Igår var det inte mindre än Jolines födelsedag! Stora tjejen är nu 14 år. Som alltid här hemma är det födelsedagsbarnet som bestämmer middag och dessert och hennes val blev kycklingröra med bakpotatis och en söt banoffeepaj. Perfekt mat att bjuda många på den kan förberedas dagen innan och endast bakpotatisarna behöver tillagas i ugnen före servering. Kanongott blev det och hon var mer än nöjd med sin dag med släkt och vänner, fina presenter och en helmysig kväll på alla sätt.
Kycklingröran gjorde jag av två grillade kycklingar, två askar philadelphiaost, créme fraiche och goda kryddor. Smaken blev otroligt god och med lite hetta, men inte för mycket. Serverade med bakpotatis, sallad, baguetter och vitlökssmör.
8 port
Det här behöver du :
8 bakpotatisar
2 grillade kycklingar
Röran :
400 gram philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1/2 liten, finhackad purjolök
3 msk sweet chilisås
1 msk vit balsamico vinäger
1 tsk D’Elidas chilisås
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda samtliga ingredienser till röra. I en rymlig skål. Bena ur kycklingen och finfördela köttet. Ta en matsked olja och lite allkrydda och vänd runt innan du blandar med röran.
Röran är färdig och ska nu blandad ihop med kycklingköttet.
Lägg upp i en skål och ringla över lite sweet chilisås och några varv med pepparkvarnen.
Och sen dags för födelsedagsmiddagen. Recept på desserten kommer.
Igår var det inte mindre än Jolines födelsedag! Stora tjejen är nu 14 år. Som alltid här hemma är det födelsedagsbarnet som bestämmer middag och dessert och hennes val blev kycklingröra med bakpotatis och en söt banoffeepaj. Perfekt mat att bjuda många på den kan förberedas dagen innan och endast bakpotatisarna behöver tillagas i ugnen före servering. Kanongott blev det och hon var mer än nöjd med sin dag med släkt och vänner, fina presenter och en helmysig kväll på alla sätt.
Kycklingröran gjorde jag av två grillade kycklingar, två askar philadelphiaost, créme fraiche och goda kryddor. Smaken blev otroligt god och med lite hetta, men inte för mycket. Serverade med bakpotatis, sallad, baguetter och vitlökssmör.
8 port
Det här behöver du :
8 bakpotatisar
2 grillade kycklingar
Röran :
400 gram philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1/2 liten, finhackad purjolök
3 msk sweet chilisås
1 msk vit balsamico vinäger
1 tsk D’Elidas chilisås
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda samtliga ingredienser till röra. I en rymlig skål. Bena ur kycklingen och finfördela köttet. Ta en matsked olja och lite allkrydda och vänd runt innan du blandar med röran.
Röran är färdig och ska nu blandad ihop med kycklingköttet.
Lägg upp i en skål och ringla över lite sweet chilisås och några varv med pepparkvarnen.
Och sen dags för födelsedagsmiddagen. Recept på desserten kommer.