Citronmarinerade kycklingspett

Kycklingspett

Citronmarinad till kycklingspett 5-6 port

1 kg färskt kycklingbröst

1 dl olivolja

Skal och saft av 1 ekologisk citron

2 msk tamarisoya

2 msk honung eller annan sötma om man så vill

1 tsk chiliflingor

Skär kycklingen i bitar, ca 3×3 cm. Blanda alla ingredienser till marinaden.

Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden.

Knyt igen och massera runt köttbitarna, så marinaden kommer åt överallt.

Lägg på ett fat i kylen minst några timmar, men helst ett dygn. Vänd några gånger under tiden.

Trä upp kycklingen på blötlagda träspett eller metallspett.

Grilla ett par minuter på var sida, krydda med salt och peppar.

Låt eftersteka på låg värme på sidan om glöden i 10 minuter.

Jag serverade spetten tillsammans med små, råa blomkålsbuketter, cocktailtomater och bladsallad.

En morotssallad gjorde jag på späda morötter, strimlade på längden med osthyveln och marinerade en stund med citronolivolja, flingsalt och pumpakärnor.

Fetaoströra, örtbearnaise och kanarisk mojo blev gott till.

Grillmat LCHF

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Kokböcker och E-böcker

Mojon och mängder med andra goda grilltips hittar du i min kokbok Grillmat LCHF.

Det finns bara ett fåtal exemplar kvar, här hittar du den på Bokus och här på Adlibris.

Vill du ha boken på engelska, så finns den också på Bokus och Adlibris

De svenska nätbokhandlarna har den även som E-bok men med stor prisskillnad.

Bokus tar här 311 kr och här finns den för 258 kr på Adlibris.

På Amazon kostar Low Carb High Fat Barbecue som E-bok på Kindle  för 18.42 USD.

Där upptäckte jag att du just nu kan köpa min och Annika Dahlqvists Low Carb High Fat Cooking for Healthy Aging (LCHF för seniorer) på Kindle för otroliga 2.49 USD.

Mojo från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson

Mojo från Grillmat LCHF…
Foto Mikael Eriksson


Rimmade, honungsmarinerade kycklingklubbor med pasta och fetaostsallad

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.106123648583889,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Hallå! Hoppas ni har det bra därute. Jag ser att det är full aktivitet just nu runt midsommarmat, tårtor och dessert. Och det har trillat in många fina tårtor i mailen redan till tävlingen ”Årets finaste sommartårta 2016” – fortsätt skicka in era bidrag. Superkul och så roligt att få presentera alla bidrag sen.

 

Den sista perioden här hemma har varit minst sagt turbulent som ni kanske förstått både ni som följer mig privat på fb och instagram och även Norpans sida.

 

I min råttuppfödning har jag köpt in två nya små individer. En blue hona på 5 veckor och en champagne hane, lika gammal. Introduktionen av honan blev lite stökig och olyckligtvis så blev min fina Norpan biten i svansen som i sin tur resulterade i en ”avskalad” svans och extrem smärta. Jag bestämde mig ganska fort att det måste åtgärdas då hon bokstavligen hade väldigt ont så igår åkte vi in till Läckeby djursjukhus så hon fick bli opererad. Mer om allt detta finns att läsa på Norpans FB och även Norpans instagram.

 

Självklart händer alltid olyckor på helger och under jourtid, hela kalaset kostade 5500 kr men med försäkring betalade jag endast 920 kr. Det är en påminnelse till alla att ha sina djur försäkrade när något sånt här händer. Dygnet har gått bra men tratten vill hon dock inte ha på sig efter att vi kom hem och hon piggnat på sig lite men hon är otroligt duktig och låter bandaget vara. ♥ Med smärtstillande metacam och lite extra god mat samt värmeflaska under filten i sjukburen mår hon under omständigheterna väldigt bra och är pigg och glad och verkar inte ha ont som innan då hon nästan skrek så fort svansen nuddade underlaget. Snart är hon helt återställd, dock med en bit kortare svans. Om 10 dagar ska jag ta bort de sju stygnen hon har på lilla svanstippen därefter får hon sakta återgå till sina tjejer i flocken igen.

