Bra mat för minnet
Du glömmer väl inte bort att äta fisk så du får i dig nyttigt Omega-3.
Viltfångad lax, ädelfisk, sardiner, makrill eller sill är bra att äta några gånger i veckan, det är bra både för hälsan och minnet.
Jag har pratat med flera av mina äldsta vänner och de som åt mycket fisk som barn har ofta bra minne högt upp i åren.
Det här är en av mina favoriter, att fylla någon smakstark ost i en ficka i laxen och sen bara gratinera en stund i ugnen, bara så pass att den är genomvarm.
Snabbt och enkelt och jag slipper fiskoset i vår lilla lägenhet på Kungsholmen.
Lax gratinerad med ädelost
1 bit lax à 125 gram, helst viltfångad
2 msk Kvibille gräddädel
Havssalt
Ekologisk citronpeppar
Skär en skåra genom laxbiten och krydda med salt och citronpeppar runt om, fyll skåran med smulad ädelost.
Gratinera på 175° i 10-15 minuter, fisken blir lätt torr om den får vara inne för länge så använd stektermometer om du är osäker.
Avokadosallad
½ välmogen avokado
1/4 äpple
Strimlat skal och saft av ½ ekologisk citron
2 msk pumpakärnor
Kallpressad olivolja
Rosépeppar
Färsk persilja
Skär avokado och äpple i lika stora tärningar och fördela runt en tallrik.
Strimla citronskal med ett zestjärn och strö tillsammans med pumpakärnor över salladen, pressa över citronsaften.
Häll på generöst med olivolja och avsluta med rosépeppar och persilja.
Servera till den gratinerade laxen.