Pepparrotskyckling 2 port
300 g kycklingbröst
200 g champinjoner
50 g smör/kokosolja
2 dl strimlad purjolök
2 dl kokosmjölk/grädde
1 dl kycklingbuljong
1 dl riven pepparrot
1 pressad citron
1 msk hackad persilja
½-1 tsk ättikssprit 12%
Havssalt och vitpeppar
Dela champinjonerna i 4 delar, bryn dem och purjon i hälften av smöret, krydda med salt och peppar.
Skär kycklingen i 3×3 cm stora bitar, bryn och krydda. Blanda allt det stekta i en gryta.
Häll på kokosmjölk, buljong och citronsaft.
Koka upp och låt puttra ca 15 minuter, tills kycklingen är färdigkokt.
Rör ner ättika och pepparrot de sista 5 minuterna.
Smaksätt med persilja och smaka av om det är bra syra och sälta.
Tycker du inte om pepparrot så kan du testa att smaksätta såsen med dill istället.