Matmuffins
Att baka glutenfritt är väldigt populärt idag, mina bakrecept här på bloggen är mycket välbesökta.
Att byta ut glutenhaltigt vetemjöl mot ris/majsmjöl är inte något som fungerar så bra om man vill dra ner på kolhydraterna, på grund av deras höga halt av stärkelse.
De gånger jag bakar bröd idag så blir det oftast formbröd eller muffins med innehåll av ägg, mandelmjöl, nötmjöl och ibland lite kokosmjöl.
Det ger riktigt saftiga och goda bröd, som dessutom mättar väldigt bra.
Nu i vår kom min första bakbok, recepten är förutom att vara glutenfria även utan socker och sötningsmedel.
Här kan du läsa mer och beställa Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.
Scones utan mjölk och gluten ca 8 st
5 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl kokosolja
Att strö över:
2 msk melonkärnor, pumpakärnor eller sesamfrön
Sätt ugnen på 200º. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa äggen riktigt tjockt i några minuter med elvisp.
Vänd ner mjölblandningen varvat med den smälta kokosoljan med en slickepott och blanda väl.
Låt smeten svälla i ett par minuter.
Fördela smeten med hjälp av två matskedar i bakformar på en plåt eller i muffinsformar, strö över fröna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt svalna på galler, frys in de som inte går åt och ta fram eftersom.
Fräscha på dem några minuter i ugnen på 150º när de tinat.
Här nedan ser du sötpotatisbröd från Baka med frukt & grönt.