Lyxlax
Idag får du recept på en riktigt krämig och god laxmousse, som passar både som en lyxig liten förrätt eller som del av julbordet.
Vill du grava laxen själv så hittar du här min äppelgravade lax och här en gravad med apelsin och rosépeppar.
Du kan göra moussen klar ett par dagar innan jul, rör då ner lite mer majonnäs om den blivit för fast innan serveringen.
Laxmousse
150 g gravad/rökt lax
1 dl majonnäs
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
Salt och peppar
Skär laxen i mindre bitar och mixa snabbt till en grov smet.
Tillsätt majonnäs, citron, örter och lite kryddning.
Kör hastigt ihop smeten, lägg över i en bunke och ställ i kylen så den stabiliseras en timme.
Smaka av om det behövs mer kryddor. Forma små ägg med en sked doppad i vatten.
Lägg äggen på gurkskivor eller mina frökex.
För dig som fortfarande inte hunnit komma på vad du ska ge bort i julklapp, så hittar du mina kokböcker här.
Skriv ut en bild på någon eller några av dem och ge bort i ett presentkort
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken