Helstekt fläskfilé med örtagårdssås

helstekt_fläskfile_örtagårdssås
Vår middag igårkväll på alla hjärtans dag blev ren och skär önskemiddag för jag hade verkligen ingen susning själv, lite trött i skallen och hade funderat länge o väl på vad jag skulle göra?! Joline föreslog potatisgratäng och det är bara vid festligare tillfällen som just potatisgratäng lagas här hemma, väldigt sällan till vardags om det inte är sommar och högsäsong på grillen. Men gott är det så jag följde hennes råd, en festlig fredagsmiddag alla hjärtans dag till ära.

Till gratäng är det gott med en fin bit kött tycker jag, och eftersom majoriteten här hemma föredrar griskött framför nötkött (som jag älskar) så gjorde jag det enkelt för mig så det fick det bli helstekt fläskfilé och en god sås till.

Jag var lite inne på att göra en annorlunda sås den här gången, för sås är ju nånting som jag bara älskar att laga och experimentera med. Det är liksom huvudnumret i hela middagen. Franska smak med örter och grädde, en skvätt vitt vin och kalvfond och JAAA – hujedamej vilken vilken sås det blev!! :-P Vansinnigt god och skulle lätt kunnat ätas med sked utan tillbehör. ;-) Men för att ni ska få en helhet på middagen så får ni recept på alltihop! ♥

4 port
Helstekt fläskfilé : 
2 fläskfiléer
Smör till stekning
1 msk mortlade torkade örtkryddor (timjan, dragon, rosmarin)
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfiléerna och bryn i stekpanna i smör så de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och slå lite vatten i botten på pannan och lägg på lock. Låt stå så ca 15 min tills fläskfiléerna är genomstekta. Såhär brukar jag göra om jag har annat i ugnen och inte kan eftersteka dom där, blir kanongott och saftigt och vattnet gör att de inte bränner fast. Har du tillgång till ugn så efterstek dom inpackade i bakplåtspapper tills innertemp visar 70 grader. Ta ut och låt vila innan servering. Vid servering; ta upp på skärbräda och skär i bitar.

4-6 port
Örtagårdssås : 
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vitt vin
1 msk mortlade torkade örtkryddor (timjan, dragon, rosmarin)
2 msk kalvfond
1 buljongtärning italiensk ört
Svartpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR : 
Använd en tjockbottnad kastrull och smält smöret. Dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet. Slå på grädden och vispa till en slät sås. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 30-40 min. Smaka av.

helstekt_fläskfile_innertempteratur
Fläskfiléerna är delade i tre av varje filé, därefter kryddade med örter, salt och peppar och brynta i stekpanna och därefter klara att efterstekas i ugn tills innertemp visar 70 grader.

potatisgratäng

4 port
Potatisgratäng :
6-8 medelstora potatisar
100 gram riven ost
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en rymlig bunke. Riv ner osten i grädden och tillsätt 2 finhackade vitlök. Salta & peppra. Lägg ner skivorna med potatis och blanda runt. Smörj en ugnsfast form. Häll i potatisen. Grädda i 200 grader ca 40-50 min.

örtagårdssås_recept
Örtagårdssåsen får puttra och smakas av ofta, en riktigt höjdare av såser som bara blir godare ju längre den får puttra! :-P

helstekt_fläskfile_sås_örtagårdssås_recept
Upplagt på tallrik, här utan såsen…

örtagårdssås_fläskfile_sås_helstekt
Och här MED såsen! Och den som säger att det inte behövs sås till potatisgratäng har helt misstagit sig, den här kan man inte vara utan! ;-)

vaniljhjärtan
Vissa av oss orkade inte med vaniljhjärtanen efter middagen som vi köpt, men va gör väl de!? Smakar lika gott till kaffe morgonen därpå. ;-)

Potatismjöl = resistent stärkelse = fettförbränning?

potatismjolLCHF.se och Per Wikholm berättar något intressant som man möjligens ska ha lite koll på eller till och med forska lite mer i.
LCHF.se skriver:

Kan resistent stärkelse förbättra blodsockerkontroll, insulinresistens och underlätta viktnedgång? Det finns en del forskning som pekar i den riktningen och nu testar den amerikanske diabetikern Steve Cooksey resistent stärkelse i ett experiment på sig själv.

