Ljummen rödbetssallad 2 port
3 färska rödbetor
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk Dijonsenap
Flingsalt och peppar
Koka rödbetorna mjuka i ca 30-40 minuter. Spola i kallt vatten och gnid av skalet.
Blanda allt till dressingen och skär rödbetorna i klyftor.
Blanda ner de varma rödbetorna försiktigt i dressingen och låt stå några timmar så smakerna tränger in.
Vid serveringen värmer du dem bara några minuter i en kastrull på svag värme.
Dillmajonnäs
1 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
2 msk grädde/kokosgrädde
½ tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Rör samman majonnäs och grädde, smaksätt med vinäger, salt och peppar.
Blanda med dillen och låt stå en stund i kylen så smakerna utvecklas.
Servera rödbetor, dillmajonnäs och avokado till smörstekt eller grillad fisk.
De passa förstås fint även till exempel till grillad kyckling eller halloumi.
Jag blir väldigt glad om du köper en eller flera av mina kokböcker, de passar riktigt fint som present istället för en blomma eller en flaska vin när du ska bort på middag i sommar.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Gammaldags husmanskost på nytt sätt