Tomtens snabba jultips – Rödkål på två sätt

En kall och en varm

Rödkål är ett måste på julen för många, så idag bjuder Tomten och jag på två lättlagade recept.

Först ut är en julig sallad med äpple, mandel och purjo, riktigt fräsch till skinka, köttbullar och prinskorv.

Det andra kåltipset är en mycket god, snabb och enkel variant av varm rödkål som jag ofta lagar både till jul och övriga tider på året.

Rödkålssallad ca 4-6 port

5 dl finstrimlad rödkål

2 juläpplen

1 dl strimlad purjolök

1 dl skållad mandel

2 msk kallpressad rapsolja

2 tsk senap

1 msk balsamvinäger

Salt och peppar

Lägg den strimlade kålen i en bunke. Krama den en stund med handen, så blir den saftigare.

Strimla äpplena fint och skär den skalade mandeln i smala bitar.

Rör ihop dressingen och häll den över rödkålen. Vänd försiktigt ner äpple, purjo och mandel, smaka av om du vill ha mer sälta eller syra.

Ställ kallt ett par timmar så utvecklas smakerna mer.

Salladen håller sig fräsch flera dagar så du kan förbereda den i god tid till julbordet.

Syrlig rödkål 2-4 port

5 dl strimlad rödkål

2-3 schalottenlökar

3 msk smör/kokosolja

1 msk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Skär löken i klyftor, hetta upp smöret och fräs löken ett par minuter utan att den får färg.

Tillsätt den strimlade kålen och fräs i ca 5 minuter, krydda och häll på äppelcidervinäger.

Låt vinägern koka in och kålen bli så mjuk som du vill ha den.

Servera rödkålen till en korv av hög kvalitet eller till julmaten, den är god till såväl kött, fisk som gröna rätter.

Rödkålsslaw med lingon

Här ovan ser du en annan av mina favoriter, en rödkålsslaw från E-kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Den blev min första vegetariska kokbok och även den första som jag fick äran att fotografera själv.

Kanske E-boken kan bli en fin julgåva till matintresserade vegetarianer eller till alla andra som älskar de gröna tillbehören?

Här följer länkar till mina övriga kokböcker, det finns något för alla smaker.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok, skriven med Annika Dahlqvist)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok, skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Falukorv med syrlig rödkål från Stora diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson
Mitt bästa recept på inlagd sill

Min julsill

Det här sillreceptet använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3.

Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar.

Honung, sukrin eller björksocker fungerar att byta till samma mängd.

Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram till lagom mängd.

Mindre sötning med socker/honung påverkar inte hållbarheten på inläggningen.

Salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid.

Däremot vet jag inte om sukrin, stevia eller björksocker kan ha någon annan kemisk påverkan på inläggningen, så där rekommenderar jag att du äter upp sillen inom ca en vecka.

Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning.

I våra östra grannländer används inte socker överhuvudtaget till inläggningar av den här typen.

Sillindustrins inläggningar är ofta väldigt söta, så var det inte i de svenska, traditionella recepten förr.

Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas med olika smaksatta såser.

Sillen behöver dra åt sig av en ättikslag först, annars blir det en smaklös och tråkig anrättning.

Nu framemot jul kommer jag att dela med mig av några smaksatta sillar, där använder du den här sillen som bas.

Det här receptet kan du dubbla eller tredubbla om du vill ha riktigt mycket sill till jul.

Inlagd sill

Grundrecept på inlagd sill

4 urvattnade saltsillfiléer

1½ dl ättikssprit 12%

1½ dl valfri sötning

3 dl vatten

1 rödlök

1 morot

10 kryddpepparkorn

3 lagerblad

Använd färdig urvattnad inläggningssill eller lägg saltsill i blöt över natten i kylen, i en stor bunke fylld med vatten.

Skär en liten bit ur tjockaste delen på filén och smaka om den är lagom salt.

Tycker du den fortfarande är för salt så byt vattnet och låt stå i kylen några timmar till.

Blanda allt till lagen, rör då och då tills sockret löst sig. Skiva lök och morot tunt.

Lägg ner i ättikslagen tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.

Skär sillen i sneda bitar och lägg i en burk. Häll över lagen och blanda om.

Ställ i kyl och låt dra några dagar. Smaka av om det eventuellt behövs mer ättika eller socker.

