Snabb vardagsmat
Då var det måndag igen, den dag i veckan det oftast var en falukorvsrätt som Dagens lunch när jag jobbade som restaurangkock.
Perfekt även i hemmaköket för att ta tillvara på grönsaksrester efter helgen.
Här har en kvalitetskorv fått sällskap av lite smörfräst blandsvamp från frysen.
Korvgratäng 2 port
400 g falukorv med hög kötthalt
2 dl brynt skogssvamp
2 dl riven, lagrad ost
2 ägg
1 paprika
1 dl strimlad purjo
Gräslök
Skär korven i skivor som delas i fyra bitar och skär paprikan i strimlor.
Fördela korv, paprika och brynt svamp i en smord ugnsform, strö över purjolök och ost.
Gratinera på 200° i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Servera med stekt ägg med gräslök strödd över vitan, blomkålsmos är också gott till.
Min sockerfria chilisås passar också bra till gratängen.
Kokbokstips
Fler lättlagade och goda mattips hittar du i mina kokböcker.
Köp gärna en eller ett par till dig själv eller någon kär i present eller julklapp.
Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)