Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev! Och den får verkligen med beröm godkänt. Det var visst nån annan här i huset som också provsmakade en BIT nyss och ”DEN var fruktansvärt goooood!!” Inspirationen till pajen fick jag från bloggen Frostrosor*.
Tanken är att det ska finnas kvar lite till eftermiddagskaffet då vi har ett byggjobbare som håller på i garaget. Men man vet ju aldrig…
Ha en finfin fredag allihopa och gör som jag, låt dig inspireras och prova denna paj!
*Recept och inspiration från frostrostor.nu. Har dock gjort vissa ändringar. Jag ökade på mängden bär till ½ liter och ha till hallon. Ingen citron och ingen kardemumma. Originalrecept hittar ni HÄR.
250 gram hallon
250 gram blåbär
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg
GÖR SÅHÄR :
Smörj en pajform. Mät upp hallon och blåbär i en bunke. Tillsätt 2 msk socker och potatismjöl. Vänd runt så allt blandas. Häll därefter över i en pajformen.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp ägget. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen. Rör slät och bred över bären i formen.
Grädda på 200 grader i cirka 35 minuter. Pudra över florsocker, servera med vaniljsås och färska bär!
Hallon och blåbär gottar till sig med potatismjöl och lite socker innan täcket läggs på.
Efter ca 35 min i ugnen är pajen härligt gyllene och och bären bubblar i kanterna. Låt den svalan något så blir den extra knäckig och seg.
Färska bär är alltid fint att dekorera med.
Fredagsmys – dubbelmums!
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Smörstekt vitkål med paprika och curry
- Lättbakat nötbröd till matiga mackor
- Pepparkakskladdkaka med pumpa och äpple
- Små hamburgare med bröd och goda tillbehör
- Höstmat – Pumpasoppa och grönkålspaj
- Timbal med pumpa, purjo och blomkål
- Matmuffins med ost och pumpafrön
- Chokladvåfflor med grädde och bär
- Kycklinggryta med indiska smaker
- Turkisk köttfärssoppa med halloumibröd
- 3 recept med olika sorters kål
- Ugnsstekt sill med purjolökssås
- Lättlagad gratäng med kyckling, bacon och jordnötter
- Ostfyllda pannbiffar med stuvade trattkantareller och syrlig äppelsallad
- Lördagsgodis – En liten bakelse med choklad och lingon
- Den nya Kryddburken – snart uppe!
- Krämig broccolisoppa med krispig salami och ägghalvor
- Äpplets Dag – Ugnsbakade äpplen med mandel och lingon
- Äpplets Dag – Ugnsbakade äpplen med mandel och lingon
- Snabblagad gratäng med musslor
- Smörstekt vitkål med paprika och curry
- Lättbakat nötbröd till matiga mackor
- Pepparkakskladdkaka med pumpa och äpple
- Små hamburgare med bröd och goda tillbehör
- Höstmat – Pumpasoppa och grönkålspaj
- Timbal med pumpa, purjo och blomkål
- Matmuffins med ost och pumpafrön
- Chokladvåfflor med grädde och bär
- Kycklinggryta med indiska smaker
- Turkisk köttfärssoppa med halloumibröd
- 3 recept med olika sorters kål
- Ugnsstekt sill med purjolökssås
- Lättlagad gratäng med kyckling, bacon och jordnötter
- Ostfyllda pannbiffar med stuvade trattkantareller och syrlig äppelsallad
- Lördagsgodis – En liten bakelse med choklad och lingon
- Den nya Kryddburken – snart uppe!
- Krämig broccolisoppa med krispig salami och ägghalvor
- Äpplets Dag – Ugnsbakade äpplen med mandel och lingon
- Äpplets Dag – Ugnsbakade äpplen med mandel och lingon
- Snabblagad gratäng med musslor