Sallads special nummer 2 uppdaterat med era recept!


Minns ni mitt inlägg med Sallads special no. 1?
Sallads special no. 1 hittar ni här >>

Efter era tips och en del inskickade bilder lägger jag nu upp ett extra salladsinlägg med era recept. Superkul att läsa! Ni som inte har bilder till era receptskisser får gärna komplettera i efterhand om ni vill! ;-)

Översta bilden här tillhör Lotta Kruse som tipsar om Tomat & paprikasalsan ni kan läsa här nedan.

Tomat- och paprikasalsa, två personer
2 tomater, tärnade
1 grön paprika, i små tärningar
1 rödlök, finhackad
ca 1 msk pressad limesaft
1 tsk socker
Flingsalt
Svartpeppar

Blanda tomater, paprika och lök men blanda inte i limesaft, salt och socker förrän det är dags att servera.


Kajomidas ”Purjo-majs-ägg-sallad” (Kajomidas egna bild)
Snabbt gjord, men bör ”dra” ett par timmar, gärna över natten. Kan ätas i fler dagar ;-)
Obs! Mängderna nedan är till en stor sallad:

Hårdkoka 6-7 ägg och lat dom kallna
Skär 3 mellanstora purjo (den vita delen) i tunna skivor och gör fina ringar
Blanda i en burk majs (330 g/285 g avrunnen vikt)
Finhacka äggen eller kör dom 2 ganger i ”äggskivaren”
Rör i ett glas Miracel Whip 500 ml (majonäs)
Eventuellt även strimlad kokt skinka om det ska vara ”matigare”

Passar extra bra till: grillat kött, grillad kyckling, färsbiffar…


Sara tipsar om Jamie Olivers gurksallad (Saras egna bild)
Den är frisk och mild och passar fint till mer ”mastiga” smaker, äggrätter till exempel.

Skala 2 gurkor och gröp med en tesked ur det vattniga innanmätet i
gurkan. Blanda gurkan med en näve grovhackad mynta, några matstedar
olivolja, ett par matskedar citronsaft och någon matsked naturell
yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Ellinors tips på enkelt tomatsallad (bild saknas)
En enkel sallad vi ofta äter till lax är
Tomater (i skivor, tärningar eller halva körsbärstomater)
Rödlök eller purjolök (finhackad eller i skivor/ringar).
En vinegrette gjord på torkade örter, olja, salladskrydda etc. Det man gillar helt enkelt…Vill man fixa den väldigt fort så kan man ta dessa små, gröna påsar med dressing som man blandar med olja och vatten. Bara att blanda i en skål.

Sen brukar jag anpassa lite efter resterande smaken av måltiden. Kanske rör i lite färska örter, lite citronsaft, ost i tärningar etc.
Den må verka enkel, men är verkligen jättegod till fisk, och grillat – ja till det mesta.

Linn tipsar om denna goda champinjonsallad (bild saknas)
En sallad som jag tycker är supergod men kanske inte låter som det är champinjonsallad med äpplen. Skär champinjoner i skivor (konserverade funkar också) och skiva äpplen tunt. Blanda ihop balsamvinäger, olja, dijonsenap, hackad persilja, salt och socker. Blanda sen i äpplena och champinjonerna. Klart!

Sofias majssallad  (bild saknas)
Majs sallad, äter vi ofta:
1 burk majs
Några tomater
Purjolök
Olivolja (ibland när inte sambon ser en liten skvätt rödvinsvinäger).
Mycket salt och peppar.

Går även att blanda i en burk kokta bönor t ex kidney om man vill den ska mätta med. Brukar vi äta som ”förrätt” til t ex pannkaka som jag med diabetes har svårt att äta mängder av…

Charlies sallad  (bild saknas)
Mitt bästa vardagstips på sallad är att INTE köpa trist isberg, utan köpa färsk spenat, machésallad eller ruccola, det blir så himla mycket godare!