Steve Cooksey äter en tämligen strikt LCHF/paleokost och är inblandad i en juridisk process om rätten att få ge kostråd utan att vara registrerad dietist/nutritionist. Vi har här på LCHF.se skrivit om detta yttrandefihetsmål här. Kort sammanfattat så blev han anmäld av den amerikanska motsvarigheten till Dietistförbundet för att han bloggade och gav personlig kostrådgivning till bland annat diabetiker. I hans delstat North Carolina finns nämligen en lag som säger att enbart legitimerade dietisster eller nutritionister får ge kostråd till allmänheten. Steve Cooksey förlorade målet i första instans men med stöd av det amerikanska Institutet för Rättvisa så kommer fallet att drivas vidare till högre instans då de anser att det strider mot den amerikanska konstitutionens lagar om yttrandefrihet.

Nu har som sagt Steve Cooksey startat ett experiment på sig själv med resistent stärkelse. Du kan följa hans personliga experiment på hans blogg http://www.diabetes-warrior.net här.

Per fortsätter:

”Hans inledande resultat är mycket positiva. Intag av resistent stärkelse i form av icke uppvärmt potatismjöl har minskat hans fasteblodsocker på morgonen och han får inte lika kraftiga blodsockertoppar när han för en gångs skull testar att äta kolhydratsrik mat som potatis. Allt detta ligger i linje med den forskning om resistent stärkelse som sammanfattas på Wikipedia här.

Vad är då resistent stärkelse? Det är stärkelse i en form som inte bryts ned i magsäcken och tunntarmen utan opåverkad passerar över till tjocktarmen där den tas om hand av tarmbakterier. Dessa producerar i sin tur kortkedjiga molekyler av mättat fett, främst smörsyra/butyrat. Såväl smörsyran som förändringarna i tarmfloran som den resistenta stärkelsen ger upphov till antas spela roll vid de positiva effekterna på blodsockerhantering, insulinresistens och fettförbränning som resistent stärkelse verkar ha.

 Var finns resistent stärkelse? Ni som varit inne på GI-kost känner säkert igen begreppet resistent stärkelse då det där talas mycket om att kylda potatisar är bättre än varma potatisar. Resistent stärkelse finns i råa, stärkelserika produkter som rå potatis och råa, stärkelserika rotfrukter. När denna stärkelse kokas/uppvärms så övergår stärkelsen till en form som snabbt bryts ned i kroppen och ger snabba blodsockerhöjningar. Om den uppkokade potatisen eller riset får svalna av eller kyls ned (som i sushi) så återgår en del av stärkelsen till formen resistent stärkelse. Under vår evolution fick vi i oss resistent stärkelse från råa, stärkelserika rotfrukter samt från sådant som vi inte äter längre som bark från tunna, färska kvistar.”

Lite intressant detta tycker jag, ”kul” att Per ber om ursäkt för att han ”svär i LCHF-kyrkan”… för mig kan det aldrig bli att ”svära i kyrkan” att informera om nytt och nytt tänkande tycker jag är viktigt. Viktigt att inte fastna i nya boxar, utan att alltid kunna tänka fritt och vara öppen, det tror jag är viktigt. Att kunna både värdera och också omvärdera är nog det viktigaste en människa kan göra…

 

Pulled pork – recept och tillagning

pulled_pork_kryddor
En bit kött, kryddor & en ugn och så en herrans massa timmar! = PULLED PORK ♥

Alla kan laga till detta vansinnigt goda kött, långlagat i många timmar i låg ugnstemperatur är allt som krävs för att lyckas.
Köttet väljer du helt och hållet precis vilket du vill, experimentera och hitta din favorit. Så länge du har ett fint kött, (helt eller i skivor funkar också) så kan du använda dig av både gris och nöt. Pulled pork är ju just gris och där tycker jag karréstek är det allra godaste. Det är en fördel med lite insprängt fett som ger extra smak och saftighet. Skinkstek, bog, lägg, kotlett fungerar också fint!

