Vardagsgott – gott varje dag!
Hej! Det är många som ger ut kokböcker inför jul. Förutom min egna kokbok Matfilosophie och Birgitta Höglunds Bönbok, som jag tipsat om i tidigare inlägg, så ger även Anne Aobadia ut en efterlängtad tredje kokbok. Uppföljaren till Matkärlek och Mera Matkärlek kallar hon rätt och slätt Vardagsgott! En riktigt bra titel tycker jag som […]
Se filmsnutt när jag bläddrar igenom min kokbok Matfilosophie!
God morgon! Helg igen, men lika skönt varje gång :) Jag startar lördagen med torrborstning och en härlig dusch som avslutas med att duscha kallt. Sedan är det mysfrukost med äggbrödsrulle och kaffe i soffan tillsammans med sambon (som för övrigt är den som fixar frukosten… visst är han grym? :)) I fall ni vill […]
Birgittas fina bönbok!
Hej på er! Birgitta frågade häromdagen mig om jag ville ha en förhandstitt på hennes nya kokbok ”Låt bönor förändra ditt liv – kokboken”. Självklart ville jag det! Den här kokboken är verkligen vacker! Bilderna är som konstverk med vackra bakgrunder och fina detaljer. Boken delas in i kategorier som tex ”från grönsakslandet”, ”från hav […]
Grekisk grönsaksgryta i Wonderbag

Wonderbag på Kreta
Foto Therese Renåker

Vegetariskt långkok

Idag får du ytterligare en av de grönsaksrätter vi lagade på vår Harmoniresa till Makrigialos på Kreta i oktober.

Här hittar du den rödbetscrème och bönsallad med apelsin och dill som också kom till under resan.

Jag hade med min Wonderbag, den fungerar väldigt bra till olika gröna rätter, då den bevarar smak, näring och struktur på grönsakerna mycket bättre än i en gryta lagad på spisen.

Jag hittade på en gryta som våra deltagare lagade tillsammans och som vi sen njöt med hotellets tillbehör och grillad souvlaki från min favoritrestaurang Golden Beach.

Den passar förstås också bra som en ensamrätt, då gärna förstärkt på Medelhavsvis med bönor eller kikärtor.

Här kan du läsa mer om hur du lagar mat energisnålt i långkokningspåsen Wonderbag.

Efter att ha varit lutsåld ett tag finns nu min lilla kokbok med recept framtagna speciellt för bagen återigen i lager.

Kanske kan det bli en fin julklapp till någon när och kär? Här hittar du fler av mina julklappstips.

Tycker du det låter intressant med den njutningsfyllda hälsoresa till Makrigialos som jag och Therese Renåker arrangerar, så läs gärna mer om den på Harmoniresor.se.

Första veckan med start 4 oktober 2018 blev fullbokad nästan direkt, men du kan nu lägga in intresseanmälan på ytterligare en resa, där flyget går den 11/10.

Får vi ihop tillräckligt många deltagare på den så bokar vi flygstolar med Ving och boende på underbara hotell Villea Village även till den veckan.

Vi har tyvärr inte möjlighet att boka dem i förväg, då Ving kräver förskottsbetalning.

Matlagning à la Harmoniresor
Foto Therese Renåker

Grekisk grönsaksgryta 4 port

4 små zucchini

4 paprikor

2 gula lökar

250 g cocktailtomater

2-3 vitlöksklyftor

1 dl ouzo (eller 1 pressad citron)

1 dl olivolja/smör

1 msk torkad oregano

1 kanelstång

Salt och peppar

Skär zucchini, paprika och lök i jämnstora bitar, dela tomaterna i halvor och riv vitlöken fint.

Värm upp oljan/smöret i omgångar i en stekpannan och fräs grönsakerna var för sig i några minuter, häll ner eftersom i en stekgryta med lock.

Krydda med salt, peppar och oregano, lägg i kanelstången och häll över ouzo eller citronsaft.

Låt koka upp under lock och puttra i 5 minuter.