Två stadiga nävar valfri sallad
En avocado
En gul paprika
Körsbärstomater
Alfa alfa-groddar
En rödlök

Skiva rödlöken tunt och lägg i en bytta kallt vatten med några droppar ättika/vinäger i, den blir sötare och mildare, och godare! Halvera avocadon och skär ut kuber med köttet kvar i skalet, så att det trillar ut färdiga kuber sen när du gröper ur köttet ur skalet.
Halvera körsbärstomaterna. Lägg all sallad längst ner i en bred salladsskål, strössla sedan alla ingredienser ovanpå så att det ser fint och färgglatt ut! Toppa med fetaost och en vinegrette om du vill!

Emelies sallad   (bild saknas)
Min favorit utan tvekan är blandsallad på påse, tomat, gurka, paprika, rödlök, avocado, fetaost, galiamelon och en vinägrettdessing på 1 del rapsolja, 1 del vit balsamvinäger och lite italiensk salladskrydda. Oslagbart!

Sallads special no. 1 hittar ni här >>

Lakto-Ovo Vego Auberginegratäng
Lakto-Ovo Vego Auberginegratäng
Källa: Sockerfritt
Portioner: 6

Ingredienser:
En påse fryst eller färsk bladspenat
1-2 klyftor vitlök, finhackade, lite salt och peppar, ev. muskot
ca 1 msk olivolja för stekning

4 små eller 2 stora aubergine, skär i tärningar 1-2 cm
ca 1 dl kallpressad olivolja att steka aubergine i

300 g, ca 2 pkt Fetaost, grovt smulad, blandas med
1-2 dl grovklippt färsk timjan

1/2 förp pecorino, fårost, finriven (elller parmesan)
1 ask sköljda, halverade cocktailtomater

6 ägg + 1 msk vatten, vispas
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader

Stek spenaten med olivolja, hackad vitlök, s+p, och ev lite finriven muskotnöt, lägg i botten på en ugnsform, bred ut så det sprids.

Stek auberginetärningarna i olivolja, salta lite och när de får färg, lägg över i formen som ett lager ovanpå spenaten, kanske du får steka två omgångar om stekpannan inte är så stor.

Smula fetaosten i en bunke och blanda med färsk timjan, sprid sedan ut ovanpå auberginen, lägg på halva cocktailtomater, och sist, sprid ut riven pecorino.

Vispa äggen med lite vatten och häll över tomat, ost, formen.

In i ugnen 20-25 minuter.

Gott i matlådan, till middag, frukost, mellanmål.

Tips; använd receptet som en grundgratäng att variera.. kanske ha i köttfärs istället för aubergine, kanske byta timjan mot oregano, kanske ha på vanlig riven hårdost, paprika istället för tomater, ta vad ni har hemma och lycka till!
Saltrostade nötter


Kikar in som hastigast med ett litet snacks-tips såhär på lill-lördan! Istället för chips och ostbågar så är detta betydligt nyttigare och faktiskt godare. Enkla rostade nötter som du saltar och kryddar själv, perfekt när ”salt-suget” sätter in, som drinksnacks, tilltugg etc. Här har jag rostat nötter tillsammans med pumpa och solroskärnor i stekpanna med en liten karamelliserad yta av råsocker och en skvätt vatten. Därefter kryddat med flingsalt och lite malen paprika/cayennepeppar.

Använd de nötter, kärnor och kryddor du gillar allra bäst eller har hemma!

Det här behöver du : 
4 dl blandade nötter
Valnötter
Hasselnötter
Pumpakärnor
Solroskärnor
2 msk råsocker
2 msk vatten
Flingsalt
Malen paprika och el. cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna, lägg i nötterna i den torra pannan och låt dom rostat ca 1 min. Sänk värmen till medel och strö över råsocker och skaka om pannan. Tillsätt vattnet när sockret börjar smälta och rör försiktigt med träsked. Strö över flingsalt och kryddor och häll upp nötterna på bakplåtspapper så de får svalna. Fyll en skål och ställ fram på bordet.

I
 stekpannan med råsocker, vatten, flingsalt och kryddor.


Låt dom torka och svala ordentligt innan du häller upp i skål.

