En kopp kaffe till tidningen Land
Häromveckan hade jag besök från tidningen Land härhemma. Ett mycket trevligt besök av den duktiga Journalisten Inger Palm.
Börjar faktiskt vänja mig lite vid att bli intervjuad nu, det har varit en hel del av den varan sen min kokbok kom ut.
Idag är det dags igen, nu är det Länstidningen som kommer på besök inför en artikel i helgbilagan.
Har fått berätta mycket i vinter om hur jag lyckats ta mig från att vara riktigt dålig efter min ryggskada till dagens friskare jag.
En väg som varit rätt krokig via steloperation med nervskadat ben och Fibromyalgi som följdproblem.
Det kändes väldigt avslappnat och naturligt att sitta och prata om min hälsoresa över en kopp kaffe med reportern från Land.
Vi pratade om hur jag genom övergång till en helt glutenfri LCHF-kost och daglig träning fått tillbaks mycket av min forna muskelstyrka, kommit ifrån tröttheten och på kuppen blivit bra i magen.
Artikeln kommer in nån gång i april, är så glad om jag på det här viset kan hjälpa andra att bli bättre i sin värk och få en lugnare mage.
Inger var väldigt intresserad av LCHF, det underlättar förstås att prata med någon som inte har förutfattade meningar om fettets nyttighet i kosten.
Inför besöket så bakade jag en ny sorts glutenfritt lågkolhydratbröd med Fetaost, så vi skulle få nåt gott till kaffet.
Har ju bakat en hel del med Halloumi förut, så det blev spännande att se hur resultatet skulle bli med den syrliga fårosten.
Mycket bra, tyckte vi båda. Det blev ett fast bröd med lite smak av surdegsbröd, gott med makrill eller lufttorkad skinka till.
Det blir också gott att smaksätta brödet med timjan, riktigt läckert till en Gulaschsoppa.
Surdegsbröd är det enda jag kan längta efter ibland av allt det bröd jag bakade förr, så det här blev en god ersättare.
Nybakat eller rostat med smör som smälter ner, går det inte heller av för hackor.
Jag bjöd också på mitt Fröknäcke, för dagen smaksatt med Sukrin och Kardemumma.
Fetaostbullar 10-12 st
2 Ekologiska Äggvitor
100 gr Feta
1½ dl Sesamfrön
½ dl Psylliumfrön
1 msk Ekologisk Kokosfett utan smak
ev 2 tsk Timjan
Vispa upp äggvitorna lätt. Riv osten grovt och rör ner tillsammans med smält kokosfett.
Blanda ner fröna och rör om ordentligt. Smaka av om Du vill ha smeten mer salt, det beror lite på hur mycket sälta fetaosten ger.
Låt svälla en halvtimme i rumstemperatur. Forma till runda, små bullar och skär ett kryss på toppen med en vass kniv.
Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 175° i ca 15 minuter.
Bullarna blev rätt bleka i och med att det bara är äggvita i.
Vill Du ha mer färg på brödet så pensla med ett uppvispat ägg.