 

Under dessa dagar har jag mött många olika reaktioner från folk både privat och inom handel/vård som höjer ögonbrynen och en del himlar med ögonen och skakar på huvudet. Att överväga prisförslag och avlivning hos veterinär var jag heller inte intresserad av så ni kanske förstår att även dessa små djur ligger mig väldigt varmt om hjärtat och inget jag skulle tveka en sekund för att göra allt jag kan för. Många anser och tycker att det är inte VÄRT det… För en råtta??!

 

Varför? Ett liv, en familjemedlem hos oss, en trogen liten vän i ur och skur som jag älskar såsom jag älskar alla mina råttor skulle jag inte vika en tum från deras välmående. En prioriteringsfråga tycker många vad man lägger sina pengar på?! Är det??

 

Alla hobbys kostar väl? En del gillar ormar, spindlar, resor, märkeskläder, alkohol, trädgård, inredning etc etc som dom lägger sina pengar på. Jag lägger mina pengar på det som JAG älskar i livet! Jag har på senaste tiden efter sista råttkullen lagt ner massor med tid på mina råttköpare, på att skapa trygghet, ett nätverk och rutiner för våra djur och deras välmående så när jag blir kritiserad, ifrågasatt tar jag väldigt illa upp då jag tycker man ska respektera andras val här i livet. En råtta är er råtta, precis som en hund är en hund! För mig är det ingen skillnad. Döm inget djur förrän du träffat det. <3 Många som haft lite råttfobi har efter att dom varit här blivit omvända och det tyder enbart på förutfattade meningar anser jag. Så är det med det! 

 

Nu till dagens middagstips! 

Billiga kycklingklubbor finns ofta i affären och ska man inte använda just precis samma dag så släng ner dom i en skål med saltlag över natten. Dom blir otroligt möra, saftiga och med en fin sälta. Sen kan du grilla, steka i ugn eller röka dom, vilket du vill.

 

Här har vi gjort en enkel fetaostsallad med oliver och pastaskruvar till. Kalla kycklingklubbor är dessutom perfekt att packa ner i utflyktsväskan till stranden i sommar. Jag brukar ta en kylklamp inlindad i tidningspapper som jag sedan lägger ihop med en burk kyckling i en påse och knyter ihop. Håller sig kallt ett par timmar i alla fall.

 

Saltlag till ca 1 kg kycklingklubbor :
ca 1½ liter vatten
1½ dl salt (finkornig)
2 msk strösocker
2 msk vita och svarta pepparkorn

 

GÖR SÅHÄR : 

Vispa ihop alla ingredienserna i en skål/bunke tills salt och socker löst sig. Lägg ner kycklingklubborna, täck med plastfolié eller lock och låt stå i kylskåp minst 12 timmar. Ta sedan upp och pensla på glaze eller torra kryddor före ugn, grill eller rök.

 

Dessa kycklingklubbor kryddade jag med malen paprika, svartpeppar, soya och penslade med flytande honung, lät dom ligga i kylen ca 12 timmar till i kylen och därefter åkte dom in i ugnen i 175 grader ca 30 min. Vänd efter halva tiden. Serverade dom med feaostsallad och pasta.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.06980003416538239,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.09556854516267776,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

fetaostsallad_sallad_tillbehör_recept_fetaost_kycklingklubbor_recept_tips_lunch_enkelt_lättlagat_snabbt_billigt_kyckling

Krämig kycklinggryta

Kycklinggryta

Solgul kycklinggryta 2 port

400 g kycklingbröst

3 dl strimlad vitkål

3 dl strimlad zucchini

1 dl färsk kokos i småbitar

1 dl kokosmjölk

2 msk finhackad ingefära

2 vitlöksklyftor

3-4 msk kokosolja

1 msk curry

1 tsk gurkmejamix

Salt och chiliflingor

Lite limesaft eller vinäger

Skär kycklingbrösten i skivor på längden, sen i strimlor.

Stek dem i kokosolja, krydda med salt, curry och chili.

Häll upp i en skål så länge, torka ur pannan och bryn zucchini och vitkål.

I en annan panna bryner du kokosbitarna med ingefära och vitlök en stund så de får lite färg.