Juliga boktips

Vill du ha fler tips på goda rätter till julhelgerna eller att ge bort som ätbara julgåvor så hittar du mängder med passande recept i mina kokböcker här nedanför.

Böckerna blir förstås också fina och uppskattade julklappar, antingen som inbundna eller som E-bok att ladda ner till mottagarens platta eller dator.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Gubbröra från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson
Tomtens snabba jultips – Grön energismoothie

Ett glas grönt

Julmånaden är igång och Tomten har återvänt, han har hängt med härinne på bloggen ända sen jag började dela med mig av mina recept och tankar om god och hälsosam mat 2009.

Han har ingen egen adventskalender i år men tittar in då och då för att tipsa om lite enkla recept att ta till när tiden kan vara knapp.

Dagens recept är en riktigt näringsrik smoothie, som kan passa fint att ta till så här i förkylningstider.

Många går runt och känner sig hängiga just nu efter en lång och stundom grå novembermånad, då kan en sån här energidryck behövas.

Grön energismoothie 1 port

1 dl kombucha

1 kiwi

½ ekologisk avokado eller ½ dl gröna ärtor

½ dl tärnad gurka

½ dl hackad grönkål

1 msk pressad lime

1 msk riven ingefära

Skala kiwin och mixa tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.

Jag tycker om en lite tjockare smoothie som jag äter med sked, det mättar betydligt bättre.

Späd med lite mer kombucha eller vatten om du vill ha den lösare och drickbar.

Kokbokstips i juletid

Tyckte du om det här smoothiereceptet och kanske vill ha tips på några olika att servera i shotglas på Adventsminglet, kommande julfrukostar eller bara när du vill ha lite extra energi?

Då hittar du fler recept i mina kokböcker i digitalt format, som E-böcker, ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” och i ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”.

De inbundna böckerna är helt slutsålda, men du kan läsa mer om och ladda ned dem i länkarna ovan för bara 99 kr styck.

Rödbetssmoothie med svarta vinbär från Gröna, sköna tillbehör Foto Birgitta Höglund

Tomtens snabba jultips – Grön energismoothie

Ett glas grönt

Julmånaden är igång och Tomten har återvänt, han har hängt med härinne på bloggen ända sen jag började dela med mig av mina recept och tankar om god och hälsosam mat 2009.

Han har ingen egen adventskalender i år men tittar in då och då för att tipsa om lite enkla recept att ta till när tiden kan vara knapp.

Dagens recept är en riktigt näringsrik smoothie, som kan passa fint att ta till så här i förkylningstider.

Många går runt och känner sig hängiga just nu efter en lång och stundom grå novembermånad, då kan en sån här energidryck behövas.

Grön energismoothie 1 port

1 dl kombucha

1 kiwi

½ ekologisk avokado eller ½ dl gröna ärtor

½ dl tärnad gurka

½ dl hackad grönkål

1 msk pressad lime

1 msk riven ingefära

Skala kiwin och mixa tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.

Jag tycker om en lite tjockare smoothie som jag äter med sked, det mättar betydligt bättre.

Späd med lite mer kombucha eller vatten om du vill ha den lösare och drickbar.

Kokbokstips i juletid

Tyckte du om det här smoothiereceptet och kanske vill ha tips på några olika att servera i shotglas på Adventsminglet, kommande julfrukostar eller bara när du vill ha lite extra energi?

Då hittar du fler recept i mina kokböcker i digitalt format, som E-böcker, ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” och i ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”.

De inbundna böckerna är helt slutsålda, men du kan läsa mer om och ladda ned dem i länkarna ovan för bara 99 kr styck.

Rödbetssmoothie med svarta vinbär från Gröna, sköna tillbehör Foto Birgitta Höglund

Frökex med smak av pepparkaka

Trevlig 1a Advent

Du tillhör kanske dem som brukar baka mitt populära fröknäcke.

Idag bjuder jag på en lite annorlunda variant, ett frasigt pepparkakskex.

Nu till adventsfikat och jul passar det förstås extra bra med pepparkakskryddade frökex, gärna med en krämig ädeloströra på.

Frökexen blir också goda smaksatta med kardemumma eller kanel, de passar perfekt som ett gott fikabröd bara som de är eller med smör och ost på.

