Kycklingsallad med kryddiga makaroner

Vill ni ha ett supergott tips på vad ni kan hitta på med en grillad kyckling? Antingen du köper en färdig eller helsteker/grillar i ugn hemma. Smaken på hel kyckling tycker jag passar bäst till just sallad då det blir saftigt och köttet riktigt mört och gott. Förutom kycklingen så ha jag en gyllene regel när jag gör pastasallader. Jag blandar alltid pastan med dressing direkt när den är avhälld från kokvattnet. Alla smaker lyfts fram och man slipper kall, tråkig pasta som inte smakar nånting. Många föredrar en kall dressing vid sidan om men det behövs absolut inte här, jag lovar. Prova detta och använd de kryddor ni gillar bäst, liksom hettan av chilisåsen efter tycke och smak. Glöm bara inte att blanda ihop allt när pastan är varm. PUSS på er!

 

Det här behöver du :

1 grillad eller helstekt, urbenad kyckling Recept HÄR

3 port kokt pasta

3 msk olivolja

2 tsk D’Elidas chilisås

1 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver (ungersk, mild)

1 tsk lökpulver

1 tsk ört/salladskrydda

Nymalen tellicherry svartpeppar

Salt

1 burk majskorn

3 plommontomater

 

GÖR SÅHÄR :

Bena ur köttet från en grillad eller helstekt kyckling. Lägg köttet åt sidan så länge. Koka pasta, här valde jag vanliga idealmakaroner som blir himla gott med kryddorna jag använder till. Slå av vattnet, och medan pasta är varm tillsätter du olivolja, chilisås, kryddor, grönsaker och vänder runt. Blanda i kycklingen och servera.

 

Bon apetit! ?

 

Frasiga piroger med godaste fyllningen

Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god!

12 st

Det här behöver du :

2 rullar färdig smördeg, jag använder ICAs

1/2 purjolök

1 förp bacon

2 hg rökt skinka

200 gram philadelphiaost

3 msk créme fraiche

1 tsk D’Elidas chilisås

Svartpeppar

Ca 150 gram ost, jag använde en lagrad skördeost

GÖR SÅHÄR :

Strimla bacon och knaperstek, låt svalna. Finhacka purjolök och blanda med bacon, hackad skinka, philadelphiaost, créme fraiche, chilisås och svartpeppar.

Rulla ut smördegsbottnarna och skär varje i sex fyrkanter. Klicka ut fyllningen. Toppa med en god riven ost, gärna en smakrik och lagrad. Fukta kanterna på smördegen med vatten. Vik ihop till trekanter och gaffla. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda ca 10-15 min i 200 grader tills de blir härligt gyllenbruna.

Fyllningen på plats. Toppa med ost innan du viker ihop dom.

Grädda ca 10-15 minuter i 200 grader tills de blivit härligt gyllenbruna.

Nya rätter från årets buffé – del 4
En av favoriterna på årets buffé verkade vara min sparrissallad. Så här kommer recept på den :) RECEPT 3 knippen färsk sparris 2 paket bacon 1 paket fetaost 2 finrivna råa rödbetor ett par klickar smör salt och svartpeppar Dela sparrisen i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med ett par klickar smör […]
Nya rätter från årets buffé – del 2
Hej på er! Den här vattenmelontårtan kanske inte är helt LCHF eftersom den innehåller frukt. Men, den är ett väldigt bra alternativ till en vanlig söt och sliskig tårta. Dessutom är den snygg, enkel att göra och uppskattas av både barn och vuxna. Jag tycker den funkar som ett lågkolhydratalternativ, och det är ju inget […]
Nya rätter från årets buffé – del 1
När vi har sommarbjudning så är det som ni vet alltid buffé som gäller. Det är kul att göra, kul att äta och alla hittar alltid något de gillar. Jag brukar se till så att det finns rätter som är förrätter, varmrätter, mellanrätter och så en efterrätt. Mellanrätten blir oftast ostbricka. I år blev det […]
Årets sommarbuffé!
Även i år har vi så klart haft vår sommarbjudning för våra familjer. En trevlig tradition som nu har hållits i 4 år. Som vanligt bjuder vi på en dignande buffé med en massa olika goda rätter, både varma och kalla. I år var vi för första gången tvungna att vara inomhus eftersom det var […]
Nytt tilltugg – perfekt som förrätt eller på en buffé
Onsdag och halvvägs till helgen! Festa till det med ett gott litet tilltugg ikväll :) Nu när det är sommar så är det ju kul att bjuda på plockmat eller på en buffé. Här kommer ett nytt recept på en lättlagad, god liten förrätt som dessutom kan varieras med olika topping utifrån vad du och […]
Glad Midsommar med sista minuten-tips

God Helg

Idag vill jag önska alla mina läsare en riktigt glad och god midsommar.

Själv tillbringar jag en stor del av dagen på tåget upp mot Jämtland, för att fira helgen i lugn och ro med min mamma.

