Julpaté och cumberlandsås med lingon

Hemgjord paté

Idag bjuder jag på en smakrik paté, när jag jobbade som restaurangkock gjorde vi alltid olika sorters patéer till julbordet.

Det är lite pyssel med blir väldigt gott, den passar riktigt bra att förbereda nu i god tid innan julen.

Jag serverar patén med cornichons, lingoncumberland som du hittar längre ner i inlägget och inlagd svamp, ett recept på det hittar du här.

Julpaté med lingoncumberland

500 g kycklinglever

500 g fläskfärs

1 liten burk ansjovis

1 gul lök

3 msk smör

2 ägg

2 dl grädde

½ dl konjak

1½ msk psylliumhusk

2 tsk torkad timjan

1 krm riven muskot

2-3 tsk salt

1 tsk nymald vitpeppar

Bryn kycklinglevern snabbt på båda sidor, krydda med salt och peppar.

Levern ska bara brynas och vara röd inuti, den steks färdigt i ugnen.

Ta upp lever och fräs den hackade löken mjuk i smöret.

Häll över hälften av konjaken och låt den koka in lite i löken, ta från värmen och låt svalna.

Ta undan några fina bitar lever att baka in i patén.

Mixa resten till en fin smet, tillsammans med ägg, ansjovis, kryddor och konjak.

Blanda i en bunke fläskfärs med grädde, husk och lök, vänd ner leversmeten och blanda väl.

Låt smeten stå och svälla en stund. Stek en lite biff i smör och smaka av om det behövs mer salt och kryddor.

Smörj två ugnsfasta formar på ca 1 liter.

Lägg ett lager smet i botten på formarna och lägg de stekta levrarna längs mitten.

Täck med resten av smeten, platta till ordentligt. Täck med lock eller smord ugnsfolie.

Grädda i vattenbad i ca 1 timme på 200° eller tills en ugnstermometer visar 70°.

Låt patén kallna i formen, ställ sen in i kylen för att stelna över natten.

Du kan frysa in patéerna ogräddade för att ta fram och grädda innan jul, tina dem då i kylen över natten.

Lingoncumberland

4 dl lingon

1 ekologisk apelsin

2-3 msk valfri sötning

1 tsk Colemans senapspulver

½ tsk mald ingefära

½ tsk vit balsamvinäger/äppelcidervinäger

1 knivsudd cayenne

Några droppar Worcestershiresauce

Skala av det yttersta skalet på apelsinen med potatisskalare och strimla fint. Eller dra av strimlor med ett zestjärn.

Pressa ur saften och bland med lingonen i en kastrull. Tillsätt skalet och de övriga ingredienserna.

Rör om ordentligt så kryddorna löser sig och koka upp. Låt koka i 15 minuter, rör då och då.

Fyll upp på burk och förvara i kyl, såsen håller i minst en månad.

Tomtens jultips

Du hittar fler av mina recept som passar till julen i mina kokböcker, läs mer om dem i länkarna nedan.

Någon av dem kanske kan bli en fin julklapp till släktens matintresserade?

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker Inbunden (Skriven med Lars-Erik Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips Inbunden

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Kycklingleverpaté med havtornsgelé fån Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson
Julens godaste rödkål

En klassiker på julbordet

Rödkål är en rätt som många har till jul, men jag har alltid tyckt att den köpta är alldeles för söt.

Därför hittade jag på en variant som passar både min smak och alla oss som föredrar lågkolhydratmat.

Rökt fläsk används mycket i tysk surkål, så det tyckte jag blev en passande ingrediens även i min rödkål.

Svarta vinbär och äpple passar också in med sina aromer av sötma och syra.

Balsamvinäger för att fördjupa syran ännu mer. Nejlikor och kryddpeppar ger goda julsmaker.

På det viset får man en väldigt god rödkål som passar till många av julens kötträtter.

Är ni många som firar jul tillsammans så kan du enkelt dubbla receptet.

