Biffsallad med senapscrème 2 port
300 g strimlad biff
2 färska, gula lökar
3 msk smör
Salt och peppar
Dijoncrème
2 mjukkokta äggulor (råa går också bra)
2 tsk Dijonsenap
Salt och peppar
Sallad
Blandad grönsallad, persilja, rucola, gurka och tomat
Olivolja och vit balsamvinäger
Strimla köttet och skär löken i skivor, stek hastigt i het stekpanna och krydda med bara salt och peppar, så köttsmaken kommer fram på bästa sätt.
Gröp ur en mjukkokt äggula (på ett ägg kokt i 6 minuter nedlagt i kokande vatten) och mosa tillsammans med senap, lite salt och peppar.
En djup tallrik fyller du med en bädd av strimlad sallad, persilja, tomat och gurka i bitar över.
Kött och lök i mitten med senapscrèmen och en kvist persilja på.
Klart att avnjutas. Äggvitan kan du förstås också hacka och blanda ner i salladen om du vill.