En av många olika kycklingrätter jag brukar göra lchf-style är denna vansinnigt goda gratäng med härliga vårsmaker. Ostsåsen har jag gjort av en kall röra på philadelphiaost, creme fraiche, vitlök och grönsaksbuljong. Galet god och blir riktigt krämig och smakrik till den krispiga zucchinin och salladslöken.
Servera den med kokt broccoli och haricot verts som du dressar med en syrlig citronvinegrette och du har en perfekt lchf middag med kyckling.
Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
1 zucchini
1 knippe salladslök
Salt & peppar
Cayennepeppar
Såsen
200 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk grönsaksfond
Salt & peppar
2 dl riven, lagrad ost
GÖR SÅHÄR :
Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Skär zucchini och salladslök i mindre bitar och lägg runtom. Rör ihop philadelphiaosten med creme fraiche och finhackad vitlök. Tillsätt grönsaksfonden. Salta och peppra och slå över kycklingen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen 175 grader ca 30 minuter. Servera med kokt broccoli, haricot verts och salladslök med en fräsch citronvinegrette.
Citronvinegrette
½ dl olivolja
2 msk pressad citron + rivet skal
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka om. Slå över den varma broccolin och haricot verts och blanda runt.
Kycklingen i formen, salt, peppar och lite cayenne. Zucchini och salladslök runtom.
Bred på färsoströran.
Strö över en god, lagrad ost.
Gratinera i ugn ca 30 minuter i 175 grader. Kolla med en kniv så att köttsaften på kycklingen är genomskinlig och klar. Tiden i ugnen beror lite på hur stora filéerna är.
Smaklig måltid!