Du kan göra rödkålen redan nu och stoppa in den i frysen, så får du mindre stressigt när julen närmar sig.

Rödkål på mitt sätt ca 4-6 port på julbordet

1 klyfta rödkål ca 250 g

2 skivor varmrökt sidfläsk

1 dl svarta vinbär

1 gul lök

½ äpple

2-3 msk smör

1 msk balsamvinäger

ev 1 tsk valfri sötning

6 kryddpepparkorn

6 vitpepparkorn

6 hela nejlikor

ca 1 tsk salt

Skär rödkålen i strimlor, jag tog dem inte så tunna, det blir mer matigt då. Strimla löken och fläsket.

Bryn smöret  och fräs lök och fläsk utan att ta färg i några minuter.

Tillsätt kål, vinbär och tärnat äpple, låt fräsa med en stund.

Krossa kryddorna i mortel till pulver. Rör ner kryddor, vald sötning och balsamvinäger.

Låt allt koka upp och puttra under lock i en halv timme. Rör då och då.

Smaka av om det behövs mer salt och vinäger.

Vill du hellre göra gräddstuvad rödkål till jul så hittar du mitt recept tillsammans med ingefärsmarinerade revbensspjäll här inne hos Diet Doctor.

Fler av mina traditionella rätter hittar du i kokböckerna Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker och Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok).

Stora diabeteskokboken är min åttonde kokbok, den är skriven med Lars-Erik Litsfeldt som ligger bakom många populära böcker om diabetes.

Husmanskostboken skrev jag tillsammans med Dr Annika Dahlqvist, grundaren av LCHF-rörelsen.

Den är två böcker i en, en samlad utgåva av min första kokbok LCHF för seniorer som kom 2011 och Långkok för LCHF och Paleo.

Den har också ett intressant förord om fettets betydelse i vår mat, skrivet av författaren och vetenskapsjournalisten Ann Fernholm.

Ingefärsmarinerade revbensspjäll med stuvad rödkål Foto Naomi Sherman
Marinad med kaffe och kanel till sidfläsk
Foto Mikael Eriksson

Smakrik fläsksida

Idag bjuder jag på ett recept från min grillkokbok, passar på att göra lite extra reklam för den nu inför julen.

Många grillar även på vintern, det här är ett recept som passar just för såna tillfällen.

Det färska sidfläsket är marinerat med lite annorlunda smaker, kaffe och kanel, det ger en mycket mustig smak till köttet.

Det är väldigt gott att grilla helt på skogsutflykter som jag gjort på bilden nedan, men går förstås fint att steka hemma i ugnen eller i stekpannan också.

Här i ett inlägg med 7 kötträtter till julbordet får du anvisningar hur du ugnssteker fläsket på bästa sätt.

Om du skivar fläsket så går det snabbare att marinera, då räcker ett par timmar.

Torka av det innan du grillar eller steker skivorna i pannan eller i en ugnsform, det kan bli ett nytt och gott inslag på julbordet.


Grillat, kaffemarinerat sidfläsk

700 gr färskt sidfläsk i bit med svål

1 dl starkt kaffe

2 msk glutenfri tamarisoja

2 msk kallpressad rapsolja

2 tsk kanel

½ tsk vitpeppar


Rör samman marinaden i en bunke. Skär täta snitt genom svålen med en vass kniv. Lägg fläsket i en plastpåse och häll över marinaden.

Förslut påsen och massera runt fläsket så marinaden kommer åt överallt och tränger ner i den snittade svålen.

Lägg på en tallrik i kylen och låt marinera 24 timmar, gärna längre om du har tid.

Ta upp biten, torka av marinaden och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Grilla över het glöd i 2-3 minuter på varje sida, så fläsket får fin färg.

Vill du grilla sidfläsket helt, så gör det då över indirekt glöd eller på låg värme på gasolgrillen.

Fös ihop glöden mot sidorna på grillen och gör en kolfri yta under köttet.