Gratinerad skinkschnitzel i ugn


Ibland när fantasin tryter är det guld att ha inspirerande läsare som tipsar och tycker till, det är ni ena riktiga hejjare på, fortsätt så! :-P Frågan ställdes på Kryddburkens facebook; ”Vad göra med skinkschnitzel?” Det enda jag inte hade lust med var att ställa mig och banka och panera.  Sofia var en av dom som tipsade om denna rätt och jag nappade direkt. Enkelt, okomplicerat och mat som sköter sig själv i ugnen. Fler tips kan ni läsa om i inlägget.

Gjorde naturligtvis lite egna justeringar men det är ju just de som är det fina med tips och idéer att man plockar ut det man gillar och gör om till sitt eget, eller hur? ;-) Här har jag bara brynt schnitzlarna hastigt i stekpanna med lite smör, salt och peppar sen över i en ugnsform. Vispat ur pannan med buljong och kokat upp en sås som jag slog över. Såsen smaksattes med tomatpuré, soya och sambal oelek. En skvätt grädde för att runda av smaken och sen lite tomat och paprika på de, skjuts in i ugnen.

Serverades sedan med ris och kokt broccoli.
Gör som jag, plocka ut de goda, gör om till ditt eget och laga mat med ny inspiration, de behöver vi alla ibland!

Imorgon kommer en fin utlottning i samarbete med Muurikka och lite inspiration till årets säsong. Håll utkik då!

8 port
Det här behöver du :
ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc)
Smör till stekning
Salt & nymald svartpeppar

5 dl köttbuljong (egen, el tärning/fond + vatten)
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2 – 3 tsk sambal oelek
1 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning

ca 10st körsbärstomater
1 gul paprika

1 knippe slätbladig persilja

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. Häll såsen över formen med schnitzlarna. Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.  Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är, dessa var ca 1-1½ cm. Strössla över hackad persilja strax före servering.


Dom brynta skinkschnitzlarna.


Slå på såsen.


Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.


Gratinera ca 30-40 min i 200 grader.


Strössla över hackad persilja, servera!


Smaklig måltid och tack Sofia! ;-)

 

Kycklingwraps eller kycklingrulle


Gårdagens kvällsmiddag fick bli något snabbt och enkelt. After att ha varit och storhandlat och fyllt på kyl och skafferi orkade jag bara inte ställa mig med några kastruller, dessutom hann klockan bli lite för mycket… Köpte med en grillad kyckling hem och gjorde en stor kycklingrulle med massa god sallad, tomat, lök och vitlöksdressing. Snabbt och gott. Jag använde lavash tunnbröd, tycker det är perfekt till just wraps då det är väldigt elastiskt och går inte sönder när man rullar, dessutom är dom lite större än vanligt polar tunnbröd tex.

Jag läser att många av er ratar just isbergssallad och föredrar hellre mache, färsk spenat o dyl. Det gör inte jag! Den enda goda grönsallad tycker jag faktiskt är just isberg, eller roman. Den får liksom inte vara len och tunn utan mer krisp och tuggmotstånd tack. Samma gäller endive, oj va goda dom är men inte alltid att dom finns i affären men igår hittade jag röd endive som jag strimlade och fyllde kycklingrullen med, och så isbergssallad också då förstås! ;-) Tur att smaken är som baken.

4 port
Det här behöver du :
2 st Lavash tunnbröd
1 grillad kyckling
några blad isbergssallad
4 blad röd endive
6 körsbärstomater
1 röd lök
1 knippe slätbladig persilja

Kall sås : 
1½ dl turkisk yoghurt
Salt, peppar, pressad citron, vitlök
Smaka av…

GÖR SÅHÄR :
Lägg ut ett tunnbröd och fördela sallad, tomat och lök ovanpå. Fördela kycklingen över och persilja, sist av allt den kalla såsen. När du kommit såhär långt inser du att det inte alls går att rulla ihop den så du behöver ett till tunnbröd som du lägger under/omlott och sedan rullar ihop! :-P


Lavash, sallad, tomat, rödlök.


Och så grillad kyckling.


Sen massor med persilja.


Och den kalla såsen av turkisk yoghurt.


