Snabblagad köttgryta
Jag gillar att långkoka grytor, men ibland är det väldigt bekvämt med en snabblagad gryta.
Då är en fet och fin fläskkarré bra att ta till, den behöver ingen lång koktid för att bli mör.
Här har jag gjort en allt-i-ett-gryta, där det gröna, sköna tillbehöret till köttet ingår i form av pumpa och lök.
Fläskgryta 2 port
3-400 g fläskkarré
300 g pumpa eller aubergine
1 silverlök
½ pressad citron
2 tsk paprikapulver
2 tsk kanel
Salt och peppar
50 g smör till stekning
Skär kött och pumpa i kuber och löken i tunna klyftor.
Stek pumpan i en del av smöret så den får lite färg.
Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar.
Stek köttet i omgångar, krydda och häll det över grönsakerna.
Koka ur stekpannan med ½ dl vatten och häll det över köttet.
Koka upp och låt alltsammans puttra ca 10 minuter så allt tar åt sig av smakerna.
Servera med smör, citron och bladpersilja.