Vill du göra pulled beef med nötkött är tillagningen exakt densamma, inga konstigheter. Välj då fransyska, entrecote, biff, flank etc. (Recept o bilder HÄR)

Kryddorna till denna rätt är väldigt varierad och har egentligen inga gränser eller mått. Jag gör nog aldrig samma nån gång när jag tänker efter, men lite hetta ska de vara, antingen med harissa, chilipasta eller D’Elidas brukar jag använda.

Det här behöver du :
2 fina karréstekar ca 1,5kg/st
3 msk oxfond
2 dl stark ketchup el. bbq-sås
2 msk flytande honung
1 msk D’Elidas chilisås
1 msk bbq grillkrydda

1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
Vatten/buljong

GÖR SÅHÄR :
Ta fram en ugnsfast form. Lägg i karréstekarna. Rör ihop alla ingredienser till kryddblandningen och täck köttet på bägge sidor. Hacka den gula löken och lägg runtom.
Ta ett vanligt bakplåtspapper och täck över, tryck ner det lite i kanterna i formen.
Stek i ugn ca 7-8 timmar 100 grader tills köttet är så mört att det lätt går att dra isär.
Efter halva tiden brukar jag vända stekarna och slå på vatten/buljong så det täcker botten i formen.

När rättten är klar och du dragit sönder köttet kan du alltid krydda extra efteråt om det behövs mer sälta, mer chili eller vätska såsom vatten eller buljong. Smaka dig fram.

Servera ungefär såhär : 
Pitabröd, tortillawraps, hembakade tunnbröd, som gyros till klyftpotatis, till ris och en kall tzatziki, i baguette etc etc.

pulled_pork_recept_kryddor
Förbereder kryddning och lök.

pulled_pork_kryddning
Pensla kryddblandningen på köttet och lägg ner lök och vitlök.

pulled_pork_i_ugnen_recept
Täck formen med ett bakplåtspapper och tryck ner det runtom kanterna. In i ugnen nu 100 grader en sisådär 7-8 timmar… ;-)

pulled_pork_kött_recept
Efter halva tiden vänder jag köttbitarna och tar bort bakplåtspappret och pytsar på med lite buljong.

pulled_pork_recept
Färdiglagat, nu går det att pilla eller dra sönder köttet lätt och det är så mört så det bara smälter i munnen. Smaklig måltid!

Dotterns LCHF-gröt verkar befinna sig i Expressens LCHF tidning?

Gröt LCHFVill du inte läsa ett gnälligt inlägg så stoppa redan här

Nu har jag ju inte sett tidningen med egna ögon, så om det är  hennes gröt får ju vara osagt.

men jag får uppfattning från fler håll att en LCHF-gröt finns som ett av fler frukostförslag i Expressen och att denna gröt är så som min dotter uppfann den efter hårt slit och experimenterande för att få fram en god gröt a´ la LCHF 2011.

Nu vet jag mycket väl att ”mycket bra recept reser långt” och tillslut har man ingen aning om från vart det kommer.
men även idag går det att googla och fortfarande har man lätt för att hitta originalet ;)  
Nu kallas den omväxlande Kokosgröt, LCHF-gröt eller Paleogröt.  Men måtten är exakt som dotterns…
2 ägg, 1 dl vätska och 1 msk kokosmjöl…
Ser också att denna gröt finns under en betalsajt, där folk får betala för att få recepten… även tidningen är ju inte gratis…

man blir lite fundersam varför det ”stjäls” så friskt bland bloggare, författare och kockar
har de inga egna idéer utan behöver stjäla andras?

Vet att det inte finns copyright på recept och det vet ”tjuvarna” också ;)

idag blev jag sur å min dotters vägnar… hon skiter i det hon vet ju (tyvärr) hur marknaden är…

 

Grillspett med bearnaisesås på philadelphiaost

grillspett_grillat_mat_middagstips
När man som jag lite har tröttnat på allt vad grillat heter just nu men övriga familjen ändå insisterar på GRILLAT så känns grillspett som ett gott alternativ med smaker av många olika ingredienser. Inte enbart korv med bröd, grillkarré och potatissallad eller hamburgare… Tack å lov! ;-)

Dessa grillspett är försedda med tunt skivat fläskkött som legat i marinad, olika kryddkorvar, tomat, röd salladslök och paprika.