Blanda allt, häll på kokosmjölken och hetta upp snabbt. Smaka av om du vill ha mer kryddor.

En skvätt lime eller vinäger över sätter extra sting till rätten.

Kycklingwok med kokos, ingefära och curry

Kokboksreklam

Jag blir väldigt glad om du köper en eller flera av mina kokböcker för att stötta mitt skrivande.

De passar riktigt fint som present istället för en blomma eller en flaska vin när du ska bort på middag i sommar.

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Gammaldags husmanskost på nytt sätt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Jolines godaste kycklingsallad med ”ketchup-sås”

kycklingsallad_recept_pastasallad_dressing_ketchupsås_joline_nilsson_kryddburken_kycklingfile

Joline och hennes kompis Matilda ska göra praktik på en lantgård här i närheten hela veckan och då ska det såklart vara en matsäck med på dagarna. Istället för varm choklad och smörgåsar ville hon göra kycklingsallad som hon älskar så här är hennes absoluta favoritrecept som hon gjort helt själv. Kycklingsallad-älskaren! 😛

 

Till att börja med skar hon upp fyra kycklingfiléer i bitar och stekte i het panna med rapsolja. Tillsatte tomatpuré, soya, en matsked kycklingfond, salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och lökpulver. Under tiden pastan kokade förberedde hon grönsakerna som blev en burk majskorn, en halv gurka, en näve romantica-tomater och isbergssallad.

 

När pastan var klar hällde hon upp allt i en form och slog över kycklingen med såsen som blivit i stekpannan och vände runt. Därefter tillsatte hon majs, tomater och gurka samt bruschettakrydda. När salladen svalnat något skar hon även ner isbergssallad och vände runt. Färdigt att portioneras upp i små matlådor.

 

Ketchup-såsen : 

Såsen är hennes favorit sen hon var liten och då kallade hon den för ”ketchup-sås” men det är en väldigt enkelt variant på Rhode island-dressing. 2 dl gräddfil utrört med ketchup, smaksatt med salt och peppar. That´s it! 😉

 

joline_öjkroken_recept_kyckling_kycklingfile_sallad_pastasallad_kycklingsallad_dressing_godaste_tips_lunch_penne

Pasta penne med den varma kycklingen.

 

joline_öjkroken_recept_kyckling_kycklingfile_sallad_pastasallad_kycklingsallad_dressing_godaste_tips_lunch_matlådor

Blanda ihop den varma pastan med kycklingen och alla grönsaker och kryddor utom isbergssallad medan den är varm. Blanda runt så alla smaker går ihop. När den svalnat tillsätt isbergssallad och förvara i kylskåp.

 

joline_öjkroken_recept_kyckling_kycklingfile_sallad_pastasallad_kycklingsallad_dressing_godaste_tips

Mycket enkel, god och mättande lunch till bondgårdstjejerna i veckan. 😛

 

Kycklinggratäng med zucchini, vitlök och krämig färskostsås LCHF

kycklinggratäng_lchf_kyckling_kycklingfile_ugnsstekt_gratinerad_ostsås_recept_krämig_godaste_sås_middagstips

En av många olika kycklingrätter jag brukar göra lchf-style är denna vansinnigt goda gratäng med härliga vårsmaker.  Ostsåsen har jag gjort av en kall röra på philadelphiaost, creme fraiche, vitlök och grönsaksbuljong. Galet god och blir riktigt krämig och smakrik till den krispiga  zucchinin och salladslöken.

 

Servera den med kokt broccoli och haricot verts som du dressar med en syrlig citronvinegrette och du har en perfekt lchf middag med kyckling.

 

Det här behöver du : 

4 kycklingfiléer

1 zucchini

1 knippe salladslök

Salt & peppar

Cayennepeppar

 

Såsen

200 gram philadelphiaost

2 dl creme fraiche

3 finhackade vitlöksklyftor

2 msk grönsaksfond

Salt & peppar

2 dl riven, lagrad ost

 

GÖR SÅHÄR : 

Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Skär zucchini och salladslök i mindre bitar och lägg runtom. Rör ihop philadelphiaosten med creme fraiche och finhackad vitlök. Tillsätt grönsaksfonden. Salta och peppra och slå över kycklingen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen 175 grader ca 30 minuter. Servera med kokt broccoli, haricot verts och salladslök med en fräsch citronvinegrette.

