Citronmarinad till kycklingspett 5-6 port
1 kg färskt kycklingbröst
1 dl olivolja
Skal och saft av 1 ekologisk citron
2 msk tamarisoya
2 msk honung eller annan sötma om man så vill
1 tsk chiliflingor
Skär kycklingen i bitar, ca 3×3 cm. Blanda alla ingredienser till marinaden.
Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden.
Knyt igen och massera runt köttbitarna, så marinaden kommer åt överallt.
Lägg på ett fat i kylen minst några timmar, men helst ett dygn. Vänd några gånger under tiden.
Trä upp kycklingen på blötlagda träspett eller metallspett.
Grilla ett par minuter på var sida, krydda med salt och peppar.
Låt eftersteka på låg värme på sidan om glöden i 10 minuter.
Jag serverade spetten tillsammans med små, råa blomkålsbuketter, cocktailtomater och bladsallad.
En morotssallad gjorde jag på späda morötter, strimlade på längden med osthyveln och marinerade en stund med citronolivolja, flingsalt och pumpakärnor.
Fetaoströra, örtbearnaise och kanarisk mojo blev gott till.
Kokböcker och E-böcker
Mojon och mängder med andra goda grilltips hittar du i min kokbok Grillmat LCHF.
Det finns bara ett fåtal exemplar kvar, här hittar du den på Bokus och här på Adlibris.
Vill du ha boken på engelska, så finns den också på Bokus och Adlibris
De svenska nätbokhandlarna har den även som E-bok men med stor prisskillnad.
Bokus tar här 311 kr och här finns den för 258 kr på Adlibris.
På Amazon kostar Low Carb High Fat Barbecue som E-bok på Kindle för 18.42 USD.
Där upptäckte jag att du just nu kan köpa min och Annika Dahlqvists Low Carb High Fat Cooking for Healthy Aging (LCHF för seniorer) på Kindle för otroliga 2.49 USD.
Mojo från Grillmat LCHF…
Foto Mikael Eriksson