfångad lax, frys då in laxen i tre dygn innan den gravas för att ta kål på eventuella parasiter.
Senapsmajonnäs ca 10-12 port på buffé
½ dl osötad senap
2 tsk äppelcidervinäger
3 dl majonnäs
½ dl grädde/kokosgrädde
1 dl finhackad dill
Ca ½ tsk salt
Ca 1 krm peppar
Rör ut senapen med vinägern och blanda ner majonnäs, grädde och dill.
Smaka av med salt och peppar, låt stå en stund i kylen innan serveringen så smakerna mognar.
Tomtens julklappstips
Mer inspiration till både jul och vardag hittar du i mina kokböcker, länkarna nedan går till dem på Bokus och Adlibris.
De inbundna kan du också beställa hem till din lokala bokhandlare, kanske kan någon av dem bli en fin julklapp till släktens matintresserade?
Alla recept i mina kokböcker är glutenfria, utan vitt socker och anpassade så långt det går även till dem som inte äter mejeriprodukter.
Något som de alla däremot innehåller är mängder av njutbara smaker.
Du ser några bilder från böckerna här nedan som kan passa fint som en liten förrätt eller att servera som tillbehör på julbordet.
Recept på gravad lax innehåller i vanliga fall rätt mycket socker, här får du ett gott recept till jul sötad på ett annorlunda sätt.
Även om inte så värst många kolhydrater från sockret tränger in i laxen, så tog jag fram det här receptet på en äppelgravad lax när jag skrev min kokbok Långkok för LCHF och Paleo.
Den största delen av recepten därifrån finns idag i E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt, där finns även recepten från likaledes slutsålda LCHF för seniorer som jag skrev med Dr Annika Dahlqvist som grundade LCHF-rörelsen för 20 år sedan.
Idag får du ett tips på ett riktigt lättfixat frukostbröd, lika gott till helgbrunchen som till kaffet på vardagar.
Det här receptet hittade jag på i början av min 15-åriga bloggkarriär, då jag tyckte att de flesta glutenfria lågkolhydratbröd jag hittade på nätet mest bara smakade stekt ägg.
Här ger grovriven halloumin såväl god smak och tuggmotstånd som rejält med näring.
Glutenfritt frukostbröd ca 20 st små
2 dl riven halloumi
2 ägg
1 ½ dl crème fraiche
25 g smält smör
½ dl hela psylliumfrön
2 msk helt linfrö
2 msk sesamfrön
2 msk kokosflingor
1 tsk pofiber
½ krm salt
Rör ihop ägg, crème fraiche och smör i en bunke.
Blanda ner alla frön, kokos, pofiber, salt och ost.
Låt smeten stå i kylen och svälla i 2 timmar.
Forma till matskedsstora bollar och lägg på bakplåtspapper.
Bred ut till platta kakor och grädda på 200° i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Lösfrys och ta fram och tina i ugn eller brödrost eftersom.
Fler glutenfria brödrecept som bakats i mitt kök hittar du i kokböckerna nedan.
På bilden längst ner ser du ett fröknäcke med torkade nässlor och parmesan från Gröna, sköna tillbehör, bilden tog jag en härlig sensommardag i Funäsdalen.
Nu när många går tillbaka till vardagen efter semester och sommarlov kommer jag att dela med mig av mina bästa tips på god, näringsrik och lättlagad husmanskost och annan vardagsmat.
Korv Stroganoff har alltid tillhört mina favoriter bland korvrätterna.
Det finns många bra falukorvssorter att köpa idag som har hög kötthalt, ofta från lokala charkuterier.
För att få en ännu bättre gryta, så kan du passa på att göra egen sockerfri chilisås/ketchup, nu när det är högsäsong för tomaterna.
Det här blomkålsmoset passar riktigt bra om du inte vill ha hela broccoli/blomkålsbuketter till.
Du kan också riva broccolin eller blomkålen och förvälla eller steka i smör till ris.
Det blir extra gott och näringsrikt om du steker med lite finhackad paprika, lök och örter, glöm inte salt och peppar så det blir riktigt gott.
När jag började med LCHF 2009 fanns väldigt få recept på glutenfria bröd med få kolhydrater.
De som var mest populära då kallades Oopsies, men de både smakade och hade konsistens mest som stekta ägg.
De här ostbröden blev mitt första försök att hitta på något med mer smak och känsla av vanlig macka, de blev rätt bra tyckte jag och även populära i LCHF-kretsar.
Nu så här 15 år senare så fortsätter mitt receptskapande, det känns så roligt att kunna sprida mina kockkunskaper och matglädje vidare.
Under de här åren har jag hunnit skriva 8 kokböcker, även en mycket efterfrågad bakbok, som tyvärr såldes slut i våras.