Blomkålsgryta 2-4 port
½ liter små blomkålsbuketter
250 g förvälld bladspenat
2 msk kokosolja
2 vitlöksklyftor
1 röd spetspaprika
Saft från ½ citron
1 msk riven ingefära
1 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflingor
1 tsk mald kardemumma
1 krm spiskummin
50 g kokossmör/kokosgrädde
1 dl vatten
Salt
Skär paprikan i strimlor och vitlöken i skivor medan du bryner blomkålen i kokosoljan ett par minuter.
Rör ner paprika, vitlök, ingefära och kryddor, låt fräsa med en stund.
Tillsätt kokossmöret, vatten och citronsaft.
Koka upp och rör så kokossmöret smälter. Smaka av med salt.
Låt grytan puttra på svag värme i 15-30 minuter, beroende på hur välkokt blomkål du vill ha.
Jag föredrar en rätt mild kryddning, så smaka av om du vill ha mer.
Servera grytan som en vegetarisk rätt med en sallad eller som tillbehör till kött eller fisk.