Spröda frökex från Huså Bröd och Öländska bönchips

Fröpepparkakor

2 dl vatten

50 g smör, ghee eller kokosolja

1 dl sesamfrön

1 dl linfrön

1 dl blå vallmofrön

½ dl kokosflingor

2 msk psylliumhusk

2 msk pepparkakskryddor

1 msk valfri sötning

ca ½ tsk salt

Smält smöret i en kastrull och bland i kryddorna, låt koka upp under omrörning.

Tillsätt vatten och vald sötning, ta kastrullen från värmen, blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Häll över smörblandningen och rör om väl, smaka av om du vill ha mer sälta.

Bred ut degen över ett smörat bakplåtspapper till en jämntjock kaka.

Lägg över ett nytt bakplåtspapper och kavla tunt till en storlek som passar din plåt, min plåt var ca 35×35 cm.

Antingen gräddar du kakan som den är och skär i fyrkanter eller stansar ut figurer, ta bort överflödig deg och kavla ut på nytt.

Grädda på 150º i ca 15 minuter, titta efter så de inte får för mycket färg, det är olika på hur snabba ugnar är.

Gräddar du en stor kaka över hela plåten så ta ut plåten och markera fyrkanter med en kniv eller bakskrapa av metall.

Sänk värmen till 50º och grädda en timme till, känn då efter om kakorna torkat, det beror lite på hur tunt du kavlat.

Är de fortfarande mjuka så vänd och grädda en stund till.

Stäng av värmen och låt pepparkakorna torka klart på eftervärmen.

Låt svalna och förvara kakorna i lufttät burk.

Den här satsen gav en plåt fyrkantiga kex och 5 mellanstora hjärtan.

Förbereder du kakorna redan nu för en lugnare jul, så stoppa in dem i frysen.

Lägg då in dem på tork i ugnen på 50 grader en halvtimme när de tinat, så blir de som nybakta.

Vill du har recept på min bästa glögg till pepparkakskexen så hittar du den om du klickar på bilden längst ned i inlägget.

Julklappstips

Vill du ta del av mina recept i kokboksform så ta en titt via länkarna nedan.

Fram till och med midnatt söndag 1/12 har Bokus 15% rabatt som gäller på alla mina böcker, både inbundna och E-böcker.

Det finns nåt som passar alla smaker, kanske kan en inbunden eller digital kokbok bli Årets Julklapp i din familj?

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Klicka på bilden så kommer du till receptet
Glutenfri, mjuk pepparkaka

Favorit till Adventsfikat

Idag bjuder jag på en av mina barndomsfavoriter bland julens fikastunder, numer bakad glutenfri.

Mjuk pepparkaka, gärna med vispad grädde och lingon till, ger mig många goda smakminnen från förr.

Den på bilden fick en lite annorlunda garnering då jag bakade den under en julvistelse i Turkiet.

Då fick det bli en turkisk syrad grädde (kaymak) och granatäppelkärnor till, mycket gott det med kan jag lova.

Mjuk pepparkaka

3 ägg

3 dl hasselnötsmjöl eller mandelmjöl

50 g smör/kokosolja

½ dl grädde eller kokosgrädde

2-3 msk valfri sötning

2 msk psylliumhusk

1½-2 msk pepparkakskryddor

1 msk bakpulver alt 1½ tsk bikarbonat + 1 msk pressad citron

1 krm vaniljpulver

ca 1 krm salt

Smält smöret och pensla bakformen med lite av det, blanda ner grädde och pepparkakskryddor i resten.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa äggen med sötningen hårt i en annan, ca 5 minuter med elvisp.

Rör ner mjölblandningen varvat med smöret i äggsmeten, blanda om försiktigt.

Smaka av så smeten är lagom salt, beroende på om du har saltat smör eller kokosolja i.

Lite sälta behövs i kakor för att framhäva smakerna, en kaka utan salt blir fadd i smaken.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min på 175º tills kakan känns fast.

Gräddar du den som muffins så räcker det med 10 minuter, i en avlång form ca 30 min.

Låt kakan kallna i formen, skär bitar och lyft upp med en stekspade.

Här hittar du mitt recept på pepparkaksmuffins med apelsinfrosting och här pepparnötter med ädeloströra.

Foto Kristie Sullivan

Julklappstips

Om du uppskattar mina recept så hittar du i länkarna nedan mina kokböcker på Bokus, de passar fint som en julklapp med omtanke.

Till och med söndag 1/12 har Bokus 15% rabatt på alla böcker, läs mer om det i länkarna.