 

Citronvinegrette

½ dl olivolja

2 msk pressad citron + rivet skal

1 tsk dijonsenap

Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka om. Slå över den varma broccolin och haricot verts och blanda runt.

 

kycklinggratäng_lchf_kyckling_kycklingfile_ugnsstekt_gratinerad_ostsås_recept_krämig_godaste_sås_middagstips_vitlök

Kycklingen i formen, salt, peppar och lite cayenne. Zucchini och salladslök runtom.

 

kycklinggratäng_lchf_kyckling_kycklingfile_ugnsstekt_gratinerad_ostsås_recept_krämig_godaste_sås_middagstips_vitlök_philadelphiaost

Bred på färsoströran.

 

kycklinggratäng_lchf_kyckling_kycklingfile_ugnsstekt_gratinerad_ostsås_recept_krämig_godaste_sås_middagstips_ost

Strö över en god, lagrad ost.

 

kycklinggratäng_lchf_kyckling_kycklingfile_ugnsstekt_gratinerad_ostsås_recept_krämig_godaste_sås_middagstips_nyttigt

Gratinera i ugn ca 30 minuter i 175 grader. Kolla med en kniv så att köttsaften på kycklingen är genomskinlig och klar. Tiden i ugnen beror lite på hur stora filéerna är.

 

kycklinggratäng_lchf_kyckling_kycklingfile_ugnsstekt_gratinerad_ostsås_recept_krämig_godaste_sås_middagstips_broccoli_sallad_grönsaker

Smaklig måltid!

Chicken Nuggets LCHF

Chicken Nuggets LCHF

Healthy Junkfood

Chicken Nuggets är mångas favorit bland snabbmaten, men ofta med väldigt tveksamt innehåll.

Jag funderade hur jag skulle göra en god, glutenfri variant av de panerade kycklingbitarna.

En som även passar oss som äter LCHF/Paleo, av bara bra råvaror.

Mina glutenfria Chicken Nuggets gjorde jag av skivat kycklingbröst, panerat i sesamfrön.

Jag använder fiberhusk istället för mjöl som grund i paneringen, för att få ägget att fastna bättre.

Den här paneringen fungerar förstås lika fint till fisk eller grönsaker.

Kom bara ihåg att inte ha för varm stekpanna, för då bränns sesamfröna lätt.

Chicken Nuggets 2 port

1 stort ekologiskt kycklingbröst

1 ägg

1 dl sesamfrön

Fiberhusk

Salt och peppar

3 msk Smör

Skär kycklingen i mindre skivor. Vispa upp ägget i en skål och häll sesamfrön i en annan.

Häll fiberhusk i ett saltkar.

Krydda först köttet på båda sidor med salt och peppar.

Här kan du även använda mer kryddning om du vill, t. ex curry, paprikapulver, örter eller chili.

Strö sen ett tunt lager fiberhusk på var sida. Doppa bitarna i det uppvispade ägget och sist i sesamfröna.

Jag använder en tång att hålla bitarna i, annars blir det ganska kladdigt.

Lägg på ett fat och låt fröna torka fast en stund. Stek i rejält med smör på medelvärme.

Det går väldigt fort att steka, cirka en minut på var sida.

Ta pannan från värmen och låt bitarna ligga kvar på eftervärmen medan du lägger upp grönsaker och såser på tallriken.

Jag gjorde en saffransaioli och fetaoströra med örter till.


Ugnsstekt citronkyckling à la Jamie Oliver

Citronkyckling

Populär fågel

Jamie Olivers citronkyckling är att av de mest populära recepten i bloggens historia och ett av de första jag publicerade härinne.

Jamie har alltid varit min absoluta favorit bland TV-kockarna, hans kärlek till naturlig mat stämmer väl överens med min matfilosofi på många sätt.

På tal om kärlek till mat, så drabbades ju tyvärr tidningen Matkärlek av den konkurs som dess förlag Mediavänner försattes i för en tid sen.

