Middag på 20 minuter
Precis som alla andra tycker även jag om mat som snabbt kan stå på bordet.
I vardagen när det händer mycket runtom, då är det fint att kunna ta till riktigt nyttig snabbmat, som dessutom ger energi i många timmar.
Framöver våren kommer jag därför att dela med mig av lite snabblagade rätter på sånt som kan förekomma hemma i mitt kök till vardags.
Den här vintern har jag och Lennart ändrat våra matrutiner lite, det har fått oss båda att bli både piggare och även tappat en hel del vikt.
Det nya är att vi nu hoppar över de mellanmål och kvällsfika som förekom lite då och då förut.
Nu äter vi frukost, lunch och middag på bestämda tider, klockan 06, 12 och 18.
De här rutinerna har gett oss mer ork och motivation till motion och vi märker båda att vi blivit starkare och mindre stela i lederna.
På lördag kommer ett längre inlägg om det, där du får tips om hur vi äter idag.
Du får gärna dela mina inlägg vidare i dina sociala medier, så fler får chansen att läsa dem.
Fläskkarrégryta 2 port
3-400 g fläskkarré
300 g pumpa eller aubergine
1 lök
½ pressad citron
2 tsk paprikapulver
2 tsk kanel
Salt och peppar
50 g smör till stekning
Skär kött och pumpa i kuber och löken i tunna klyftor.
Stek pumpan i en del av smöret så den får lite färg.
Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar.
Stek köttet i omgångar, krydda och häll det över grönsakerna.
Koka ur stekpannan med ½ dl vatten och häll det över köttet.
Koka upp och låt alltsammans puttra ca 10 minuter så allt tar åt sig av smakerna.
Servera med smör, citron och bladpersilja.
Vill du hellre äta kyckling så hittar du en lika snabb gryta om du klickar på bilden nedan.