![](https://pixel.wp.com/b.gif?host=ekofilosophie.com&blog=81955977&%23038;post=11876&%23038;subd=ekofilosophie&%23038;ref=&%23038;feed=1)
![](https://pixel.wp.com/b.gif?host=ekofilosophie.com&blog=81955977&%23038;post=11876&%23038;subd=ekofilosophie&%23038;ref=&%23038;feed=1)
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev! Och den får verkligen med beröm godkänt. Det var visst nån annan här i huset som också provsmakade en BIT nyss och ”DEN var fruktansvärt goooood!!” Inspirationen till pajen fick jag från bloggen Frostrosor*.
Tanken är att det ska finnas kvar lite till eftermiddagskaffet då vi har ett byggjobbare som håller på i garaget. Men man vet ju aldrig…
Ha en finfin fredag allihopa och gör som jag, låt dig inspireras och prova denna paj!
*Recept och inspiration från frostrostor.nu. Har dock gjort vissa ändringar. Jag ökade på mängden bär till ½ liter och ha till hallon. Ingen citron och ingen kardemumma. Originalrecept hittar ni HÄR.
250 gram hallon
250 gram blåbär
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg
GÖR SÅHÄR :
Smörj en pajform. Mät upp hallon och blåbär i en bunke. Tillsätt 2 msk socker och potatismjöl. Vänd runt så allt blandas. Häll därefter över i en pajformen.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp ägget. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen. Rör slät och bred över bären i formen.
Grädda på 200 grader i cirka 35 minuter. Pudra över florsocker, servera med vaniljsås och färska bär!
Hallon och blåbär gottar till sig med potatismjöl och lite socker innan täcket läggs på.
Efter ca 35 min i ugnen är pajen härligt gyllene och och bären bubblar i kanterna. Låt den svalan något så blir den extra knäckig och seg.
Färska bär är alltid fint att dekorera med.
Fredagsmys – dubbelmums!
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
![Bra frisör i Stockholm city](https://matkanalen.se/wp-content/uploads/2018/01/Bra-frisör-Stockholm-city-Thoran-Kulhan-bästa-frisörerna-Klippoteket-bästa-salong-i-Stockholm-city.jpg)
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
![Bra Drop-In solarium i Stockholm city](https://matkanalen.se/wp-content/uploads/2018/01/Bästa-solarium-Stockholm-Suntana-Suntana-Drop-In-solarium-Stockholm-city.jpg)
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Grön gratäng med zucchini
- Köttbullar och gräddkokt purjolök
- Hollandaisesås med chili till grillat
- Lättlagad auberginegratäng med bacon och syrlig gurksallad
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Zucchinibröd med ost och timjan
- Blåbär med Lemon Curd
- Dagens grilltips – Krämig blomkålssallad
- Svamppytt, syrliga tomater och räksallad till grillad korv
- Sommarmat – Rökt fisk med dillmajonnäs
- Måndagsmat – Lättlagad gratäng med vitkål och rökt fläsk
- Dagens grilltips – Syrlig ratatouille med zucchini
- Lördagsgodis – Bountybollar på mitt sätt
- Semestermat – Grillade kycklingvingar med snabb wok
- Lättlagade zucchinibiffar och fetaoströra med valnötter
- Dagens grilltips – Ädelostcrème och syrlig rödkålssallad
- Sesamkex med norsk getost
- Keso med ugnstorkade tomater och örter
- Min bästa omelett
- Grön gratäng med zucchini
- Köttbullar och gräddkokt purjolök
- Hollandaisesås med chili till grillat
- Lättlagad auberginegratäng med bacon och syrlig gurksallad
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Glutenfria kryddiga mandelkakor
- Zucchinibröd med ost och timjan
- Blåbär med Lemon Curd
- Dagens grilltips – Krämig blomkålssallad
- Svamppytt, syrliga tomater och räksallad till grillad korv
- Sommarmat – Rökt fisk med dillmajonnäs
- Måndagsmat – Lättlagad gratäng med vitkål och rökt fläsk
- Dagens grilltips – Syrlig ratatouille med zucchini
- Lördagsgodis – Bountybollar på mitt sätt
- Semestermat – Grillade kycklingvingar med snabb wok
- Lättlagade zucchinibiffar och fetaoströra med valnötter
- Dagens grilltips – Ädelostcrème och syrlig rödkålssallad
- Sesamkex med norsk getost
- Keso med ugnstorkade tomater och örter
- Min bästa omelett