Stekt makrill med zucchinisallad
2 makrill à 200 g
Saft av ½ citron
Några kvistar färsk timjan
Salt och peppar
2 msk smör
Skölj fisken noga. Skär några snitt på varje sida, pressa citron över och krydda ordentligt både ut- och invändigt.
Lägg timjankvistar i buken. Låt fiskarna dra åt sig smakerna medan du gör salladen.
Citronmarinerad zucchinisallad
10 plommoncocktailtomater
2 små, smala zucchini
2 msk olivolja
Saft av ½ citron
½ dl bladpersilja
Salt och vitpeppar
Skär av ändarna på zucchinin och hyvla tunna skivor med osthyveln.
Skär tomaterna i halvor, blanda med olja och citron.
Plocka små blad från persiljan och blanda ner tillsammans med kryddor.
Timjansmör
50 g smör
1 msk finhackad timjan
Lite pressad citron
Salt och vitpeppar
Rör smöret mjukt med en gaffel. Rör ner smaksättningen och låt dra en liten stund.
Stek fisken i brynt smör på stark värme, ca 3-4 min på varje sida.
Ta pannan från spisen och låt fisken dra några minuter på eftervärmen.
Servera med salladen och timjansmöret.