Lättlagad korvlunch
Fram till 2009, innan jag började äta mat med få kolhydrater och mer fett, allmänt kallat LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt.
Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten.
Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då väljer jag glutenfri bönpasta.
Bönor i olika former ingår ofta i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken tillsammans med LCHF-pionjären Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker.
I länken ovan kan du läsa mer om den och ladda ned som E-bok, kokboken blev mycket populär så den inbundna är tyvärr helt slutsåld.
Baljväxter är ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.
Mjölksyrade grönsaker, fetaost, yoghurt eller någon annan form av probiotika äter jag också varje dag, det är väldigt bra för magen och immunförsvaret.
Du kan ta del av flera recept och mycket information om hur bra pre/probiotika är för hälsan i Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker.
Även den kokboken är skriven tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, han har gett ut ett tiotal populära böcker om diabetes.
Gröna bönor i tomat 2 port
250 g kokta haricot verts i mindre bitar
10 cocktailtomater skurna i 4 delar
2 dl strimlad purjolök
50 g smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Krydda med salt, peppar och timjan.
Rör ner bönorna försiktigt och häll på vinägern, låt puttra en liten stund tills bönorna har den konsistens du vill.
Servera med några skivor falukorv med hög kötthalt och stekt ägg.
Här hittar du mitt recept på hemgjord falukorv, den är riktigt god även fast korvskivorna inte blir runda när man inte stoppar korven i fjälster.