Sommarens grilltallrik med nypotatis

grillat_kött_karre_nypotatis
Igårkväll satt vi ute på altanen i kvällssolen och grillade. Jag och Joline hade burit upp alla utemöbler tidigare på dan och planterat lite blommor och örter. Vi skurade och tvättade och alla möbler blev som nya och muurikkaköket fick sig en ordentligt makeover och är så skinande det bara kan bli, inte ett litet sot nånstans och stekhällarna rengjorda och insmorda. Så mycket roligare det är när allt fått sig en uppfräschning. ;-) Myggen lös med sin frånvaro och då kan man verkligen njuta, vilket vi gjorde!

Första gången i år som vi äter nypotatis och då ska den serveras med grillad karré, ett gott vitlökssmör och sparris. En fruktig tomatsallad med nektariner gjorde jag till också. Kan inte beskriva hur gott det blev allting, hittills bästa grilltallriken i år! :-P

Marinad till 1 kg karré;
1 dl rapsolja
2 msk tomatvinäger
2 msk tomatpuré
2 msk soya
2 tsk D´Elidas chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar

Vitlökssmör;
50 gram smör
2 msk olivolja
2 finrivna vitlöksklyftor
Salt & vitpeppar

tomatsallad_grillsallad_grillat

Vinegrette till tomatsallad;
½ dl olivolja
2 msk tomatvinäger
2 tsk honung
1 tsk torkade örtkryddor (te x. Herbes de Provence)
½-1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Häll alla ingredienserna i en flaska/burk med tättslutande kork/lock. Skaka om! Förvara i kylskåp. Lång hållbarhet.

marinerat_marinad_karre
Karréskivor i marinad 24 timmar.

basilika_plantera_örter
Lite från vår plantering, färska örter direkt från kruka till tallrik.

grillad_karre_grillat_nypotatis
Vansinnigt, dundersuper-gott!! ;-)

Lövbiffsrulle

kebabrulle_lövbiffsrulle
Vill du njuta av en hemmagjord kebabrulle med grymt mört kött? Välj då lavash, mjukt tunnbröd och lövbiff. Dööögott säger jag bara! Låt lövbiffen bräsera i en buljong med massor av smaker tills den blir så mör att den bara smälter i munnen. Fyll rullen med lök, krispiga grönsaker och en god kebabsås… Ja, det blir inte bättre än så en tisdag. :-P

4 port
Det här behöver du : 

Lavash tunnbröd
500 gram lövbiff i skivor
2 msk tomatvinäger (Mutti)
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 finriven vitlöksklyfta
1 liter oxbuljong
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär lövbiffen i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn på köttet så det får fin färg. Rör ner tomatvinäger, tomatpuré, chilisås och riv ner en vitlöksklyfta. Sänk värmen till medel och slå på buljongen så det knappt täcker köttet. Låt bräsera ca 1 timme. Tillsätt mer av buljongen efterhand den kokar in. När köttet är riktigt mört rör ner en burk creme fraiche och låt puttra tills du fått en krämig sås runtom köttet. Smaka av med salt & peppar. Fyll lavashbröden med lök, paprika, tomat, zucchini och lövbiff. Rulla ihop – ät och njut!

lövbiff_kebabrulle
Härligt god lövbiff som ska bräsera så den blir riktigt mör.

kebabrulle_fyllning_lövbiff
Krispig lök och grönsaker tillhör en god rulle.

lövbiff_bräsera
Köttet bräseras i buljong – låt de få ta lite tid att få det riktigt mört. Segt, hårt kött är inte gott och jag lovar du kommer verkligen älska det här! ;-)

kebabrulle_lövbiff
Värm gärna brödet och slå in rullen i folié så håller sig maten varm!

lövbiff_lövbiffsrulle_wrap_kebabrulle
Lägg på lövbiffen, toppa om du vill med en extra kebabsås. Recept HÄR!

lövbiffsrulle_kebab_rulle
Mmmmmmm….. ”Kebabrullen” du enkelt gör hemma! :-P

Ostgratinerad kassler i krämig sås med grönsaker

kassler_ostgratinerad_krämig_sås_grönsaker
Hittade en fin bit kassler i frysen igår som genast åkte upp, perfekt o rensa frysen nu inför sommarens skörd av rabarber och jordgubbar som ska få plats.

Vad gör man då av en bit kassler?
Jag brukar ofta använda den som fyllning i smörgåstårtor, då ”finriver” jag den i matberedaren, blir supergott med den lite rökta smaken och saftig är den ju också. Kallskuren i tunna skivor är den väldigt god till färskpotatis på midsommar (om man inte gillar sill) med lite gräslök och gräddfil till.

Sen har vi klassiker ”hawaiikassler” i ugn med ananasskiva och ost, inte alla som gillar det men ett alternativ. ;-)

En annan favorit utöver detta recept är kassler och purjolåda som ni hittar recept på HÄR, en krämig gratäng med potatis och purjolök.

En liknande variant fast mer grönsaker hittar ni i ”skördefestgratängen” HÄR.

Vad har vi mer? Kommer ni ihåg de kalla makaronisalladerna man fick när man var liten, med gröna ärtor och ost och kassler i tärningar? Perfekt sommarmat, receptet hittar ni HÄR.

Ytterligare en HÄR, en grymt god LCHF variant med bland annat mozarella! Men NU till dagens recept! :-P

6 port
Det här behöver du :

1 kg kassler

1 gul lök
1/2 zucchini
1/2 röd paprika
1 morot
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
3 dl grädde
Salt & peppar
1 burk hela champinjoner

200 gram små plommontomater
Riven parmesanost

GÖR SÅHÄR : 
Skiva upp kasslerna och lägg i en smord ugnsfast form. Skölj, skala och skär grönsaker och lök i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med lite olja och smör. (Inte tomaterna, dom ska gratineras överst och läggs på sist ihop med osten)

När grönsakerna mjuknat något tillsätt tomatpuré, vatten, grönsaksfond och grädde. Låt såsen koka ihop. Smaka av salt & peppar, tänk på kasslern är salt i sig. Slå sedan såsen över kasslern i formen. Toppa med halverade tomater och riven parmensanost. Gratinera i 200 grader ca 30 min.

kassler_i_ugn_grönsaker

grönsaker_krämig_sås

kassler_i_ugn_krämig_sås

kassler_kasslergratäng_krämig_sås

kassler_gratäng_kassler

Baconlindad fläskfilé med ädelostsås

fläskfile_baconlindad_recept
Den baconlindade 80-tals klassikern, här fylld med ädelost och ädelostsås till!

Har du ingen aning om vad ni ska äta under den långa helgen så är detta ett vansinnigt gott alternativ! Det är ju röd dag på torsdag och klämdag på fredag så det blir en 4 dagars helg att vara ledig och mysa på så då behövs lite god mat. Vill du äta enligt lchf, uteslut då potatiskakan och ersätt med ex. blomkålsgratäng – supergott!! :-P

Brukar ni förresten göra något speciellt eller fira Kristi Himmelsfärd?
Här hemma har vi aldrig gjort det, bara skönt att va ledig lite extra och ha alla hemma!

4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
1 pkt bacon (8 skivor)
200 gram kvibille ädelost
Salt & peppar

Såsen : 
2 msk kalvfond
3 dl vatten
1 dl grädde
50 gram kvibille ädelost
1 tsk soya
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Putsa och skär fläskfilén i 4 bitar. Snitta varje bit på längden och fyll med ost. Rulla ihop och linda 2 skivor bacon runt varje. Bryn i het stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form. Efterstek i ugnen på 175 grader ca 15 min tills fläskfilén är genomstekt.

Vispa ur pannan du stekte fläskfilén i med fond och vatten. Låt koka upp. Tillsätt grädde, ädelost och soya. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt den puttra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

baconlindad_fläskfile
Fläskfilébitar, fyllda med ädelost och baconlindade. Nu ska de bara brynas så det får fin färg.

baconlindad_fläskfile_recept
Sen eftersteks dom i ugnen tills köttet är genomstekt.

potatiskaka
Jag serverade en enkel potatiskaka till. Bara finriven potatis och gul lök, salt och peppar ner i en stekpanna på låg/medelvärme. Vänd kakan en gång. Tar ca 20 min på spisen. Enkelt och gott.

baconlindad_fläskfile_ädelostsås
Ett gott tips inför de kommande klämdagarna! :-P Smaklig måltid!

