Gamla matminnen
Den korniga bilden härovan är från en artikel i Östersundsposten 1993, hittade den hemma hos Mamma igår. Det var första gången jag och min mat figurerade i media.
Oj, vad nervös jag var, när Bengt Eriksson tog den här bilden i Herrgårdsrummet på Kvarterskrogen.
Där var jag Köksmästare under 5 slitsamma, men lärorika år i slutet på 80-talet och början på 90-talet.
Som Du ser på bilden här nedanför var det husmanskost som gällde för mig redan då, även om det idag förekommer betydligt mindre kolhydrater i den.
Det var långt innan jag jobbat på mig riktig ohälsa, den kom smygande mot slutet på mina 18 restaurangår.
Det är 12 år sen ryggen sa ifrån, men nu börjar jag tack vare bra mat och träning få tillbaks min gamla förmåga, även om det numera bara gäller att skriva om min mat.
Som Du kanske märkt har det börjat ta en ordentlig fart med mitt matskrivande det senaste året.
Snart är det 3 år sedan jag började skriva den här bloggen, hade väl då inte en aning om hur det skulle utveckla sig med tiden.
Då hade jag nog knappast vågat, men alla nya, spännande uppdrag har kommit i jämn takt.
Allt började för drygt 3 år sedan med en föreläsning av Dr Annika Dahlqvist. Hon hade blivit bra i sin Fibromyalgi med hjälp av LCHF-kost.
Jag sög i mig vartenda ord hon sa och la om kosten dagen efter, för jag ville verkligen också slippa den bedrövliga värken och tröttheten.
Nu efter de här åren, så håller sig min Fibromyalgi mycket lugn och beskedlig. Det är bara vid alltför mycket stress och kall, rå väderlek som jag känner av den.
Hastiga väderomslag är det värsta, något jag fick erfara när jag kom hem från en månad i Turkiet häromdagen.
Snöstorm, kyla och jag går inte alls ihop, så det har varit några stela och värkande dagar.
Är så glad att jag redan på lördag får lämna landet för varmare breddgrader igen.
Då blir det Gran Canaria och min Tapaskurs på Zumbaresan med Anna Hallén.
Anna är för övrigt den som stöttat mig mest i mitt matskrivande under de här åren, vi har väldigt mycket gemensamt i vår matfilosofi.
Hon var först med att publicera mina bilder och recept, till och med innan jag började blogga själv.
Boken Energibarn som var Annas debutbok, blev även debuten för mina recept i kokboksformat.
Jag har senare också medverkat på ett hörn i hennes LCHF för kvinnor och nu senast i nyutkomna LCHF för familjen.
Där har Anna och jag skapat mängder av goda recept tillsammans, på mat som passar barnfamiljer och andra som tycker om att äta mat med riktiga råvaror.
Min alldeles egna kokbok, LCHF för seniorer, som skrivits i samarbete med Annika Dahlqvist, kom i höstas.
Vilken lycka det var att få se mina recept genom Mikael Eriksson’s duktiga kameraöga.
Just i rummet som syns på bilden ovan, berättade jag för min chef om kokboksdrömmarna för över 20 år sedan.
Hans sarkastiska svar löd; Vem skulle vilja läsa en kokbok som du har skrivit??
Känns riktigt fint att han hade fel. Kokboken säljer som smör, så det märks ju att folk därute i stugorna uppskattar min mat även i skrivet format.
För några veckor sen var det en stor artikel om mig, maten och hälsoresan i Jämtlands andra stora dagstidning, Länstidningen.
Ett personporträtt skrivet av duktiga Sara Strömberg och med en riktigt rolig karikatyr av undertecknad, träffsäkert ritad av Kjell Nilsson-Mäki.
Tyvärr har jag inte hittat artikeln på nätet, så Du får försöka förstora bilden om Du vill läsa den.
Mitt engagemang och skrivande utanför bloggen har börjat ta så mycket tid i anspråk, så jag kommer i sommar att få dra ner rejält på inläggen.
Ska försöka få in nåt i veckan, men annars finns ju närmare 900 recept att välja bland i mitt arkiv, de flesta helt olika de övriga.
Jag bloggar nu även inne på den intressanta sidan Kostrådgivarna, där hittar Du mina inlägg på torsdagarna.
Mina matkrönikor och recept finns också att läsa i 100% Östersund en gång per månad, här är den senaste med en 3-rätters Vårmeny.
Lika ofta utkommer krönikan med min tolkning av Turkisk mat i Hello Alanya Magazine.
Här nedan artikeln i senaste numret, som tyvärr inte kommit ut på nätet än.
Ska Du ta en tur till Alanya i sommar, så finns tidningen att hämta gratis på bland annat Turistbyrån och på många butiker och restauranger.
I julinumret kommer en stor artikel om mig och mitt matskrivande.
Riktigt kul att få sån spridning på Engelska och Holländska till de hundratusentals turister som besöker Alanya varje sommar.
Jag kommer att delta även i årets upplaga av Bloggreceptboken, som lanseras i juni. Du kan förbeställa den nätkokboken helt gratis Här.
För att ta del av mina recept mer i verkliga livet, så ta en tur till Uppsala och gör ett besök på Restaurang Primaten, där finns mängder av naturligt god mat att välja bland.
Att ha fått vara med och skapa recept och meny till Primaten, är det roligaste jag gjort under hela den här matskrivarperioden.
Sådär, det här var en liten förklaring till varför det kanske inte kommer att uppdateras härinne så ofta framöver, så Du inte tror att jag tröttnat på att skriva.