Klart! Dagens snabbaste tips! ;-)

Sallads special no.1

 


Jag har fått en del frågor och mail om tips på sallader till de mer vardagliga måltiderna. Dom där enkla man svänger ihop i ett kick och som inte bara består av isbergssallad, tomat & gurka! ;-) Självklart ska jag tipsa, det är svårt med sallader tycker jag och jag är ingen novis på det området men har ändå hittat en del favoriter som vi kör i repris då och då.

Jag har hoppat över de kokta alternativen här då jag tycker dom står sig mer ihop med respektive maträtt. Kokta morötter och ärtor till husman, brysselkålen till kalkonen, den kokta broccolin, sugarsnapsen och blomkålen till alla LCHF:fantaster etc etc. Jag lämnar det utanför, den fantasin har vi alla i bakfickan ändå. :-P

Jag har beskrivit dessa salladers ingredienser kort med + plus +, samt lagt till vad dom kan behöva för tillbehör och vad dom passar extra bra till!

Lämna gärna ditt eget bidrag på din bästa vardagssallad i kommentarsfältet.
Har du dessutom en BILD? Maila den till mig så publicerar jag den i inlägget och fyller på listan! (kryddburken@telia.com)
Lämna en likande beskrivning på salladen som jag gjort nedan i så fall.

PIFF-EXTRA : 
För extra vardags-piff kan du :

  • Lägga upp salladsblad, grönsaker, hackade örter, fruktskivor direkt på tallriken
  • Ringla över lite crema di balsamico
  • Riv över parmesan, smulad fetaost, getost, brie etc
  • Strössla med nötter, solrosfrön, linfrön
  • Dressa med en god vinegrette
  • Krydda med nymald peppar och flingsalt
  • Å så den där menlösa lilla örtkvisten som man ändå petar bort, *envis* men det är ju snyggt!! ;-)
  • Vår & sommartid kan du garnera med en liten ätbar (eller icke-giftig) blomma på tallriken
  • Tänk i färger, många färger så blir man lite extra glad av salladen också!


Isbergssallad + tomat + rödlök + färsk timjan + svartpeppar + flingsalt
Tillbehör; Kall vitlökssås
Passar extra bra till; Färsrätter, fisk och pasta.


Tomatsallad
Tomater, olika sorter + nypa socker + gurka + sallat + färska örter + gul lök


Gurka & Majssalsa
Gurka + majskorn + heta kryddor
Passar extra bra till; Tacos, gratänger, grillat.


En god olivsallad
Fetaostfyllda oliver + soltorkade tomater + isbergssallad + gurka.
Passar extra bra till; Kött & kyckling, eller som den är, alt till pasta.


Fetaostsallad med gurka
Gurka + fetaost + rödlök
Tillbehör; Tzatziki
Passar extra bra till; Grillat, gratänger, pasta.

Vinegretten skakas snabbt ihop i en liten flaska av 2dl olivolja, 1 dl vitvinsvinäger, 2 tsk dijonssenap, ½ finriven vitlök, salt, torkade örter & finmalen vitpeppar och en liiiiten nypa socker.


Fetaostsallad med tomat
Tomat + rödlök + fetaost + gurka/squasch
Tillbehör; Tzatziki
Passar extra bra till; Grillat, gratänger!
Hela receptet hittar du här >> 


Tomat & mozzarellasallad
Tomat + mozzarella + vinegrette + basilika + chili
Passar extra bra till; Buffé, grillat, pasta, kallskuret.
Hela receptet hittar du här >>


Coleslaw på rödkål.
Rödkål + rödlök + morötter + creme fraiche + majonäs + citron.
Passar extra bra till; Grillat, hamburgare, färsrätter.


Råkostsallad
Isbergssallad + röd endive + morot + alfalfagroddar.
Passar extra bra till; Husmanskost. Ugnspannkaka, blodpudding, raggmunkar, lasagne.
Hela receptet hittar du här >>


Avocado + rädisor + gul paprika + fetaost
Passar extra bra till; Tacos, färsrätter, quesadillas, enchiladas.