I frysen hittade jag en provpåse från Findus med ugnsrostad chilipotatis med lite olika rotfrukter och grönsaker i en blandning – verkligen gott och det passade bra till spetten.

I kastrullen på spisen experimenterade jag fram en bearnaisesås på en bas av smör + vitvinsvinäger + citron + torkad dragon som jag sedan rörde ner en burk philadelphiaost i och kokade upp. Vansinnigt god och färdig på 5 minuter. Philadelphiaosten gör såsen krämig och varken emulsion eller redning behövs för rätt konsistens – prova detta!! :-P

Marinad till ca 700 gram fläskkött (låt ligga ett dygn eller tre) :
2 dl rapsolja
3 msk tomatvinäger
1 msk flytande honung
1 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk malen söt paprikapulver
Salt & peppar

5 st
Grillspett :

400 gram tunna skivor av fläskkött (marinad se ovan)
3 kryddkorvar
3 tomater
2 röd salladslök
1 gul paprika

Bearnaisesås philadelphia :
2 msk smör
1 msk torkad dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 msk pressad citron
1 ask philadelphiaost (200 gram)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smör tillsammans med torkad dragon. När smöret börjar bubbla, tillsätt vinäger och citron. Sänk värmen och rör ner en burk philadelphiaost. Låt koka upp på svag värme nån minut. Smaka av med salt och peppar.

grillspett_grillat
Grillspetten förberedda till ”grillmästaren därute”…. ;-)

ugnsrostad_chilipotatis_rotfrukter
Ugnsrostad potatis med rotfrukter, broccoli, lök och chili.

grillspett_grillat_grilla_grillatärgodast
Allt klart, dags att njuta av ännu en grillmiddag…. :-P

Vad händer med kroppen om du äter 5800 kcal varje dag?

Det vet Sam Feltham. Han har under tre veckor utfört ett expriment där han varje dag äter enorma mängder mat enligt LCHF. I genomsnitt så åt han 5794 kalorier vrje dag varav 10 procent var kolhydrater. Klicka här för att se hans meny.

Enligt traditionell kaloriräkning så ska inte förbränningen påverkas av vad man äter. Alla extra kalorier som man stoppar i sig ska då ge en ökad vikt. Men om det hade stämt så hade Sam gått upp runt 7 kilo under dessa tre veckor – men han gick bara upp 1,7 kilon.

feltham

Varför gick han bara upp 1,7 kilon?

Då det är en skillnad mellan beräknat energiöverskott och verkligt energiöverskott. Då Sam inte hade så stort verkligt energiöverskott efter som han bara gick upp 1,7 kilon.

Citat från kostdoktorn.se och hennes förklaring:

Den sannolikaste förklaringen för mig är att hans viloförbränning ökade kraftigt under experimentet. Kanske finns fler förklaringar. Kroppen kanske även anpassade sig genom att inte ta upp all näring han åt?

Jag känner mig inte förvånad över resultatet. Om man svälter sig långsiktigt går man inte alls ner så mycket som banal kaloriräkning skulle förutspå. Kroppen drar då ner på förbränningen. Om man överäter går man inte upp så mycket. Kroppen anpassar sig efter omständigheterna och försöker behålla fettmassan lagom stor.

Vissa har svårt att tro på Felthams resultat och antyder att han ljuger. Det tror inte jag. Det finns flera tidigare rapporter från personer som gjort liknande experiment – på försök tryckt i sig enorma mängder LCHF-mat. Viktuppgången brukar bli liten eller obefintlig, så Felthams resultat verkar vara typiska.

dagar

Hormoner spelar också sin roll

Allt detta utgår från att kroppens hormonella styrning är i balans. Skulle man äta stora mängder av ”dåliga kolhydrater” så skulle det påverka den hormonella balen. Detta skulle då resultera i att stora mngder av det fettlagrande hormonet insulin bildas.