Kokböckerna och E-böckerna finns även på de övriga nätbokhandlarna, du kan be din lokala bokhandlare att beställa hem de inbundna och alla finns att låna på Biblioteket.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Pepparnötter med ädeloströra från min slutsålda bakbok Baka med frukt & grönt
Lättlagad julostkaka på keso med saffran
Saffransostkaka LCHF

Min juligaste ostkaka

Den här falska ostkakan gjord på keso brukar jag göra ofta i juletid.

Den är så lättfixad och god, passar lika fint till frukost som efter torsdagssoppan, till mellanmål eller kvällsfika.

Vill du variera smaksättningen så kan du tillsätta rivet apelsinskal och kardemumma/kanel eller finriven bittermandel istället för saffran.

Saffranspannkaka LCHF

Ostkaka med keso  2-4 port

3 ägg

1 dl keso

½ dl grädde

0,5 g saffran

1 nypa salt

Mixa keso och grädde slätt. Mixa hastigt i ägg, saffran och lite salt. Smaka av och häll upp i en liten, smord ugnsform.

Täck eventuellt formen med smord folie så den behåller sin vackra, gula färg under gräddningen. Grädda i ca 30 minuter på 175°.

Servera ostkakan ljummen tillsammans med bär och gärna en klick lättvispad grädde.

Fler av mina glutenfria recept med färre kolhydrater hittar du i kokböckerna nedan.

Kanske kan de hamna i några hårda paket i julklappssäcken?

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

mandelpepparkakor
Mandelpepparkakor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Julens godaste rödkål

En klassiker på julbordet

Rödkål är en rätt som många har till jul, men jag har alltid tyckt att den köpta är alldeles för söt.

Därför hittade jag på en variant som passar både min smak och alla oss som föredrar lågkolhydratmat.

Rökt fläsk används mycket i tysk surkål, så det tyckte jag blev en passande ingrediens även i min rödkål.

Svarta vinbär och äpple passar också in med sina aromer av sötma och syra.

Balsamvinäger för att fördjupa syran ännu mer. Nejlikor och kryddpeppar ger goda julsmaker.

På det viset får man en väldigt god rödkål som passar till många av julens kötträtter.

Är ni många som firar jul tillsammans så kan du enkelt dubbla receptet.

Du kan göra rödkålen redan nu och stoppa in den i frysen, så får du mindre stressigt när julen närmar sig.

Rödkål på mitt sätt ca 4-6 port på julbordet

1 klyfta rödkål ca 250 g

2 skivor varmrökt sidfläsk

1 dl svarta vinbär

1 gul lök

½ äpple

2-3 msk smör

1 msk balsamvinäger

ev 1 tsk valfri sötning

6 kryddpepparkorn

6 vitpepparkorn

6 hela nejlikor

ca 1 tsk salt

Skär rödkålen i strimlor, jag tog dem inte så tunna, det blir mer matigt då. Strimla löken och fläsket.

Bryn smöret  och fräs lök och fläsk utan att ta färg i några minuter.

Tillsätt kål, vinbär och tärnat äpple, låt fräsa med en stund.

Krossa kryddorna i mortel till pulver. Rör ner kryddor, vald sötning och balsamvinäger.

Låt allt koka upp och puttra under lock i en halv timme. Rör då och då.

Smaka av om det behövs mer salt och vinäger.

Vill du hellre göra gräddstuvad rödkål till jul så hittar du mitt recept tillsammans med ingefärsmarinerade revbensspjäll här inne hos Diet Doctor.

Fler av mina traditionella rätter hittar du i kokböckerna Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker och Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok).

Stora diabeteskokboken är min åttonde kokbok, den är skriven med Lars-Erik Litsfeldt som ligger bakom många populära böcker om diabetes.

Husmanskostboken skrev jag tillsammans med Dr Annika Dahlqvist, grundaren av LCHF-rörelsen.

Den är två böcker i en, en samlad utgåva av min första kokbok LCHF för seniorer som kom 2011 och Långkok för LCHF och Paleo.

Den har också ett intressant förord om fettets betydelse i vår mat, skrivet av författaren och vetenskapsjournalisten Ann Fernholm.

Ingefärsmarinerade revbensspjäll med stuvad rödkål Foto Naomi Sherman
Fikontryfflar med apelsin
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 5.-fikontryfflar-med-apelsin.jpg

Naturligt gott julgodis

För dig som vill börja förbereda godsaker inför glöggmingel och julen så bjuder jag idag på en lättfixad fikontryffel, en krämig boll fylld med både goda smaker och energi.

