Snabbmat
Idag bjuder jag på en riktigt snabb och enkel rätt som passar såväl till frukost som lunch eller middag.
Ägg är ett av våra mest näringsrika livsmedel, de innehåller allt vi behöver förutom C-vitamin.
Här har jag serverat min omelett med granatäppelkärnor, så får jag även en liten dos C.
Hos Diet Doctor kan du läsa om 10 hälsofördelar och näringsinnehåll i äggen.
Fetaostomelett 1 port
3 ägg
2 msk vatten
En nypa salt
Lite peppar
25 g msk smör
50 g fetaost
Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar lite lätt.
Bryn smöret i en liten stekpanna.
Häll i smeten, rör runt mot botten och lyft liksom upp smeten med en stekspade, då blir omeletten fluffig.
Smula över fetaosten och låt omeletten steka tills den nästan stelnat på ytan.
Skaka pannan någon gång under tiden, så smeten inte fastnar.
Vik ihop omeletten och lägg upp på tallrik, garnera med granatäppelkärnor eller lingon, pumpafrön och några timjankvistar.
På bilden nedan ser du en annan riktigt god omelett, en frasig ostomelett från Stora diabeteskokboken.
Här får du länkar till mina kokböcker om du tycker om min typ av mat och känner att du vill stötta mitt skrivande.
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)