Ett bra exempel på konsumerande av stora mängder ”dåliga kolhydrater” är filmen och exprimentet ”Supersize Me” är Morgan Spurlock åt 5 000 kalorier om dagen i 30 dagar och gick upp 11,1 kilon.

Vad innebär detta?

Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater. Av dåliga går man snabbt upp i vikt och man får för mycket av det fettlagrande hormonet insulin i blodet.

Men äter man enligt LCHF och äter ”bra kolhydrater” så är det inte alls lika lätt att gå upp i vikt, även om man tvingar i sig mycket mat , som är enligt LCHF-metoden.

Vad tycker du? Vad är din åsikt om detta expriment?

LCHF Pannkaka (Frukost)
Källa: Ronny Carlsson
Portioner: 1

Ingredienser:
1 ägg
3 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
0,5 dl grädde
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i samma ordning som listan ovan.
Stek i en klick smör. God lchf-frukost som jag har
experimenterat fram själv. Man kan även ha en skvätt
vaniljpulver i om man vill och/eller valfria lchf-tillbehör.

Näringsvärde:
418 kcal

Protein: 13g
Kolhydrater: 3g
Fett: 39g
Fibrer: 3g

E%:
Protein: 13 E%
Kolhydrater: 3 E%
Fett: 83 E%
Fibrer: 1 E%
Bananmuffins med kardemumma

bananmuffins_kardemumma
Kan ni föreställa er doften av nybakade bananmuffins? Nyss uttagna ur ugnen, rykande heta och med en anings doft av nystött kardemumma! Ungefär som om man inte är säker på att det bakats banankaka eller kardemummabullar om man råkar komma in genom ytterdörren! Ja, ungefär SÅ… ;-)

Dessa muffins är galet goda! Med banan kan man dessutom experimentera hur mycket som helst, det är många smaker som gillar just banan! Som choklad, muskotnöt, kardemumma och citron bland annat passar ypperligt ihop.

ca 24 st
Det här behöver du : 

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 dl naturell yoghurt

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg, bananer och yoghurt  med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 24 normalstora muffinsformar, använd med fördel muffinsplåt. Grädda i 200 grader ca 15-20 min.

banan_kardemumma_muffins

Fantastiska magnesium – översatt Weston Price artikel

Summer vegetables with garden shovel on white background“Vet du att de flesta av oss idag lider av allvarliga brister i kosten som inte kan åtgärdas förrän våra utarmade jordar får tillbaka sin rätta mineralbalans?”

Skriver Kostdemokrati i dag och det är Margareta Lundström som översatt denna fantastiskt viktiga artikel från Weston . A . Price Foundation.
LÄS VARJE STAVELSE I ARTIKELN!

Några uttdrag här nedan och  några kommentarer här och där från mig.

”Ett alarmerande faktum är att livsmedel (frukt, grönsaker, spannmål) på miljontals hektar mark inte längre innehåller tillräckligt av vissa mineraler, svälter oss, oavsett hur mycket av dem vi äter. Sanningen är att våra livsmedel varierar enormt i värde, och vissa av dem kan inte kallas föda.” Dessa varningens ord är från ett Senats dokument (USA) från år 1936!”

Jordens mineralbalans var ett ämne av allvarlig nationell angelägenhet för mer än sjuttio år sedan, och det underskottet har påverkar oss, samtidigt som det stadigt blivit sämre tillgång på magnesium, efter våra farföräldrars generation.

Magnesium och andra näringsämnen minskar eller förstörs helt i processen efter skörden; vid hanteringen, vid kylning, vid transporten och lagringen även om alla dessa steg sker på ”rätt sätt.” Genom att köpa produkterna och sedan lagra dem i flera dagar i eget kylskåp fortsätter förlusten av näringsämnen, antingen produkterna är från stormarknaden eller din lokala odlare.”
-Gräslig läsning, just så behandlar vi ju våra grödor.

”Fluor i dricksvatten binder till magnesium, vilket skapar ett nästan olöslig mineral-förening som deponeras i skelettet, som gör det skört och ökar risken för frakturer.”
- Flour i drickvattnet  och hur många borstar tänderna med flourtandkräm?