Här har jag valt torkade fikon som sötning istället för socker, det ger en väldigt mild och god sötma till tryfflarna.

De innehåller hampafrön som har ett högt proteininnehåll med god smak och konsistens, du hittar dem i hälsokostbutiker.

Du kan byta ut dem mot samma mängd kokosflingor om du har det hemma.

Vill du hellre göra julkonfekt utan frukt så hittar du här ett recept på ischoklad med kardemumma.

Fikontryfflar med apelsin ca 15 st

1 ekologisk apelsin, rivet skal och saft

6 mjuka torkade fikon

50 g rumstempererat smör eller kokosolja

2 dl skalade hampafrön

Att rulla i:

½ dl skalade hampafrön

Tvätta apelsinen och torka den väl. Riv skalet fint och pressa ur saften. Skär fikonen i bitar och mixa dem med smör och apelsinsaft.

Rör ner hampafrön och apelsinskal, blanda om väl. Ställ in bunken i kylen i en timme. Fukta händerna i kallt vatten och forma smeten till små bollar.

Rulla dem i en liten skål med hampafrön, tryck till lätt så det fastnar runtom. Lägg på ett fat och ställ in i kylen att stelna. Förvara tryfflarna i en burk i kylen med smörpapper mellan lagren.

Du kan variera smaksättningen genom att använda andra torkade frukter och tillsätta mixade pumpafrön, krossade valnötter eller sesamfrön istället för hampafrön.

Tryfflarna blir också goda att rulla i kanel, kakao eller bärpulver.

Fler godsaker som passar fint både till julen och att ge bort som julklapp i en vacker burk hittar du i mina kokböcker i länkarna nedan till Bokus.

Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 49-apelsinchokladboll-bilder-till-grona-skona-tillbehor-redigering-jan-andersson-218.jpg
Apelsinchokladboll från Gröna, sköna tillbehör

Syrlig rödkålssoppa med varmrökt sidfläsk och linser

Syrlig rödkålssoppa med linser
Foto Veronica Kindblad

Värmande soppa

När jag jobbade som restaurangkock på 80-90-talet så hade jag soppa på lunchmenyn varje torsdag, en tradition som jag ofta följt på vintrarna även under bloggens femtonåriga liv.

Idag bjuder jag på ett av mina kokboksrecept från E-boken Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, den inbundna såldes slut i våras.

Jag skrev den boken tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker.

I bönkokboken hittar du också receptet på de mjölksyrade rödbetor jag använder i soppan.

Annars kan du köpa goda varianter från bland andra Tistelvind eller Solsyrans på hälsokostbutiker.

Har du inte tillgång till mjölksyrade rödbetor så kan du riva kokt rödbeta istället, smaka då av om du vill ha soppan med lite mer syra från vinägern.

Syrlig rödkålssoppa med rökt fläsk och gröna linser 4 port

1 liter strimlad rödkål

5 dl av min enkla kycklingbuljong

5 dl vatten

100 g varmrökt sidfläsk

2 dl kokta gröna linser

2 dl strimlad purjolök

1 dl mjölksyrade rödbetor

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk torkad timjan

Salt och peppar

25 g smör till stekning

Strimla och bryn fläsket i en gryta, tillsätt kål och smör, låt fräsa i fem minuter utan att det får för mycket färg.

Rör ner purjolöken och fräs några minuter till.

Häll på kycklingbuljong, vinäger, timjan, salt och peppar.

Låt koka upp och sjuda på svag värme i 30-60 minuter, ju längre desto godare, rör om då och då.

Innan serveringen blandar du ner de mjölksyrade rödbetorna och linserna, låt bara få en snabb uppvärmning.

Servera gärna rödkålssoppan med en klick smetana och ett hembakt valnötsbröd.

Julklappstips

Nu är det inte långt kvar till julafton, ett presentkort på någon av mina kokböcker kan bli en uppskattad klapp till släktens matintresserade.

I länkarna här nedan hittar du de övriga av mina böcker som fortfarande finns att köpa på Bokus, de översta två finns inbundna.

De finns även i den övriga nätbokhandeln, att beställa hem hos din lokala bokaffär och på Biblioteket.

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker Inbunden (Skriven med Lars-Erik Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips Inbunden

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv – E-bok

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Pumpasoppa från Stora diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson