Svampröra 2 port
4 dl svamp i bitar, jag hade röksvamp
4 skivor varmrökt bacon
2 msk smör
2 msk hackad citrontimjan
2 msk finhackad purjolök
2 msk olivolja med citron
2 tsk vit balsamvinäger
Nymald vitpeppar
Rensa de fasta, vita röksvamparna genom att dra av det sega skinnet. Dela svampen mitt itu.
Är den helt vit inuti är den mycket god, men har den börjat bli gulbrun så är den bara att kasta.
Skär baconet i små bitar och stek tillsammans med svampen i smöret.
Krydda med vitpeppar, salt behövs inte, eftersom baconet är så salt.
Stek tills svampen fått en gyllenbrun färg och baconet blivit lite knaprigt, tillsätt löken mot slutet.
Ta från värmen och blanda ner de hackade örterna, olja och vinäger.
Servera med fläskkarré, ugnstorkade tomater och bearnaisesås.