”Magnesium är ansvarigt för att omvandla vitamin D till den aktiva formen som gör att kalcium kan absorberas. ”
- Äter du relativt höga doser av vitamin D, ta då också ett magnesiumtillskott Bodystore/Holistic Magnesium eller Shopping4net/Holistic Magnesium.

”För en vanlig människa, är magnesiumtillskott ofarligt att experimentera med på egen hand, speciellt om du vet att du har symptom som kan relateras till magnesiumbrist eller är under extra stress och så vidare. Överskott av magnesium utsöndras i urin och avföring, och det vanligaste tecknet på för mycket magnesium är lös avföring.”
-Där kom svaret på frågan om ”experimentera” med tillskott av magnesium.

”Dr Carolyn Dean rekommenderar att du tar din första dos tidigt på morgonen och en sent på eftermiddagen, dessa motsvarar de tillfällen när magnesium är lågt i kroppen. Är det bara en tillfällighet att dessa tillfällen av låg magnesiumhalt och låg energi också motsvarar kulturella ritualer som 11-kaffe och 3-kaffe?”
- Precis så gör jag tar halva dosen på morgonen och nästa sen eftermiddag/kväll. Jag tar 4 kapslar av Holistics.

I artikeln längre ner kan du se kostkällor till Magnesium. Är du osäker forska vidare själv!

Äter du helt mejerifritt bör man nog ta ett kalcium/magnesium tillskott istället, detta får man också forska vidare i själv.

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Kokosmjöl och trenden att baka med det fortsätter!

500403 kokosmjolNu hänger också Kung Markatta på den nya hypen och trenden att sälja kokosmjöl.
I går när vi handlade på ICA så stod en demonstratis och gräddade kokosmjölsvåfflor för glatta livet och bjöd ut smakbitar till höger och vänster!
Travar med kokosnötsmjöl i småpåsar (200g) och också kokosmjölk stod brevid.

Kungmarkattas kokosmjöl innehåller 17,8 gram kolhydrater och har en tydlig kokossmak, allt enligt deras egen reklam. ”Färska ekologiska kokosnötter kallpressas först på olja, vartefter de varsamt torkas och mals till ett fint mjöl, vilket gör att de naturliga näringsämnena bevaras. Mjölet är mycket rikt på fiber och har en tydlig kokossmak.”
Detta tillverkningssätt gör att detta mjöl har en tydlig kokossmak och jag rekommenderar det nog inte som ett basmjöl då kommer troligtvis allt smaka kokos.

Våfflorna som vi provsmakade smakade tydligt kokos och om jag jämför med risentas mjöl som jag skrivit om tidigare så verkar Kung Markattas smaka mkt mer kokos.

Men det allra roligaste är ju att det var jag som startade hypen och trenden att baka med kokosmjöl som basmjöl!!
Det tristaste är väl att inte alla vet det…

För alla bloggläsare som läst här från dag ett eller läst inledningen i Baka med LCHF, där jag berättar om hur jag uppfann kokosmjölets bakegenskaper, vet det.
Vid den tiden för över 2 år sedan då fanns knappt kokosmjöl att få tag på och absolut inte i vanlig affär eller ens hälsokost, det var några få internet butiker som då saluförde kokosnötsmjöl.

Jag köpte det av ”misstag” i tron att det var malda flingor, men som ju visade sig ha helt andra bakegenskaper än malda flingor och det är ju för att detta mjöl inte är det.
När jag då sökte nätet på recept fanns knappt något, jag fann också några få amerikanska recept som fick bli basen i mitt experimenterande som sedan blev en bakbok Baka med LCHF.
När jag senare började bjuda på mina framtagna recept så började hypen! Alla började sedan att baka med kokosmjölet och nu ser man mer eller mindre att alla lågkolhydratsbakare använda mjölet.

Inte undra på att det spred sig som en löpeld genom Sverige och andra tillverkare har ju givetvis varit snabba att hänga på. Alla vill ju ha sin del av kakan!

Men det mjöl jag fortfarande finner bäst är AmanPranas ekologiska och rättvisemärkta kokosmjöl! Aman pranas tillverkning.

 

 

 

Bloggar etiketter: ,