Blommig falukorv
Korv Stroganoff har alltid tillhört mina favoriter bland korvrätterna.
Det finns många bra falukorvssorter att köpa idag som har hög kötthalt, så det kan bli riktigt nyttig mat också.
Vill du hellre göra din korv själv, så kan du testa det här receptet som jag skapade till Anna Halléns bok LCHF för familjen.
För att få en ännu bättre gryta, så kan du passa på att göra egen sockerfri chilisås/ketchup.
Det här blomkålsriset passar riktigt bra om du inte vill ha hela blomkålsbuketter till.
Korv Stroganoff 4-5 port
500 g falukorv
3 dl grädde/kokosgrädde
2 dl crème fraiche/smetana/kokosgrädde
2 gula lökar
1 dl vatten
1 dl rödvin (eller 1-2 msk rödvinsvinäger+vatten)
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 msk Dijonsenap
2 tsk paprikapulver
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk ekologiskt buljongpulver
Salt och peppar
50 g smör till stekning
Skär falukorven i strimlor och lökarna i klyftor.
Bryn smöret i en gryta, häll i korven och bryn runt om en stund.
Tillsätt löken och låt fräsa med utan att ta färg.
Strö över paprikapulvret, så det får bryna med, då utvecklas mer smak.
Detsamma med tomatpurén, som du tar i härnäst, den blir mildare i smaken om den får bryna en stund.
Nu häller du över rödvin, vatten, buljongpulver, worcester, senap och chilisås och låter koka in ett tag.
Häll så i grädden och koka en stund till, sänk värmen, tillsätt crème fraichen och låt småputtra en halv timme.
Smaka av och krydda med salt och peppar.