Bästa frukostdrinken
Som du kanske sett så delar jag nu i Coronatider med mig av dagliga recept här på bloggen, för att ge inspiration till goda och näringsrika måltider.
Många av oss tillbringar ju mer tid hemma i dessa dagar, så då får köksarbetet ta lite mer tid och plats i livet igen.
Idag kan du dessutom ta chansen att vinna ett signerat exemplar av min nya kokbok, Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, som är så ny så den släpps först nu på torsdag.
Tävlingen pågår till måndag morgon kl 10, så blir vinnaren en av de allra första att få hem kokboken.
Här ser du en bild på en grön smoothie från boken, som jag tog en vacker försommarmorgon hemma i Jämtland förra året.
Skriv en kommentar nedanför inlägget och berätta varför just du vill vinna boken, dela inlägget på din tidslinje på Facebook och tagga mitt namn där.
Har du inte Facebook så kan du förstås dela på något annat ställe eller skicka länken till en vän via mail.
Delad glädje är dubbel glädje, inte minst när det gäller recept.
Röd smoothie 4 port
2 dl vatten, kokosvatten, nyponte eller kombucha
2 dl bladpersilja, rucola eller bladspenat
1 stor, kokt rödbeta
6 jordgubbar eller 15 hallon
1 pressad citron eller lime
1 kiwi
2 msk färsk ingefära i bitar
1 msk macadamiaolja, avokadoolja eller kokosolja
Lägg ner alla ingredienser i en mixerbunke, mixa slätt och häll upp i glas.
Jag äter min smoothie med en sked, så tar den lite längre att få i sig och mättar bättre.
I fredags var jag med i en artikel om nya kokboken i ÖP Magasin, väldigt roligt att få delta i en tidning på hemmaplan och berätta om den, då alla bilder är tagna i den vackra naturen runtom i länet.
Klicka på bilden här nere så kommer du direkt till artikeln, den är öppen att läsa för alla.
Receptet i artikeln är en annan variant av röd smoothie, ett mycket gott sätt att få i sig alla nyttiga ämnen i rödbetan.
Den är fotograferad i det munblåsta glaset Älv från Storsjöhyttan, som står på Emma Grelssons keramiktallrik Gran från Gaupa, med Tännforsen i vårflodstider bakom.