Pizzasallad med ättika.
Vitkål + ättika + olja.
Passar extra bra till; Pizza, varm mackor, som grundsallad till vardags.


Snabb & enkel vinegrette till vardags :

Det här behöver du :
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk torkade örtkryddor (te x. Herbes de Provence)
½-1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
En liten gnutta socker

GÖR SÅHÄR :
Häll alla ingredienserna i en flaska/burk med tätslutande kork/lock. Skaka om! Förvara i kylskåp. Lång hållbarhet.


När fantasin tryter och kylskåpet är knapert kan även den enklaste salladen med enbart isbergssallad och tomat bli otroligt god med en fin vinegrette. Bättre än ingenting med andra ord! ;-)

Varma sallader


Haloumisallad med nektariner
Haloumiost + färska nektariner  + körsbärstomater + romansallad.
Passar extra bra till; Som den är, till grillat.


Varm champinjonsallad
Färska champinjoner + vitkål + tomat + rödkål +  haricots verts + persilja.
Passar extra bra till; Grillat kött med sås, kött, fisk, kyckling eller som ensamrätt.
Hela receptet hittar du här >>


Varm sallad med nötter.
Färsk majs + gurka + paprika + nötter.
Hela receptet hittar du här >> 

 

Fikabröd med choklad och pistachenötter
Fikabröd med choklad och pistachenötter
Källa: Sockerfritt
Portioner: 6

Ingredienser:
4 ägg
2 tsk fiberhusk

2,5 msk kakaopulver med hög kakaohalt, jag använder Kung Markattas ekologiska kakao, den är jättegod

1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl malda pistagenötter
+ 0,5 - 1 dl grovt hackade pistagenötter
0,5 dl krossade el hela linfrön
valfritt: 1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader

Vispa 4 ägg kraftigt med elvisp 1-2 minuter så det blir fluffigt äggvisp i en egen skål, tillsätt 2 tsk fiberhusk, vispa ihop, och låt stå 5 min och svälla

Blanda under tiden ihop de torra ingredienserna i en andra skål

Vänd ner de torra ingredienserna i äggfluffet med en slickepott och blanda ihop, då stannar luften kvar i äggen bättre än om man skulle använda elvispen här, klicka sedan ut smeten, ca 2 msk i varje, i 6 stora formar, ev hacka 1 dl pistagenötter i grova småbitar och strössla ovanpå.

Grädda 15-16 min i 180-200 grader varm ugn

Servera som de är, eller kanske med en matsked cashew- vaniljgrädde, gott!

Cashewgrädde
Mixa 2 dl naturella cashewnötter till 'mjöl'
i med 1 tsk äkta vaniljpulver
+ 1 tsk citronsaft
och sen mixar ni ner 0,3 - 0,5 dl vatten efter önskemål om konsistens

Mjölkfritt, sockerfritt, glutenfritt, LCHF och vego, vegan

Tips: mixa nötmjöl av olika nötter, mest mandel som passar i alla bröd, och spara i burkar i kylskåpet, spara nötter i påsar i frysen så håller de sig längre.
Stevia Vital säljer min bakbok till halva priset!

Om man handlar för 400 kr i deras webshop får man möjligheten att köpa Baka med LCHF till halva priset.

Lite tips om du vill handla där och baka min bakverk med deras socker, är att om du väljer
Stevia Vital Steviasocker 5x sötare, så ta 0,5 msk och fyll upp med 2 msk erytritol (sötrix, sötin eller sukrin)
Deras små burkar med ren fin stevia kan funka att bara baka med. Ta ca 1/2 krm av 500 x sötare och kasnke bortemot 1 krm av 300 x o 400 xsötare.

Vill du använda dem att blanda min blandning kan du köpa 300 x och ta 1/4 krm och 3 msk erytritol.

Prova dig fram.

Bloggar etiketter: , ,

10 enkla tips till påskbuffén!


