Sommarmat
Sol och semester är för många förknippat med Grekland.
Jag är väldigt förtjust i den grekiska maten, den är enkel, mättande och mycket smakrik.
Fetaost och en god olivolja är stommen i många rätter, i den grekiska salladen ska det vara ordentligt av båda.
Grekisk sallad 2 port
150-200 g Fetaost
2-4 tomater
20 svarta oliver
10 cm skalad gurka
1 grön paprika
1 liten rödlök
½ dl kallpressad olivolja
2 tsk oregano
Flingsalt
Citron
Skär tomaterna i klyftor, gurkan i bitar och paprikan i strimlor.
Rödlöken skär du i tunna skivor eller klyftor.
Blanda samman allt i en bunke, häll på hälften av olivoljan och smula över lite flingsalt.
Lägg upp i en skål, strö oliverna över och lägg fetaosten ovanpå, antingen i en hel skiva eller bryt sönder den i mindre bitar.
Ringla över resten av olivoljan, strö över oregano och pressa lite citron på salladen.
Reklam för min samarbetspartner Wonderbag
Den här salladen tog jag med en varm dag på stranden i Makrigialos på Kreta, då passade en mini-Wonderbag mycket bra som kylväska.
Mat och dryck hålls kallt i många timmar tillsammans med en frusen flaska vatten eller en kylklamp.
Den isolerande bagen klarar kylda maträtter lika bra som att hålla värmen vid långkok.
Just nu är det kampanj på Wonderbag med min kokbok på köpet, läs mer här.
På hemsidan hittar du också flera av mina recept, speciellt framtagna för Wonderbag.
Här ett gott tillbehör till grillat, brysselkål med chili och citron.