Ställ ner grytan på ett underlägg i Wonderbag, täck med tyglocket och knyt igen väl med dragsnöret.

Låt alltsammans stå och tillagas varsamt på eftervärmen i ca 2 timmar.

Har du ingen Wonderbag så låt grytan puttra på lägsta värme i ca ½ timme, rör om då och då.

Vill du ha baljväxter i grytan så tillsätt 4 dl kokta, väl sköljda och avrunna bönor innan serveringen, då får du bäst effekt av den resistenta stärkelsen i dem.

Tycker du om mina recept, då hittar du här min och Lars-Erik Litsfeldts nyutkomna Diabeteskokboken för män till julpris, 169 kr.

Grekisk sallad för en dag på stranden i mini-Wonderbag


20% rabatt på Diabeteskokboken för män

Specialpris på nyutkommen kokbok

Häromdagen utkom min fjärde kokbok, Diabeteskokboken för män.

Den här gången har jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt.

Nu har vårt förlag Pagina ordnat ett specialpris på Bokus, uppge koden Diabetes när du beställer så får du 20% rabatt.

Hjälp oss gärna att sprida länken vidare så fler får chansen att äta sig till en bättre hälsa.

De läckra bilderna i kokboken är tagna av Mikael Eriksson, som också står för formgivningen.

Här kan du läsa mer om vår Diabeteskokbok på Anne Aobadias sida Matkärlek.


Lättlagad gryta med högrev & spenat
Hej på er! Idag ska ni få recept på en grymt lättlagad gryta! Lätt att göra och god är den också så klart :) Passa på att laga extra mycket så har du en perfekt matlåderätt för resten av veckan! Ha en härlig söndag! :) Ett tips innan ni börjar laga middag, kika in på […]
Hårda julklappstips

Snart kommer Tomten, så idag får du lite julklappstips

Populära paket till jul

Knappt en månad kvar till jul, så idag får du lite tips på hårda paket med julklappsböcker att lägga under granen.

Länkarna till kokböckerna i inlägget går till Bokus, men de finns också på de andra nätbokhandlarna och i vanliga butiker.

Jag har inget samarbete med någon nätbokhandel så jag tjänar inget på den här reklamen, tycker bara det är roligt att hjälpa mina bokskrivande vänner.

Bokläsandet ökar i landet igen efter några års nedgång för bokbranschen.

Det har ju även jag märkt av, under 4 år blev det inga nya kokböcker från mig, men nu har jag skrivit 2 stycken på kort tid.

Mycket roligt att så många hittat tillbaka till böckernas värld, det är visst fler än jag som inte är så förtjusta i att läsa en bok digitalt.

Särskilt inte en kokbok, för att få inspiration till både vardagsmat och fest är det ju mer lockande att bläddra i en bok med vackra bilder.

För att inte tala om när man ska använda den i köket, vilket kladd det blir att ha mobilen, paddan eller laptopen med där…

Först ut är Anne Aobadias nya kokbok ”Vardagsgott – LCHF varje dag utan krångel”.

Många känner till Anne från tiden med tidningarna Mat & Hälsa och Matkärlek, som också blev namnet på hennes första kokbok.

Numer jobbar hon som receptskapare hos Kostdoktorn, men här har hon skapat nya, enkla rätter för den som alltså hellre väljer en riktig kokbok framför nätrecepten.

Boken innehåller 52 riktigt lockande recept så du har nåt nytt att prova en gång i veckan, Annes vällagade mat passar nog ofta lika bra på helgen som till vardags.

Här en bild från kokboken på en högrevsburgare med bacon och gräddstuvad spetskål smaksatt med fänkål, riktigt gott låter det tycker jag.

En kokboksdebut blir mitt nästa tips, Sophie Cronquist med fina bloggen Ekofilosophie har precis kommit med sin bok ”Matfilosophie”.

Jag har följt Sophies blogg i ett par år nu, vår matfilosofi stämmer mycket bra ihop.