Matkärlek sålde väldigt bra, den blev mycket populär på kort tid bland många som äter LCHF och Paleo, glutenfritt och sockerfritt.

Chefredaktör Anne Aobadia planerar nu att starta upp tidningen på nytt i egen regi.

Gå in via den här länken och fyll snabbt i en enkät som Anne lagt ut, hur just du vill att den nya tidningen ska vara utformad, om den ska finnas som papperstidning eller bara på nätet.

Senast i kväll söndag den 17 april ska den vara besvarad, så skynda dig in på en gång, då har du chansen att vinna Annes senaste kokbok Mera Matkärlek.

Jag tycker det är viktigt att det blir en ”riktig tidning” av Matkärlek igen.

Det går aldrig att ersätta tidningar (och kokböcker) med nätvarianten:)

Snitta Kycklinglåren och bind upp ben och vingar mot kroppen

Citronkyckling 4 port

1 ekologisk kyckling på ca 1,5 kg

2 ekologiska citroner

1 knippe blandade örter, jag hade rosmarin och timjan

100 g vitlökssmör

Salt och peppar

Skölj fågeln in och utvändigt, ställ att rinna av i ett durkslag.

Krydda inne och utanpå kycklingen med salt och peppar och fyll med citroner skurna i bitar och grovstrimlade örter.

För in fingrarna under bröstskinnet, så det försiktigt lossnar från köttet.

Stoppa in vitlökssmör i skivor och några örtkvistar.

Gnid in fågeln med olivolja, salta och peppra. Bind ihop benen och vingarna mot kroppen med steksnöre.

Skär några snitt med en vass kniv, in mot benet på låren, så är de färdiga samtidigt med bröstet.

Stek kycklingen i en form i 225 ° 20 min, sänk värmen till 200 ° och stek ytterligare en timme.

Vid det här laget har Du en smakrik och saftig, men ändå genomstekt kyckling.

Använder du stektermometer ska den visa 82º inne vid benet när den är klar.

Stick annars med en kniv in motbröstben och lårben, kommer det ut bara klar köttsaft är du helt säker på att den är klar.

Låt kycklingen ligga och dra sig en stund, innan du skär upp köttet.

Spara köttsaften som runnit ut i formen, och använd som grund till sås.

För tips på goda tillbehör till kycklingen, ta en titt här.

Spara alla ben från kycklingen i en påse i frysen till att koka en god kycklingbuljong.

Kycklingvingar med coleslaw


Tomatsoppa med kyckling och varm smörgås

Tomatsoppa med Kyckling och Avocado

Tomatsoppa 2 port

3 tomater

½ gul lök

3 msk smör

1 färskt kycklingskrov

Några persiljekvistar

4 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 msk ekologiskt buljongpulver

1 tsk balsamvinäger

1 tsk timjan

Havssalt och peppar

2 dl grädde/kokosgrädde

Skär tomaterna i små bitar och hacka löken. Bryn dem lätt i smöret några minuter.

Tillsätt tomatpuré och kycklingskrovet delat i mindre bitar.

Låt bryna en liten stund till, så blir tomatpurén mildare i smaken. Häll på vatten, buljong, vinäger och kryddor.

Koka upp, lägg i persiljekvistarna och koka tomatfonden i 30 minuter. Sila genom nätsil.

Låt skrovet svalna och plocka bort allt kycklingkött som sitter kvar på benen. Skär det i mindre bitar.

Koka upp fonden igen och låt reducera 10 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra 15 minuter tills soppan tjocknat lite. Rör ner det tärnade kycklingköttet.

Har du inte något kycklingskrov att ta hand om så kan du röra ner lite frästa bacontärningar i soppan när den är färdigkokt.

Servera soppan med några skivor avocado och kokta ägghalvor så blir den matigare.

Vill du ha en riktigt god, varm smörgås till soppan, så prova det här.

Det brödet är en föregångare till det som Almuths Baksterhus på Frösön bakar till Ecocaféet och som Lindha Vikström nu gjort en smörgåstårta av.

Läs mer om det i ett inlägg om caféet på hennes blogg Halva Lindha.