Tjocka revben i sås med råstekt potatis

tjocka_revben_revbensspjäll_sås_recept_möra_gryta

Här kommer receptet på en urtrevlig husman med tvist; Smakrika, möra, tjocka revben i sås som fått puttra länge. Råstekt potatis med örter och krispig sallad!

Ni ska aldrig nånsin dra er för att köpa just tjocka revben, det är ett prisvärt kött och blir otroligt smakrikt och mört om det tillagas på rätt sätt.

På grillen? Njae… Jo, visst om de fått ligga i saltlag nåt dygn, eller grillas väldigt långsamt, indirekt och penslas ofta med glaze. Dom passar dessutom alldeles ypperligt till att rökas (efter saltlag-bad) men just i en gryta med gott kött behöver man inte alltid nödvändigtvis nötkött som till ex. kalops eller boeuf bourguignon.

En gryta på fläskkött och som här med revben blir minst lika god men låt för guds skull benen koka med!
Utan ben blir smaken ganska menlös och måste kryddas upp ordentligt men med just revben får man allt på köpet. Mycket kött, mycket smak, mört och saftigt. Lova att ni testar? ;-)

Perfekt för storkok, storhushåll och dessutom och ett bra budgetalternativ. Här kommer en vansinnigt god köttgryta med härlig smak, skysås och ett kött som bara smälter i munnen! :-P

4 – 6 port
Det här behöver du : 

3 kg tjocka revben
Olja + smör till stekning
Svartpeppar
2-3 tsk malen paprika

1 purjolök
2 gul lök
2 morötter
½ stort äpple
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk soya

2 liter köttbuljong

Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär revben i mindre bitar (ca 2 ben/bit). Hetta upp en panna med olja och smör och fräs på köttet så det får fin färg runtom. Krydda med nymalen svartpeppar och malen paprika. Lyft över till en större gryta allt efter han de blir klara. Stek inte alla bitar på en gång, då sänker du temperaturen i pannan och tillagningen förlängs och köttet blir mer kokt. Det ska fräsa på ordentligt och snabbt få en fin yta.

När allt kött är brynt. Lägg ner lök, äpple och morötter i samma panna som köttet stektes i. Tillsätt lite mer olja om det behövs. Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Låt allt få svettas och bli mjukt nån minut sen häller du över allt i grytan med köttet.

Vispa ur pannan som både kött och grönsaker har brynts i med buljong och slå sen i grytan.

Låt grytan koka upp, sänk sedan till låg värme och låt puttra med lock ca 2-3 timmar tills benen från köttet lossnar lätt om du pillar på dom. Lyft ur köttet och ta bort alla ben. Vispa under tiden upp såsen i grytan med maizenamjöl utrört i vatten, låt koka ihop nån minut och smaka av med salt och peppar. Läggi köttet och servera!

tjocka_refben_recept_gryta
Billiga ingredienser med tjocka revben, lök, morot, äpple och vitlök.

tjocka_revben_revbensspjäll
Revbenen har fått brynas och ligger nu i en större gryta.

grönsaker_gryta_köttgryta_revben
Fräs på lök, morötter och äpple i samma panna som köttet tidigare.

tjocka_revben_gryta_sås_grönsaker

 

köttgryta_tjocka_revben
När allt är i grytan, slå på buljongen. På med lock. Låt sedan sjuda i ca 2-3 timmar.

revben_gryta_tjocka_revbensspjäll_sås
Grytan har puttrat ca 2½ timme. Lyft ur köttet.

möra_tjocka_revben
Pilla bort benen som nu lossnar lätt.

tjocka_revben_sås_skysås
Vispa upp såsen i grytan med maizenamjöl utrört i vatten för en tjockare konsistens.

tjocka_revben_sås_recept
Lägg tillbaka köttet från revbenen. Smaka av allt med salt och peppar.

tjocka_revben_sås_potatis_recept_husmanskost
Recept på råstekt potatis kommer i separat inlägg inom kort.

husmanskost_revben_sås
Smaklig måltid, en husman som aldrig går ur tiden!