Vänd flera gånger under grillningen så det inte bränns. Grilltiden är 30-40 minuter, beroende på hur tjockt sidfläsket är.

Använd gärna en stektermometer som sticks in i mitten av köttbiten. När termometern står på 65º så lägg sidfläsket att vila på sidan om grillen i 10 minuter, täckt med folie.

Den här ädelostsåsen passar bra till och här hittar du en rotfruktskaka och ratatouille som blir fina tillbehör.

Här kan du läsa om Birgitta Höglunds bästa grilltips på Bokus, här hittar du den på Adlibris.

Så här skriver en som köpt kokboken på Bokus i sitt omdöme:

”Grillar gärna och njuter av hälsosam mat. Boken lockar till att testa sånt man inte tänkt på att grilla.

Känns även som en fin present att skicka istället för blommor/choklad. Jag har, liksom författaren, ätit mig till bättre hälsa.

Boken ger många fina recept om man vill njuta både av det goda och nyttiga. Alla vackra foton i boken blir en ytterligare bonus.”

Kryddsmör i paprika Foto Mikael Eriksson
Lättlagad husmanskost – Stekt fläsk med löksås

Traditionell mat på nytt sätt

Du som följt mig härinne genom bloggens 15-åriga livstid har nog inte kunnat undgå att märka min förtjusning i vår svenska husmanskost.

Det har ända sen barnsben varit den mat jag gillat allra bäst, min mamma var mycket duktig på att laga riktigt god vardagsmat.

Hon föredrog det färska sidfläsket framför rimmat, så det är oftast det jag också använder.

Här har jag gjort en löksås på rödlök, men du kan förstås använda vanlig gul eller purjolök istället om du vill.

Äppelcidervinägern ger en väldigt god smak till den här såsen, syran lyfter smakerna till högre höjder.

Löksås till stekt sidfläsk 2 port

2 röda lökar

2 dl grädde/kokosgrädde

1 dl steksky från fläsket eller använd 1 dl av min enkla buljong.

3 msk smör

1 tsk äppelcidervinäger

Salt och peppar

300 g sidläsk, färskt eller rimmat

Smör till stekning

Skär löken i tunna strimlor och stek i smöret tills det fått lite färg.

Häll på vinäger, krydda med salt och peppar, låt vinägern koka in i löken.

Stek fläsket i en annan panna, så det får ordentligt med färg.

Jag skar tjocka skivor av det färska sidfläsket, men det blir gott även med tunnskivat, knaperstekt.

Krydda med salt och peppar, bara peppar om du använder rimmat fläsk.

Häll i 1 dl vatten i stekpannan och låt skyn koka ur, häll det över löken.

Tillsätt grädden och låt puttra tills såsen tjocknar.

Servera såsen med det stekta fläsket och kokt broccoli.

Fler lättlagade recept på vår traditionella husmanskost hittar du i flera av mina kokböcker, läs mer om dem alla i den här länken.

Nu är det bara en vecka kvar till Fars Dag, kanske en kokbok kan bli en present med bestående värde till en pappa som vill ta hand om sig och må bättre med åren.

Här ovan ser du omslaget på min och Lars-Erik Litsfeldts gemensamma Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker.

Du hittar kokboken här på Bokus, hos Adlibris och på Akademibokhandeln.

Vill du hellre stötta din lokala bokhandlare så har många boken i sortimentet eller kan ta hem den till dig.

Söndagsmiddagstips – Fläskfilé och ädelostsås med purjolök

Lättlagat middagstips

En krämig ädelostsås är väldigt gott till såväl fläskkött som kyckling och fisk.

Den passar också riktigt bra till vegetariska kåldolmar fyllda med kantareller om du föredrar gröna rätter.

Som tillbehör blir det extra fint nu på hösten med stavar av morötter och palsternacka eller buketter av blomkål och/eller broccoli som du antingen steker i smör i stekpanna eller rostar i ugnen.

