Skink och svampsås 1 port
1 dl finskuren svamp
1 dl tärnad skinka
½ dl finstrimlad purjolök
1 dl grädde
2 msk smör
½ tsk fransk senap
1 msk finhackad färsk dragon
Lite Worcestershiresauce
Salt och peppar
Bryn smöret lätt och fräs svampen några minuter, låt den få färg och tillsätt skinkan.
Stek några minuter till under omrörning.
Rör sedan ner purjolöken, låt den svettas med i röran en liten stund.
Krydda med lite salt, peppar och Worcester.
Rör ner senapen och häll så över grädden. Koka upp och låt puttra några minuter, tills såsen tjocknar.
Smaka av och servera med nykokt zucchini, som jag gör så här.
Jag har ingen spiralmaskin, så jag skivar små exemplar på längden med osthyvel och delar sen skivan längs med.
På det sättet får jag långa strimlor, liknande tagliatelle.
Kokar dem i cirka 5 minuter i rejält saltat vatten och låter dem rinna av i durkslag.
Sen tillbaks i kastrullen och i med en klick smör för att få ut ännu mer smak.