En långlagad tvist på husmanskost med tjocka revben

20130427-161345.jpg

Ja, ikväll kör vi på en annorlunda husman! Husmanskost med tvist, långlagat, mört, kryddigt, billigt och vansinnigt gott! Tycker ni att bilden ovan ser vanlig o tråkig ut, heeeej!! Glöm de, detta kommer bli lyx-husman you never forgot! ;-) jag lovar!

Ni ska få hela receptet sen när allt är klart. Nu ska allt gotta till sig i grytan ett par timmar! :-P

Vad lagar ni, äter hemma hos er ikväll??
Jag har ingen koll knappt vilken veckodag vi är på. Jag har i princip hostat mig igenom denna vecka med rent ut sagt en helvetisk rethosta dag och natt. I morse fick jag en skön härlig sovmorgon av familjen o kunde sova iaf några timmar! Sitta upp i soffan om nätterna och sova har jag tidigare gjort… Men de börjar väl ge med sig så smått! Är så trött på att hosta o hosta och att vara halvsides handikappad då de tror jag jag antingen hostat av revben eller muskelfästen… Ont som f-n gör de iaf vare sig med eller utan hosta!

Nu önskar jag er alla en härlig lördagkväll! Håll bacillerna ifrån er o må så gott!

Berätta gärna vad ni lagar hos er där hemma, jag behöver lite inspiration! ;-)

Love, love… /Linda

Wokade grönsaker med fläskkött

lchf_wok_fläskkött_recept
Då kör vi lite färgglada nyttigheter igen! ;-)

Att man äter med ögonen är verkligen ingen myt för de färgsprakande, krispiga grönsaker som just en wok bjuder på är som balsam för själen, som en solskens-injektion direkt till ”må-bra-hjärnan” och inget smakar så gott som när maten fått lite extra kärlek vid uppläggning. Alla färger och smaker möts i en explosion av kryddiga dofter från det asiatiska köket och det klorofyllstinna grönsakerna. Mat ÄR kärlek! :-P

Här har jag gjort en LCHF wok med grönsaker och fläskkött. Köttet har fått bräsera på svag värme i stekpannan i en mörk soya-marinad tills det blivit riktigt mört, det betyder således att du nödvändigtvis inte behöver använda dig av fläskfilé, schnitzel eller annat lite ”mörare” kött utan vanlig hederlig skinkstek som du strimlar funkar alldeles ypperligt eftersom köttet ändå får koka länge så det blir mört. Det värsta som finns i en wok är hårda sega köttbitar, det ska vara mjukt, näst intill sönderfallande och smälta i munnen tillsammans med de krispiga grönsakerna. Ja, då kör vi!

6 port
Det här behöver du : 
700 gram fläskkött
olivolja + smör
Salt
Svartpeppar
6 dl mörk oxbuljong
½ citron (pressad)
Soya
D´Elidas chilisås
Sambal oelek
1-2 tsk honung

2 buketter broccoli
150 gram salladsärtor

1 vitlöksklyfta
150 gram färska champinjoner
Salt
1 msk smör
1 burk minimajs
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanjer
1/4 rödkålshuvud
2 salladslök
2 morötter
1 röd paprika
1 gul paprika

GÖR SÅHÄR :
Strimla fläskköttet och fräs på i het panna med olivolja och en klick smör så det får fin färg. Salta och peppra. Slå på lite av buljongen och låt bräsera på svag värme ca 45 minuter. Häll på mer buljongen eftersom. När nästan all buljong fått koka in och köttet är riktigt mört avsluta med att pressa över en halv citron, en skvätt soya, chilisås, sambal oelek i valfri mängd och 1-2 tsk honung, vänd runt och låt stå så länge tills det ska blandas ner i woken.

Förbered en kastrull med broccoli som ska kokas i saltat vatten. Skölj och skär salladsärtorna i små strimlor och lägg i vatten med lite salt, dessa behöver bara få lite kokande vatten att stå i nån minut så är dom klara.