Hej på er! Här på Öland har vi full snöstorm idag, trodde knappt det var sant när jag tittade ut genom fönstret, men så är det! ;-) Vi ska strax åka och småhandla till vår lilla påskbuffé ikväll, sen var tanken att vi skulle åka ut till Runsten och gå på ”Äggröran”; en festival med marknad och allehanda trevligheter i påskens tecken, men vette sjutton om det är så lockande i detta väder? Vi får se om det lättar. Innan jag kan visa bilder från kvällens mat så kommer här lite inspiration på snabba, enkla små snittar, tilltugg, snurror, munsbitar, allt för alla smaker. GLAD PÅSK!! :-P


Laxsnittar med smördegsstjärnor, recept här  >>


Potatis-stubbar med kallrökt lax, gräddfil och dill! En munsbit som bar smälter i munnen…


Ägghalvor med majonäs och löjrom.


Piffad prinskorv till de små, lindade med smördeg en favorit hos alla barn! Recept här >>


Ägghalvor med majonäs och rödlök för alla som inte gillar räkor… ;-)


Svampfyllda tarteletter, recept här >>


Laxbakelser, dekorerade med kallrökta laxrosetter, citron och gräslök. Recept här >>


Äggrulle med ost & bacon, recept här >>


Pizzasnurror, recept här >>


Pumpernickel, med romröra och najad lax, recept här >>


Tunnbrödsklämmor med färskost pepparrot och saltrulle, alt hamburgerkött. Recept här >>


Sill, gräddfil, hackad rödlök och gräslök.

 

Halstrad lax, färskpotatis, haricot verts, kokt ägg och citronkräm med philadelphiaost


Tillbaka i rutan! Nu tänker jag inte lägga några fler tankar på de som hänt utan se framåt, vilket ni har varit och _är_ toppenbäst på att hjälpa mig med dessutom. Av alla hundratals enormt fina kommentarer, mail, brev och pm så blir jag ännu mer påmind om vilka otroliga läsare jag har. Ni har stöttat och bidragit till mitt nu glada humör och motivationen är på topp och det ska ni ha tusen, åter tusen varma kramar för!

Igår var det skärtorsdag och barnen och jag var nere en liten runda i borgholm där dom fick ”påska” utklädda till påskkärring och pirat?! :-P Av mormor, farmor och morbror fick dom fina små presenter med klistermärken, ballonger, gjuta-gips-cupcakes, tatueringar mm mm… Dom hade ett himla sjå med att få till dom där figurerna man blåser upp av smala ballonger. Det blev några riktiga påsksmällar då och då kan tilläggas. ;-)

På vägen hem köpte Nicke med sig en fin bit färsk lax som vi halstrade och åt med färskpotatis, (inte svensk förstås men såååå gott att tjuvstarta lite) Lättkokta haricot verts, kokta hackade ägg och en röra på philadephiaost, citron salt och peppar. Väldigt enkelt och fruktansvärt gott! En fin liten start på påsken.

Vidare kommer här små påsktips och imorgon dukar vi upp en liten buffé för bara lilla familjen, nu ska vi däremot ut i blåsten och plocka påskris. Å så va det ju de där med fjädrarna… Som jag alltid lägger på ett så fiffigt ställe varje år för att jag ska komma ihåg det men nu är det som bortblåst!!? ;-)

Halstrad lax : 
1 bit laxsida (räkna ca 160-180 gram/port)
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna, grillpanna eller traktörpanna. Smält smöret och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Stör över ordentligt med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Låt laxen få steka så skinnet blir knaprigt. Du ser på sidan av laxen hur den blir tillagad nerifrån när den ljusrosa färgen stiger. Jag brukar lägga ett lock på de sista minutrarna innan den är helt rosa och stänga av värmen, sen får den stå till sig så ca 10 min, då blir den alldeles perfekt, med fina mjälla skivor som lätt faller isär.

Citronkräm med philadelphiaost : 
1 ask philadelphiaost
Rivet skal från 1 citron
Saften från 1 citron
Salt & peppar


Laxen är så färsk och fin så den drar snabbt ihop sig i den heta pannan. Här ser ni hur den precis börjar tillagas och bli ljust rosa underifrån.


Smaklig måltid och ha en underbar påsk allihopa!