Jag lägger in några tips som du hinner göra till din midsommarbuffé eller njuta av kommande helgdagar.

Jag har anledning att fira lite extra i helgen, för igår gick min och Annika Dahlqvists kokbok ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt” iväg till tryckeriet.

Det är en omarbetad nyutgåva av slutsålda LCHF för seniorer med tillägg av många recept från min bok Långkok för LCHF och Paleo.

Alla recept är glutenfria, sockerfria och de allra flesta anpassade även till mjölkfritt.

Hoppas du vill stödja mitt fortsatta skrivande med att köpa boken till dig själv och dina nära, så de också kan få chansen att leva ett friskare liv.

Fram tills den kommer ut i butikerna kostar den 179 kr, sen blir ordinarie pris 249 kr hos Lumio Förlag.

Du kan annars beställa den på Adlibris och Bokus, den kommer även ut i vanliga bokhandlar snart.

Klicka på bilderna nedan så kommer du till recepten.

Laxpaket med fetaost…

Örtig gubbröra med keso…

Ecocaféets smörgåstårta…

Vegetarisk ostpaj…

Kokospannacotta med rabarber…

Mandelmussla med smultron…

Midsommarblomster…

 


Birgitta Höglunds 140 bästa tips till påsk

Populära påsktips

Idag får du ett av de mest besökta inläggen här på bloggen i repris, nu med en uppdatering av många nyare recept.

Här jag har samlat mina bästa tips både från bloggens stora arkiv och mina kokböcker, på all slags rätter som passar till påskens festmåltider.

Allt är glutenfritt och sockerfritt, mycket går att anpassa till mjölkfritt så du kan laga något för alla dina påskgäster.

Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att hitta mina recept på naturligt god mat till påskbordet.

Påskbufféns fiskrätter

Inlagd sill

Citronsill

Senapssill

Vitlökssill

Rödvinssill

Mousse på matjessill

Gubbröra

Rullströmming med pepparrot

Gurkbåtar med färskost och musslor

Räkmousse

Vitlöksräkor

Skinkkorgar med skagenröra

Äppelgravad lax

Laxbakelse med räkor

Litet laxpaket med fetaost

Laxrullar med äggsmör

Laxmousse

Gravrökt lax med hjortronsås

Gravlax med mammas dillmajonnäs

Rökta laxfenor med två såser

Makrill i tomat

Varmrökt sik med örtsås

Laxsallad med dansk remouladsås

Laxröra på våffelhjärta

Smörgåstårta LCHF/Paleo

Grillad lax med fetaost och mango

Baconlindad laxtournedos

Tjälknöl från Långkok för LCHF och Paleo... Foto Mikael Eriksson

Tjälknöl från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Kalla kötträtter

Tjälknöl

Gravad älgstek

Rökt renhjärta med pepparrotsgrädde

Serranorullar med färskost

Kesofyllda rostbiffrullar

Basturökt fårlår med hjortroncrème

Örtmarinerad rådjursstek

Rhode Island

Kalla såser och röror

Hemgjord majonnäs och aioli

Saffransaioli och fetaoströra

Aioli på macadamiaolja

Rhode Islandsås

Citronsås

Vitlökskeso

Tomatpesto

Mojo – kanarisk paprikasås

Valnötsröra

Grönsakspaté med fetaostcrème

Ägg och grönsaksrätter

Fyllda ägghalvor

Äggröra med paprika och chili

Sallad med getost och jordgubbar

Färskoströra med avokado

Krämig zucchinisallad

Grön och röd coleslaw

Valnötsfyllda omelettrullar

Varm paprikasallad

Ostpaj på mandelbotten

Turkisk morotsröra

Guacamole med chili och dill

Tomatchutney med citron

Marinerade cocktailtomater

Inlagd svamp

Marinerad fetaost

Grillad fetaost och ostkex

Halloumi med varm tomatsallad

Tre avokadoröror

Morotslåda

Grönsakspaté

Äggröra med pepparrot

Rödbetssallad

Gratäng med palsternacka och pepparrot

Rättikagratäng

Örtkryddad Lammstek

Lammstek med rödvinssky

Lammrätter

Lammstek med rödvinssky

Varm lammsallad med aioli

Lammfärsbiffar med zucchiniwok

Lammgryta med smaker från Medelhavet

Revbensspjäll av lamm med brynt vitlökssmör

Grillspett med lamm, halloumi och äppeltzatziki

Citronmarinerad lammsadel med tomatsås och dijonnaise

Lammstek med gräddsås

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold...

