Hälsokost
Sanna Ehdin har i många år jobbat för att förbättra folkhälsan och har under den tiden hunnit skriva en ansenlig mängd böcker.
Nu har hon startat upp sin blogg igen som varit inaktiv i några år.
Sanna bad mig i våras att bidra med mina benbuljongrecept och berätta hur buljongen förbättrat min hälsa under de senaste 1½ åren.
Här kan du ta del av min berättelse med recept och olika långkokningstips.
Vill du höra mig berätta om det här live, så har du chansen att vara med på en riktigt härlig inspirationshelg med tema Paleo som Nourish Now arrangerar sista helgen i september.
Jonas Bergkvist, Anna Sunneborn och Kajsa Berglund deltar i helgen med föreläsning om läkande mat, funktionell träning och yoga.
Jag bjuder på viltbuljong och Spröda frökex från Huså Bröd till fikat.
Här kan du ta del av hela programmet på vackra hotell Fågelbrohus på Värmdö.
Stressa av…
Sommaren är en tidpunkt när många verkligen kopplar av och stressar mindre än vanligt.
Men efter semestern brukar det gå på för fullt igen, då kan det vara bra att lära dig hur du hanterar stressen i ditt liv bättre.
Den 31 augusti på Ecocaféet i Östersund är det dags för nästa föreläsning med Therese Renåker.
Då blir det några intressanta timmar om hur du skapar mindre stress i din tillvaro.
Jag finns med på ett hörn som vanligt och berättar lite om min hälsoresa, bjuder på frökex från Huså Bröd och något gott ur Wonderbag.
Läs mer inne hos Therese i länken ovan, hoppas vi ses
Jämtländska pärlor
Efter en lång period av boende i Stockholm, är det nu dags för en sommar i Östersund.
Jag håller på att förbereda fotograferingen inför min nästa kokbok, den här gången tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, och då behöver jag ett större kök än det lilla pentry vi har i ettan därnere.
Lennart är nu uppe några veckor så vi har lite semester tillsammans, innan jag sätter igång med kokboken.
Vi har passat på att fara runt och besöka olika sevärdheter runt Storsjön, det finns många fina ställen att upptäcka.
Vädret har varit tämligen ogästvänligt de senaste dagarna,halv storm på Storsjön.
Det var riktigt spännande att åka bilfärjan mellan Norderön och Håkansta i torsdags, har aldrig varit med om att en färja gungat så kraftigt.
Vi har blivit mycket trevligt bemötta på de caféer vi tittat in på efter vägen, för en kopp värmande kaffe och te.
Några av de fikaställen vi besökt är Jordgubbscaféet på Rödön, Hoverbergstoppen, Ecocaféet och Frösövallen.
Det blev även ett varmkorvstopp en dag, Berliner Schnitzelstuga i Ytterån har en fantastiskt god, egentillverkad bratwurst, som vi fick med oss i små lådor att njuta av vid Storsjöns strand.
Njutbar utflykt
Du kanske märkt att det varit lite tyst härinne och på andra sociala medier från mitt håll den senaste tiden.
Jag har befunnit mig i total koncentration av skrivande inför min nya kokbok som kommer före jul.
Det blir en bok tillsammans med den nu högaktuelle LCHF-författaren Lars-Erik Litsfeldt.
Han har i dagarna kommit ut med boken Låt bönor förändra ditt liv.
Den boken är skriven tillsammans med Patrik Olsson, blind Typ-1 diabetiker, som just fått en stor förändring i sitt liv tack vare den resistenta stärkelse som finns i just bönor.
Det känns väldigt roligt att göra en bok med Lars-Erik, vi har diskuterat flera bokidéer de senaste åren, så nu är det alltså dags för ett samarbete.
För att få lite luft och avbrott från skrivarbubblan, tog jag och Lennart en tur upp till trakterna kring Åre igår, när vårvärmen gjorde ett tillfälligt besök i Jämtland.
Vårfloden är i full gång häruppe, så det blev besök vid både Ristafallet och Tännforsen, som var fantastiskt mäktiga båda två.
Först gjorde vi ett fikastopp med chokladtryfflar på mina systerdöttrars Café Kroken i Krokom innan vi for vidare västerut.
Vi hade tänkt äta lunch på Kretsloppshuset i Mörsil, men säsongen har inte satt igång riktigt än, de har bara öppet torsdag till söndag fram till början på juni.
Det blev istället en mycket god hamburgare på Monroe’s i Järpen, det var inga problem att få den utan bröd och pommes frites, med extra bearnaisesås till.
Här hittar du ett av mina recept på hamburgare, komplett med glutenfritt bröd och olika dressingar.
Stärkta av den goda lunchen och ett trevligt samtal med den turkiska kvinna som driver restaurangen, blev det sen flera stopp med promenader för att njuta av det vackra vädret och vattnets mäktiga kraft.
Nu fortsätter jag att skriva vidare, passa gärna på att titta runt i mitt arkiv på över 1500 recept härinne om du behöver matinspiration.
Här kan du se en liten film som jag tog vid Tännforsen igår.
På min Facebooksida hittar du även en video från Ristafallet.
Läckra räkor till fredagsmyset
Räkor på smörstekt, vitt bröd är mångas favorit på fredagkvällen.
Här har jag hittat på en ny variant för oss som äter glutenfritt och vill ha en mindre mängd kolhydrater.
Jag stekte några tunna skivor sötpotatis i smör, toppade med skivad chèvre som fick smälta lite under lock.
Placerade det hela på en salladsbädd och la på en rejäl hög med räkor.
Dressing till blev majonnäs blandat med tomatpesto, citronolivolja och balsamvinäger.
Köpte små vaktelägg till, de är både vackra och goda.
Jag kokar dem i 4 minuter, lägger ner dem i sjudande vatten.
En lätt, snabb, nyttig och god räkrätt till fredagsmyset, passar både små och stora.
Här följer några bilder från gårdagens utflykt med 7:ans spårvagn till Bellmansro på Djurgården.
Vi tog en promenad till Rosendals Wärdshus, Slott och Trädgård för att njuta av alla vårblommor i det vackra vädret.