Hamburgare 4 port
500 g gräsbetesfärs
2-3 msk smör till stekning
Salt och peppar
Forma färsen till fyra hamburgare och platta till.
Bryn dem väl på båda sidor i smöret, krydda med salt och peppar.
Låt steka ca 2 minuter på var sida om du vill ha dem mediumstekta.
Samma tid om du istället grillar dina burgare, då blir de förstås ännu godare.
Stäng av plattan och låt dem ligga kvar och dra till sig i pannan en stund om du vill ha dem mer åt det välstekta hållet.
Hamburgerbröd 4 små
2 ägg
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
1 msk sesamfrön + lite till garnering
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
ca 1 krm salt
Vispa äggen riktigt tjockt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med kokosoljan.
Blanda om väl men med lätta tag så luftigheten i äggsmeten bevaras.
Smaka av om smeten är lagom salt och klicka ut den på bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
Blöt handen och forma smeten till runda bullar.
Strö på sesamfrön och grädda på 200º i 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.
Vill du ha större bröd så dubbla bara receptet.
Här nedan hittar du lite tips på goda tillbehör. Fler finns i min kokbok Grillmat LCHF.
Hamburgerdressing
Ketchup/Chilisås
Majonnäs
Cole Slaw
Zucchinisallad
Kålrotspommes
Hälsomässa i Krokom
När du sitter därhemma och myser som mest i kväll så befinner jag mig på hälsomässa i Krokom utanför Östersund.
I kväll mellan 17-23 och i morgon lördag 11-16 finns jag och Börje Karlsson från Ecocaféet på plats i Krokomshallen.
Börje berättar om Ecocaféet och alla kroppsbehandlingar som finns att få hos oss och säljer en del av produkterna i vår hälsobutik.
Jag bjuder på Spröda frökex från Huså Bröd och ekologisk kycklingbuljong från Scandinavian Organics, serverad ur den icke-elektriska långkokningsbagen Wonderbag.
Här kan du läsa mer om vilka föreläsare och utställare som kommer till mässan.
För dig som hellre lyssnar, här finns en intervju från tisdagen med Börje på Radio Jämtland: Stafettgästen Börje Karlsson förbjuder socker och mjöl.
Där berättar han om sin hälsoresa med hjälp av LCHF och tanken bakom Ecocaféet.
Här en bild från arbetet med att skapa caféet i höstas, när vi hade en av våra smakprovningar.
Eva har dragit vidare på nya äventyr till Tre Golfare i Nora men Halva Lindha tillhör inventarierna och lagar/bakar goda LCHF-rätter och bakverk.
Eva Magnusson, Börje Karlsson och Lindha Vikström på Ecocaféet