Skölj och strimla rödkål. Skär morötter, paprika och lök i bitar. Finhacka vitlöken.

Skär champinjonerna i kvartar och torrstek i het panna. Salta och tillsätt den finhackade vitlöken. När svampen vattnat ur sig, tillsätt en klick smör. Mata sen på med resten av grönsakerna i pannan och vänd runt, se till att pannan är riktigt het. Nån minut räcker. Vänd ner broccoli och salladsärtor samt fläskköttet och skyn från pannan. Servera!

lchf_wok
Det roligaste med wok är alla härliga ingredienser, låt dig inte skrämmas av den långa listan, det är värt det! :-P  

wokgrönsaker_lchf_wok
Favoritberg av färger! :-P  

lchf_wok_grönsaker
Allt som ska ner i woken förutom broccoli och fläskköttet. 

lchf_wok_fläskkött
Fläskköttet är strimlad och ska bräsera länge på svag/medelvärme tills det nästan smälter i munnen.

färska_champinjoner
Svampen torrsteks med vitlök och saltas. När de har vätskat ur sig och krympt tillsätter jag smöret. 

wok_grönsaker_lchf
Efter svampen åker resten av wokgrönsakerna ner. 

wok_lchf_recept
Fläskköttet och den kryddiga skyn från pannan, allt monterat och färdigt att njutas!

lunch_lchf_wok
Och veckans lunchlådor är nu fyllda!

Fläskfilé i whiskeysås

fläskfile_whiskeysås
Jag provade en ny liten burk häromdagen med såsreduktion från ”Touch of Taste”, (finns i olika varianter, bla; whiskey, kantarell, rödvin och peppar) Jag valde whiskeybasen och kokade ner den i en köttgryta med fläskfilé och goda grönsaker. Inte så tokigt alls. Kanske lite ”fadd” i smaken för att vara just en reduktion. Det blev en mild gryta trots att jag bättrade på med salt & peppar… Whiskeysmaken var inte så framträdande utan smakade mer som en sås på kokosmjölk och lite söt curry?! Whatever, det blev gott men behövdes kryddas upp!

Enligt anvisningarna ska man koka upp burken i kastrull, tillsätta en klick smör och sen vispa ner 2 dl grädde och använda den som ”vid-sidan-om-sås”. Det gjorde alltså inte jag utan rörde ner den direkt i grytan med kött o grönsaker.

4 port
Det här behöver du :
500 gram fläskfilé
3 schalottenlök
2 morötter
1 burk minimajs
1 burk champinjoner
200 ml whiskey såsreduktion
2 dl grädde
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en panna med en klick smör. Skär filén i tunna skivor och fräs på så de får fin färg. Tillsätt skivad lök, strimlad morot, minimajs i bitar och en burk champinjoner. Låt allt fräsa ihop nån minut. Rör ner såsreduktionen och sist grädden. Sänk värmen och låt småputtra ca 5 min. Smaka av med salt och peppar! Servera med valfritt tillbehör, här blev det ris och grönsaker.

fläskfile_fläskfilegryta
Tunt skivad fläskfilé som fått fin färg i het panna.

touch_of_taste_whiskey_såsreduktion
Såsreduktionen jag använde.

fläskfile_gryta_grönsaker
Svamp, morötter, lök och minimajs.

fläskfile_köttgryta_gryta
Allt ner i grytan och nu är det dags för såsburken och grädden att röras ner.

whiskey_såsreduktion_såsbas_fläskfile_filegryta_köttgryta_sås
Smaklig måltid, en god sås gör man nog helst själv tycker jag!

Fläskfilégryta med paprika

fläskfile_paprikasås
En lite hetare köttgryta med smak av paprika och chili passar utmärkt till helgen, värmer både kropp och själ nu när minusgraderna åter pekar neråt! ;-) Ett lent potatis & blomkålsmos till ger fin brytning till hettan. Dosera chilisåsen efter egen smak och tycke och smaka av tills du hittar rätt balans. Dubbelmums va gott det är! *gör-ett-tappert-försök-att-byta-ut-mitt-evinnerliga-vansinnigt-gott-till-något-nytt-som-dubbelmums* :-P

Ha en underbar fredag allihopa! 