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Kycklingrätter

Ugnsstekt kyckling med örter

Grillat, citronmarinerat kycklingspett med kanarisk mojo

Saffranskyckling med ingefärsmajonnäs

Kycklingwok med ingefära

Tacokryddad kycklingpaj

Kycklingleverpaté med havtornsgelé

Kycklingbröst med gräddstuvad mangold

Rimmat kycklingbröst med guacamole och fetaostsmör

Lax med gräddsås

Festlig lax med dillgräddsås

Varma såser

Vitvinssås

Kantarellsås

Pepparsås

Bearnaisesås

Örtsmörsås

Choronsås

Chilihollandaise

Dillgräddsås

Mandelmusslor ur LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson

Mandelmusslor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Desserter och glutenfria bakverk

Chokladmousse med hallon

2 x Chokladmousse med whisky eller kokosmjölk

Hallonfromage

Vaniljpannacotta

Pannacotta med kokos och rabarber

Små blåbärspajer

Ostkaka på keso

Mandelostkaka

Saffransostkaka

Äppelkompott med lime

Raw chokladkaka med lingontopping

Hjortronbakelse

Vaniljparfait

Hallonmousse och mangomousse

Blåbärspannacotta

Mörk chokladparfait

Kardemummakaka

Mandelmusslor

Chokladdoppade kokoskakor

Nötchokladkakor

Ischokladtryffel med hjortron

Citrontryfflar och svartvinbärsgodis

Blåbärsbollar

Drottningtryfflar

Syrliga energibollar

Drycker

Äggtoddy

Sockerfritt iste

Två goda smoothies

Isvatten med örter och bär

Kryddkaffe

Varm choklad med kardemumma

Varm choklad med mynta och kokos

Västerbottensmuffins

Glutenfria matbröd

Hasselnötsbullar

Fetaostbullar

Mjölkfria scones

Fröbröd med soltorkade tomater och timjan

Mitt bästa vita formbröd

Halloumibröd

Nöt/fröbröd

Mandelbröd

Västerbottensmuffins

Fröknäckebröd/frökex

Mitt populära valnötsbröd

Kokbokstips

Jag blir väldigt glad om du vill stötta mitt skrivande genom att köpa någon eller några av mina kokböcker, på bilden ovan ser du några av rätterna från Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Du kan läsa mer om mina böcker i länkarna nedan, de går även bra att beställa hem till din lokala bokhandlare och de finns också att låna på Biblioteket.

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt  79 kr på Årets Bokrea till 26/3

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv  59 kr på Årets Bokrea till 26/3

Gröna, sköna tillbehör som E-kokbok

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Låt bönor förändra ditt liv – E-kokboken

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-kokbok

Ät, njut och må gott i Påsk!

Krämig kycklingröra med cream cheese till bakad potatis eller baguetter

joline_fodelsedag_ojkroken_oland_presenter_kryddburken_bakpotatis_roror_rora_kycklingrora_bakad_potatis_recept_tips_inspiration

Igår var det inte mindre än Jolines födelsedag! Stora tjejen är nu 14 år. Som alltid här hemma är det födelsedagsbarnet som bestämmer middag och dessert och hennes val blev kycklingröra med bakpotatis och en söt banoffeepaj. Perfekt mat att bjuda många på den kan förberedas dagen innan och endast bakpotatisarna behöver tillagas i ugnen före servering. Kanongott blev det och hon var mer än nöjd med sin dag med släkt och vänner, fina presenter och en helmysig kväll på alla sätt.

Kycklingröran gjorde jag av två grillade kycklingar, två askar philadelphiaost, créme fraiche och goda kryddor. Smaken blev otroligt god och med lite hetta, men inte för mycket. Serverade med bakpotatis, sallad, baguetter och vitlökssmör.

 

8 port

Det här behöver du : 

8 bakpotatisar

2 grillade kycklingar

Röran : 

400 gram philadelphiaost

2 dl créme fraiche

1/2 liten, finhackad purjolök

3 msk sweet chilisås

1 msk vit balsamico vinäger

1 tsk D’Elidas chilisås

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda samtliga ingredienser till röra. I en rymlig skål. Bena ur kycklingen och finfördela köttet. Ta en matsked olja och lite allkrydda och vänd runt innan du blandar med röran.

 

joline_fodelsedag_ojkroken_oland_presenter_kryddburken_bakpotatis_roror_rora_kycklingrora_bakad_potatis_recept_tips_inspiration_grillad_kyckling_philadelphiaost

Röran är färdig och ska nu blandad ihop med kycklingköttet.

 

joline_fodelsedag_ojkroken_oland_presenter_kryddburken_bakpotatis_roror_rora_kycklingrora_bakad_potatis_recept_tips_inspiration_buffe

Lägg upp i en skål och ringla över lite sweet chilisås och några varv med pepparkvarnen.

 

joline_fodelsedag_ojkroken_oland_presenter_kryddburken

Några av alla fina presenter!
joline_fodelsedag_ojkroken_oland_presenter_kryddburken_bakpotatis_roror_rora_kycklingrora_bakad_potatis_recept_tips_inspiration_grillad_kyckling

Och sen dags för födelsedagsmiddagen. Recept på desserten kommer.