Ädelostsås med purjolök 3-4 port

2 dl riven gräddädelost

1 dl finhackad purjolök

2 msk smör

3 dl grädde

½ dl vitt vin

½ dl kycklingbuljong

1 tsk veg buljongpulver

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk torkad dragon

1 msk hackad persilja

Salt och peppar

Fräs den hackade purjon i smöret utan att få färg.

Häll på vin, buljong, vinäger, kryddor och dragon, låt koka in tills hälften återstår.

Strö över buljongpulvret och häll på grädden. Koka upp och låt puttra i en halvtimme.

Rör ner den rivna osten och persiljan mot slutet och smaka av såsen.

Jag serverade såsen till stekta fläskfilémedaljonger, ugnsrostad blomkål och paprika samt en sallad på rucola, äpple, avokado, cocktailtomater och pumpafrön med olivolja och pressad citron över.

Fler recept på njutbar mat till både vardag och fest hittar du i mina kokböcker i länkarna här nedan.

Kanske någon kan bli en Farsdagspresent eller julklapp, kokböcker brukar gå hem i alla åldrar.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker

Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist

Fläskfilé med Ädelostsås och rostad Blomkål
Söndagsmiddagstips – Fläskfilé och ädelostsås med purjolök

Lättlagat middagstips

En krämig ädelostsås är väldigt gott till såväl fläskkött som kyckling och fisk.

Den passar också riktigt bra till vegetariska kåldolmar fyllda med kantareller om du föredrar gröna rätter.

Som tillbehör blir det extra fint nu på hösten med stavar av morötter och palsternacka eller buketter av blomkål och/eller broccoli som du antingen steker i smör i stekpanna eller rostar i ugnen.

Ädelostsås med purjolök 3-4 port

2 dl riven gräddädelost

1 dl finhackad purjolök

2 msk smör

3 dl grädde

½ dl vitt vin

½ dl kycklingbuljong

1 tsk veg buljongpulver

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk torkad dragon

1 msk hackad persilja

Salt och peppar

Fräs den hackade purjon i smöret utan att få färg.

Häll på vin, buljong, vinäger, kryddor och dragon, låt koka in tills hälften återstår.

Strö över buljongpulvret och häll på grädden. Koka upp och låt puttra i en halvtimme.

Rör ner den rivna osten och persiljan mot slutet och smaka av såsen.

Jag serverade såsen till stekta fläskfilémedaljonger, ugnsrostad blomkål och paprika samt en sallad på rucola, äpple, avokado, cocktailtomater och pumpafrön med olivolja och pressad citron över.

Fler recept på njutbar mat till både vardag och fest hittar du i mina kokböcker i länkarna här nedan.

Kanske någon kan bli en Farsdagspresent eller julklapp, kokböcker brukar gå hem i alla åldrar.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker

Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist

Fläskfilé med Ädelostsås och rostad Blomkål
Gratäng med blomkål och rökt fläsk

Lättlagad gratäng

Idag får du ett riktigt lättlagat och gott recept på blomkålsgratäng.

Den påminner om makaronipudding i smaken, som förr var en av mina favoriträtter innan jag slutade äta gluten och drog ner på kolhydraterna.

Istället för grädde använder jag en äggstanning med majonnäs, det blir väldigt gott i den här gratängen.

Vill man göra gratängen ännu mer mättande blir den extra god och näringsrik med ett täcke av riven, lagrad ost, för en mejerifri variant så hoppar du bara över osten.

Gratängen är god att äta som den är eller som tillbehör till stekt eller grillad fisk.

Äter du inte fläskkött så kan du byta ut det mot samma mängd kallrökt eller varmrökt fisk.

Blomkålsgratäng med varmrökt sidfläsk 2-3 port

5 dl blomkål i små bitar

100 g varmrökt sidfläsk

2 msk smör

3 ägg

1 dl hemgjord majonnäs

2 dl riven, lagrad ost

Peppar

Skiva och finstrimla fläsket. Bryn i smöret tillsammans med blomkålen, krydda med peppar, salt behövs inte här eftersom fläsket och osten är salt.

