Snabb middagsmat
Idag får du en variant på en bondomelett som jag ofta lagar när jag har kokta/stekta grönsaksrester i kylen, en gratäng à la ”Man tager vad man haver”.
Här har jag använt majonnäs som fettkälla, men det fungerar förstås fint med riven ost eller grädde om du föredrar det.
Servera med en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.
Broccoligratäng 2 port
3 dl lättkokt broccoli i små buketter
3 ägg
1½ dl majonnäs
1 röd paprika
½ dl strimlad bladpersilja
ca ½-1 tsk chiliflingor
Salt
Vispa samman majonnäsen med äggen till en slät smet.
Krydda med persilja, chili och salt, vänd ner broccolibuketterna.
Skär paprikan i strimlor och rör ner, smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta.
Häll smeten i en smord, ugnsfast form och grädda på 175º i ca 30 minuter.
Mer inspiration hittar du i mina kokböcker, läs mer i länkarna.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
![](https://birgittahoglundsmat.files.wordpress.com/2020/04/1-a-omslag-1.jpg)