Somrigt frukosttips
Idag får du tips på en riktigt god sommarfrukost, en örtig kesoröra med fräsch päronsmak.
Päronkeson passar förstås lika bra på kvällen, till exempel till grillat eller varför inte packa ner allt i en korg och ta med ut på en picknicklunch.
Att börja dagen med ordentligt med protein gör att mättnadskänslan och energin håller riktigt länge, så prova den här frukosten om du brukar bli hungrig bara efter någon timme på förmiddagen.
Fler tips på njutbara sommarrätter hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Här kan du läsa mer om min matfilosofi och de övriga kokböcker som jag skrivit under de senaste 15 åren som gått sen jag startade bloggen.
Päronkeso 2 port
2 dl keso
1 litet päron
½ dl smetana
2 msk hemlagad majonnäs
½ dl finhackad citronmeliss
2 msk finhackad persilja
½ pressad citron
Salt och peppar
Rör samman keso, crème fraiche och majonnäs i en bunke, blanda ner de finhackade örterna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Skär päronet i små tärningar och blanda försiktigt ner i keson.
Servera med några skivor skinka/kyckling/kalkon och ett kokt ägg.
Jag hade kokt skinka på min frukosttallrik men det fungerar förstås fint även med rökt.
Här hittar du tips på en sommarsallad på vilda blad och örter, den passar fint som tillbehör om du äter päronkeson till lunch eller till grillat.
För dig som vill njuta av en fin dessert så kan du här ta del av min godaste sommartårta med jordgubbar.
Tårtan är fri från både gluten och mejeriprodukter men fylld med desto mer av ljuvliga sommarsmaker.
Nu inför studentfirande, dopkalas, bröllopsfester och midsommarfirande är den mitt junirecept i nya, intressanta hälsotidningen Mandarin.