Lägg i en smord ugnsform. Vispa samman ägg och majonnäs och häll över blomkålen.

Strö den rivna osten jämnt över. Grädda i 30 minuter på 175°.

Servera med skirat smör och en sallad på grovrivna morötter, pumpafrön, persilja, lite örtsalt och pressad citron.

Fler recept på god och näringsrik mat med få kolhydrater hittar du i min och Lars-Erik Litsfeldts senaste gemensamma bok Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker.

Frasig ostomelett med räkor Foto Mikael Eriksson

Syrlig rödkålssoppa med varmrökt sidfläsk och linser

Syrlig rödkålssoppa med linser
Foto Veronica Kindblad

Värmande soppa

När jag jobbade som restaurangkock på 80-90-talet så hade jag soppa på lunchmenyn varje torsdag, en tradition som jag ofta följt på vintrarna även under bloggens femtonåriga liv.

Idag bjuder jag på ett av mina kokboksrecept från E-boken Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, den inbundna såldes slut i våras.

Jag skrev den boken tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker.

I bönkokboken hittar du också receptet på de mjölksyrade rödbetor jag använder i soppan.

Annars kan du köpa goda varianter från bland andra Tistelvind eller Solsyrans på hälsokostbutiker.

Har du inte tillgång till mjölksyrade rödbetor så kan du riva kokt rödbeta istället, smaka då av om du vill ha soppan med lite mer syra från vinägern.

Syrlig rödkålssoppa med rökt fläsk och gröna linser 4 port

1 liter strimlad rödkål

5 dl av min enkla kycklingbuljong

5 dl vatten

100 g varmrökt sidfläsk

2 dl kokta gröna linser

2 dl strimlad purjolök

1 dl mjölksyrade rödbetor

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk torkad timjan

Salt och peppar

25 g smör till stekning

Strimla och bryn fläsket i en gryta, tillsätt kål och smör, låt fräsa i fem minuter utan att det får för mycket färg.

Rör ner purjolöken och fräs några minuter till.

Häll på kycklingbuljong, vinäger, timjan, salt och peppar.

Låt koka upp och sjuda på svag värme i 30-60 minuter, ju längre desto godare, rör om då och då.

Innan serveringen blandar du ner de mjölksyrade rödbetorna och linserna, låt bara få en snabb uppvärmning.

Servera gärna rödkålssoppan med en klick smetana och ett hembakt valnötsbröd.

Julklappstips

Nu är det inte långt kvar till julafton, ett presentkort på någon av mina kokböcker kan bli en uppskattad klapp till släktens matintresserade.

I länkarna här nedan hittar du de övriga av mina böcker som fortfarande finns att köpa på Bokus, de översta två finns inbundna.

De finns även i den övriga nätbokhandeln, att beställa hem hos din lokala bokaffär och på Biblioteket.

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker Inbunden (Skriven med Lars-Erik Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips Inbunden

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv – E-bok

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Pumpasoppa från Stora diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson
Zucchini med svamp- och skinksås

Pastasås med zucchini

Innan jag började med lågkolhydratkosten LCHF 2009 var en av mina absoluta favoriter spaghetti med olika såser.

Eftersom jag nu åt mat utan gluten så fick jag istället börja experimentera med olika grönsaker till mina pastasåser, naturligt glutenfria tillbehör med få kolhydrater.

Och vilket lyft det blev, grönsakerna gör ju den här typen av mat så mycket godare tycker jag.

Här är det finstrimlad zucchini som blivit tillbehör till min sås med rökt skinka och svamp.

Kantareller är favoriten, men här blev det björksopp som följde med hem efter en skogspromenad.

Pastasås med skinka och svamp 1 port

1 dl fint tärnad svamp

1 dl tärnad skinka

½ dl finstrimlad purjolök

1 dl grädde

2 msk smör

½ tsk fransk senap

1 msk finhackad färsk dragon

Lite Worcestershiresauce

Salt och peppar

Bryn smöret lätt och fräs svampen några minuter, låt den få färg och tillsätt skinkan.

Stek några minuter till under omrörning.

Rör sedan ner purjolöken, låt den svettas med i röran en liten stund.

Krydda med lite salt, peppar och Worcester.

Rör ner senapen och häll så över grädden. Koka upp och låt puttra några minuter, tills såsen tjocknar.

Smaka av och servera med nykokt zucchini, som jag gör så här.

Jag har ingen spiralmaskin, så jag skivar små exemplar på längden med osthyvel och delar sen skivan längs med.

På det sättet får jag långa strimlor, liknande tagliatelle.

Kokar dem i cirka 5 minuter i rejält saltat vatten och låter dem rinna av i durkslag.

Sen tillbaks i kastrullen och i med en klick smör för att få ut ännu mer smak och näring.

Fler av mina favoriter bland det gröna som nu finns i överflöd hittar du i min snart slutsålda kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Där får du också läsa om hela min hälsoresa och hur maten har gett mig ett friskare liv under de senaste 15 åren.

Broccoli med kantareller och ädelost från Gröna, sköna tillbehör Foto Birgitta Höglund
Lättlagad auberginegratäng med bacon och syrlig gurksallad

Ägg i gott sällskap

Dagens recept är en god liten låda med en av mina favoritgrönsaker, aubergine, här som sällskap till bacon och ägg.

Jag har tillbringat många vintrar i Turkiet, där används auberginen mycket i både varma och kalla rätter.

Här hittar du min variant av en turkisk köttfärsgryta som jag ätit många gånger på lunchrestauranger i Alanya.

Auberginen blir även väldigt god att grilla, lägga bara hela grönsaken på glöden och grilla tills skalet svartnar, vänd flera gånger under tiden.

Auberginegratäng 2 port

4 dl tärnad aubergine

1 pkt bacon i strimlor

½ dl finhackad purjolök

2 ägg

2-3 msk smör

1 dl riven, lagrad ost

6 cocktailtomater

Salt och peppar

Färsk timjan och oregano

Bryn smöret lätt och häll i aubergine och strimlat bacon.

Stek under omrörning några minuter tills det fått färg.

Tillsätt löken och låt den fräsa med en stund, krydda med salt och peppar.

Häll upp två smorda ugnsformar, gör en grop i mitten och knäck i äggen.

Dela tomaterna och lägg runt kanten och strö över riven ost och örter.

Gratinera i 175° i 15-20 minuter, beroende på hur hård du vill ha äggulan.

Servera med gurksallad, receptet kommer här. Snabbt, enkelt och fräscht.

Syrlig gurksallad 2 port

10 cm gurka

2 msk finhackad citronmeliss

2 msk finhackad gräslök

2 msk pumpafrön

2 tsk pressad citron

2 tsk olivolja

Chiliflingor

Flingsalt

Skiva och strimla gurkan. Vänd runt i en bunke med örter, dressing och smulade chiliflingor.

Strö över pumpafrön och flingsalt, låt stå en liten stund så smakerna utvecklas.

Kokboksreklam

Fler lättlagade rätter med färre kolhydrater än vad som oftast är vanligt hittar du i mina kokböcker.

Här en länk till den senaste i raden, Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker, den skrev jag tillsammans med LCHF-gurun Lars-Erik Litsfeldt.

Här finns nedladdningsbara E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt, den är skriven med LCHF-rörelsens grundare Dr Annika Dahlqvist.

Den är en omarbetad utgåva av slutsålda LCHF för seniorer och innehåller många recept från Långkok för LCHF och Paleo.

Den inbundna kokboken är slutsåld och kommer tyvärr inte att tryckas upp på nytt.

Här nere ser du mig på en kokbokssignering i höstas.