Köttfärssås med sasilika 2 port
250 g köttfärs från gräsbetande djur
1 finhackad gul lök
1 dl tärnad zucchini
1 tärnad tomat
50 g smör
1 dl pesto rosso
2 msk ajvar
1 dl grädde/kokosgrädde
Salt och svartpeppar
2 msk hackad basilika
Fräs de hackade grönsakerna i smöret några minuter.
Rör ner köttfärsen och finfördela med sleven.
Krydda med salt och peppar och låt steka med en stund.
Blanda ner pesto, ajvar och grädde.
Koka upp och låt småputtra på svag värme i 45-60 minuter, rör då och då.
Smaka av om det behövs mer kryddor.
Ta från värmen och rör ner den hackade basilikan.
Köttfärssåsen är mycket god att äta kall på en picknick, vill du hellre äta den varm så kan du ta med den i mattermos eller Wonderbag.