4 port
Det här behöver du : 
1 fläskfilé
Trocomare örtsalt
Svartpeppar
2 röda paprikor
1 vitlök
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
4 dl grönsaksbuljong (1st fond el. tärning + 4 dl vatten)
1 burk creme fraiche

GÖR SÅHÄR : 
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Stek i het panna i olja eller smör. Krydda med trocomare och nymalen svartpeppar. Hacka paprika och vitlök och fräs med när fläskfilén fått lite färg. Tillsätt tomatpuré, chilisås och buljong. Låt puttra utan lock på medelvärme. Rör ner en burk creme fraiche och låt få ett litet uppkok. Smaka av med trocomare, ev. mer chilisås.

fläskfile_gryta_köttgryta_paprikasås
En härligt doftande god fläskfilé i smakrik sås.

 

Flat iron steak, luffarbiffen som fått nytt liv!

luffarbiff_luffarstek_recept
Ja jäsikens vilket kött! Kan fortfarande känna smaken sen middagen igårkväll… Första tuggan som bara smälte i munnen, ren eufori, himmelriket!! Mört, saftigt men framförallt så smakade det kött. Riktigt kött!

Är näst intill mållös men de vore synd om jag nu inte berättade hur vansinnigt galet gott det var! ;-)

Köttet är alltså en köttdetalj från bogbladet på nöt. En välkänd produkt i USA där den som rubriken lyder heter ”flat iron steak”. Det är den möraste köttdetaljen näst efter oxfilén, men tack vare det marmorerade köttet smakar det så mycket mer faktiskt!

Med dagens nytänkade kring att ta vara på allt kött från djuret och inte bara oxfilé så kommer också fler spännande nyheter på marknaden och det är en fröjd att hitta sånt här i köttdisken i affären. Hoppas nu att de håller fast vid sortimentet och att fler hakar på nyheter som dyker upp.

Tillagning luffarbiff, medium rare; 
Ta fram köttet i god tid, 1½-2 h i rumstemperatur före det ska tillagas. Gnid in köttet med olivolja, salt och grovmalen svartpeppar. Stek i het panna 2 minuter på varje sida för medium rare, då blir köttet riktigt samtidigt och rosa men inte blodigt. Slå in köttet i folié och låt ”vila” ca 10-15 min före det serveras.

Tips; 
Köttskivor som inte är så tjocka utan som dessa ca 1,5 – 2 cm serveras med fördel hela. Ett större styckte som helsteks blir snyggt om man efter tillagning skär upp i ca 1 cm tjocka skivor.

Stora, krispiga kyftpotatis; 
0,5 – 1 st bakpotatis per person räcker gott
Olivolja
Trocomare örtkrydda
Torkade örter
Svartpeppar
Flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Skölj bakpotatisarna och skär varje i 6 stora klyftor. Koka klyftorna ca 10 min. Häll av vattnet och låt dom ånga av ordentligt. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och kryddorna och massera runt potatisen. Stek i ugn 175 grader ca 1 timme. Vänd runt lite då och då.

luffarbiff_luffarstek
Drömköttet! :-P 159 kr/kg Läs mer här >>

klyftpotatis_i_ugn_stora
Stooora klyftpotatis är ett måste till en fin köttbit. Här har jag använt bakpotatis som jag delat i 6 klyftor vardera.

stora_klyftpotatis
Olja, örtsalt, torkade örter och flingsalt!

luffarbiff_luffarstek_top_blade
Köttet masserar jag in med olja före stekning. Saltar och pepprar.

stora_klyftpotatis_krispiga_bakpotatis
Efter ca 1 timme i ugnen, härligt krispiga klyftpotatisar!

flat_iron_steak
Köttet som fått ”vila” efter tillagning. Insåg precis att jag borde fotat en bild på hur den såg ut inuti när man skar i den, så härligt perfekt rosa och man riktigt såg hur mört det var, men när köttet väl låg på tallriken va de bråttom att äta! ;-)