Stekt röding med paprikasallad 1 port
2 små rödingfiléer eller annan ädelfisk
2 msk smör
Salt och vitpeppar
Stek rödingfiléerna bara en minut på hög värme på var sida, annars blir fisken lätt torr.
Salta och peppra lätt. Servera med paprikasalladen.
Jag åt det här som en liten kvällsrätt, ska du servera fisken till en stadigare lunch eller middag så lägg gärna till kokt broccoli eller blomkål.
Örtaioli
3 äggulor
3 dl mild olivolja
4 vitlöksklyftor
½ citron
2 msk finhackade färska örter, citronmeliss, timjan, dragon blir gott
Salt och vitpeppar
Knäck äggulorna ner i en bunke, spara vitorna till någon annan rätt. Vispa lätt ner den finhackade vitlöken och saft från citronen.
Vispa sen hårdare och tillsätt oljan i en fin stråle.
Vispa kraftigt medan du häller i resten av oljan i en smal stråle, smaksätt med salt, peppar och örter.
Aiolin håller minst en vecka i kylen.
Paprikasallad 1 port
½ dl örtaioli
2 msk finstrimlad röd paprika
2 msk finstrimlad purjolök
Pinjekärnor till garnering
Blanda det finstrimlade med aiolin och låt stå en stund så smakerna mognar.
Klicka på bilden nedan så kommer du till en annan paprikasås.