Bilder från kokboken Matfilosophie

Så det är en kokbok jag verkligen kan rekommendera till dig som gillar naturlig, ekologisk mat utan tillsatser.

Recepten har mycket vackra bilder tagna av Sophie själv och de är förstås glutenfria och de flesta även mejerifria.

Cecilia Nisbet Nilsson som driver den intressanta sidan Swedish Paleo, kommer i årsskiftet ut med sin andra kokbok ”Den läkande maten”.

Cecilia har själv, precis som jag, erfarenhet av att äta sig frisk med hjälp av naturlig mat, så det här är en bok jag ser fram emot att läsa.

Monique Le Roux Svalberg på bloggen Lifezone, som tidigare skrivit flera strikta LCHF-kokböcker, kommer snart ut med boken ”Sköna böna”.

Monique har precis som jag och många andra hittat ett ytterligare steg i hälsans utveckling med hjälp av en liten tillsats av probiotika och prebiotika i den dagliga maten.

Jag har inte läst den boken än men ska köpa den när jag kommer hem till Sverige om några veckor.

Ann Fernholm som skrivit succéboken ”Ett sötare blod” ger nu till jul ut en pocketversion av sin bok ”Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar”, en given julklapp till alla småbarnsföräldrar.

Där bidrar jag med några recept på naturliga godsaker.

Tycker du det är bättre att ge pengar till forskning istället för att lägga dem på julklappar, så hittar du här Anns initiativ Kostfonden.

Den finansierar oberoende forskning på lågkolhydratmatens effekter på hälsan.

En annan av mina vänner, kostrådgivaren och skribenten Therese Renåker, har inte gett ut någon kokbok, än, men hon är väldigt duktig på att måla tavlor.

Så vill du ge bort en unik tavla till någon när och kär i julklapp så ta en titt in på hennes hemsida AllMyTesign.

Mandalatavla av Therese Renåker

Här kommer också ett lite mjukare julklappstips för den som föredrar det.

Jag jobbar ju som du kanske sett i mina inlägg härinne som Sverigeambassadör för Wonderbag.

Till den som ”har allt”, passar den icke-elektriska långkokningspåsen riktigt bra.

Den är inte bara energibesparande och därmed miljövänlig, det är även välgörenhet med när du köper en Wonderbag av storlek small eller medium.

Då skänks en till en behövande familj i Sydafrika, så det här är verkligen en julgåva med både själ och hjärta bakom.

Vill du stötta mitt fortsatta skrivande härinne så får du förstås gärna ge bort någon av mina kokböcker i julklapp också.

Klicka bara på bilderna nedan så kommer du till deras respektive sida på Bokus.

Utkommer i mellandagarna

 


Min kokbok Matfilosophie finns nu att köpa på nätet!
Godmorgon lördag! Idag vill jag pusha lite extra för min kokbok Matfilosophie – njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost, som nu äntligen är klar och finns att köpa! Du kan köpa den direkt via förlaget men även hos bokus.com  Adlibris, Akademibokhandelns nätbutik och CDON.com Passa på att ge dig själv eller någon du känner en fin julklapp! :) Vill du […]
Grym Black Friday rabatt på min kokbok Matfilosophie via Idus Förlag!
Idag kan ni köpa min kokbok Matfilosophie via Idus Förlags hemsida till rabatterat pris. Priset är nedsatt med 25%! Ange koden ”fredag”.  Efter rabatt och inklusive frakt kostar boken idag endast 165,75 kr! Billigaste du kan hitta! Perfekt tillfälle att köpa boken! :) Ha en härlig fredag och en fin helg! :) Postat i:LCHF, PALEO, […]
En helg utan matlagning men med grymt god mat
Mmm, jag blir hungrig bara av att titta på bilden ovan! Eller vad säger du? :) Större delen av året har jag varit den som har lagat största delen av all mat här hemma hos oss. Till stor del har det berott på att det har jobbats med min kokbok Matfilosophie och att jag skapat […]