Mackjärn från Eldmark.se

Varm macka LCHF i mackjärn från Eldmark

Varm macka LCHF i mackjärn från Eldmark

Ekologiska tomater i Alanya


Valnötsröra med soltorkad tomat och basilika

Valnötsröra

Röra på valnötter och soltorkade tomater 2 port

1 dl majonnäs

½ dl turkisk yoghurt

4 soltorkade tomater i olja

1 dl grovhackade valnötter

1 msk finhackad basilika

Chiliflingor

Havssalt

Hacka tomaterna riktigt fint. Blanda majonnäs och yoghurt, rör ner tomater och valnötter.

Smaksätt med basilika, chili och salt. Låt stå en stund så smakerna mognar.

Vi åt röran till grillad kyckling och kokt broccoli med smör.

Vill du ha fler tips på goda röror, såser och tillbehör, så hittar du många i min kokbok Grillmat LCHF.

Just nu finns den för bara 79 kr på CDON.

Vill du hellre köpa boken på engelska, då hittar du den här.

Grillmat

Färskoströra från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Färskoströra från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson

Turkisk morotsröra från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Turkisk morotsröra från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson

Här på min Instagramsida hittar du receptet på den Turkiska morotsröran.

Grillad Kyckling med Valnötsröra och Broccoli


Schnitzel med blomkålspuré och tomatsmör

Sesampanerad Kalkonschnitzel med Blomkålspuré och Aromsmör

Sesampanerad schnitzel 2 port

250-300 g kyckling/kalkonbröst eller färsk skinka

1 ägg

1 dl sesamfrö

Fiberhusk

Havssalt och peppar

Smör till stekning

Tomatsmör i Paprika

Tomatsmör

100 g smör

3 cocktailtomater

2 msk finhackad purjolök

½ tsk timjan

1 krm balsamvinäger

Chiliflingor

Havssalt

Blomkålspuré

250 g blomkål

50 g fårost

2 msk smör

Dela fågelbröstet längs med i två skivor. Lägg in i en plastpåse och banka till en tunn schnitzel med en köttbank eller en kastrull.

Plasten gör att det går mycket lättare än om man bankar direkt på köttet.

Krydda köttet med salt och peppar och strö över fiberhusk i ett tunt lager på båda sidor. Häll fiberhusken i ett saltkar så går det lätt.

Vispa upp ett ägg i en djup tallrik. Doppa schnitzeln i ägget, låt rinna av.

Lägg den till sist i en djup tallrik med sesamfrön, se till så det fastnar frön runtom.

Lägg på en tallrik och låt paneringen torka fast en stund.

Under tiden rör du ihop det rumsvarma smöret med finhackad tomat och purjo. Smaksätt med kryddor och vinäger.

Koka blomkålen mjuk i saltat vatten och passera genom ett durkslag eller använd purépress. Lägg tillbaka i kastrullen med smulad fårost och smör.

Värm purén försiktigt tills smör och ost smält. Krydda med lite salt om det behövs.

Bryn rejält med smör och stek schnitzeln försiktigt på medelvärme, cirka 2 minuter på var sida.

Passa så inte fröna bränns. Stäng av plattan och låt eftersteka några minuter.

God fortsättning på det nya året

Isvindar och bubbelvatten blev det som avslutning på ett fantastiskt 2015.

Ser med spänning fram emot 2016 :) Har en del nytt och skojigt att ta tag i på det nya året.

Följ gärna bloggen under året som kommer, här kommer du att få inspiration att laga god och nyttig mat.

Mitt nyårslöfte till dig är att jag bjuder på ett nytt recept varje dag.

Helt gratis dessutom, du behöver bara laga den själv ;)

(Men vill du hemskt gärna betala lite för mina kostråd, blir jag glad om du köper Grillmat LCHF, nu endast 79 kr på CDON.)

På de snart 7 år som gått sen jag började med min variant av glutenfri LCHF, har jag blivit piggare och starkare för varje år.

Kan jag, så kan du <3

Birgitta Höglund i Alanya

På promenad i de gamla stadsdelarna i Alanya...

På promenad i de gamla stadsdelarna i Alanya…