Njutbart till skogsutflykten
I tisdags tog jag min lilla hyrbil och styrde kosan västerut, mot den vackra Kallbygden.
Där bor min samarbetspartner Margareta Marples på Kall Natur Kompani, med en fantastisk utsikt över Kallsjön och Åreskutan.
Vi inledde vårt samarbete förra våren när jag första gången hade smakat hennes goda havtornskombucha.
Tog då kontakt och undrade om jag fick bjuda på den vid mina kokbokssigneringar här i Jämtland, och det fick jag.
Margareta bidrog sen även med sitt suveräna recept till min kokbok Gröna, sköna tillbehör.
Vi har inte setts sen Julmarknaden på Jamtli förra året, där vi hade ett gemensamt bord i Lusaflokojan och sålde kokböcker, kombucha och hennes övriga produkter.
Nu hade vi ett spännande möte för att diskutera gemensamma framtidsplaner, vad det blir får du veta så småningom.
Jag fick för ett tag sen testa Margaretas nya kryddmix, Choco Latte, en väldigt god, sockerfri chokladdryck som du kan läsa mer om och beställa i den här länken.
Sen tidigare använder jag Margaretas goda gurkmejamix, som dryck, till matlagning och bakning.
Båda kryddmixerna innehåller ekologiska ingredienser av högsta kvalitet, kryddor som är bra för både hälsan och välmåendet.
Särskilt gurkmejateet har varit fint för mig nu i höst när lederna stelnar till i det kyliga vädret.
Jag brukar ha med en termos med hett vatten, två påsar av Pukkas Lemongrass and Ginger och 1 tsk gurkmejamix på mina skogspromenader, den kombinationen är väldigt god och värmande.
Nu har jag också testat att koka upp 2 dl kokosmjölk och krydda med ½ tsk av gurkmejamixen, 1 krm kanel och 1 krm kardemumma.
Det smakar fantastiskt gott och blir som ett helt mellanmål på promenaden.
Choco Latten har jag använt tillsammans med 50/50 grädde/vatten med vispad grädde på och med kokosmjölk, båda suveränt goda att värma sig med en kall höstdag.
Både gurkmejamixen och Choco Latten fungerar fint att blanda med den mjölk du föredrar, ekologisk standardmjölk, grädde/vatten, kokosmjölk, mandelmjölk, havremjölk eller liknande.
Hoppas du får en fin söndag ute i naturen och att mitt tips kan inspirera till lite nya drycker i termosen