Torsk med gott sällskap
Det här är en av mina personliga favoriter från mitt stora receptarkiv här på bloggen.
Lättlagat och lyxigt när du vill unna dig något extra gott till vardags eller som helgmiddag.
Torskryggen är fast och fin och passar riktigt bra att smörsteka men du kan förstås välja den fisk du föredrar.
Jag bor nära en Coop-butik, de har både ekologisk torsk och räkor i frysdisken som är riktigt bra.
Stekt torskrygg med räksallad 2 port
2 x 125 g fryst, ekologisk torskrygg (eller färsk)
3 msk smör
Pressad citron
Havssalt och vitpeppar
Räksallad
200 g Änglamarks frysta, skalade räkor (eller 300 g färska räkor)
2 kokta ägg
2 dl av min enkla majonnäs
2 msk finhackad gräslök
2 msk finstrimlad bladpersilja
½ pressad citron
Lite salt och peppar
Tina fisk och räkor långsamt i kylen, då blir de godast.
Pressa citron över torsken och krydda båda sidor med salt och peppar.
Hacka ägget och blanda med majonnäs och örter. Vänd ner räkorna.
Smaka av med salt, peppar och citron.
Stek fisken 2 minuter på hög värme, vänd och stek ½ minut.
Dra pannan från värmen och låt eftersteka ett par minuter.
Servera med räksalladen och garnera med t ex lite finhackad paprika och gröna blad, blomkålsmos tycker jag smakar gott till.
Fler recept och tips hittar du i mina kokböcker, du kan läsa mer om dem i länkarna nedan.
Bilden längst ned kommer från min senaste bok Stora diabeteskokboken.
Den kom förra hösten och har blivit väldigt populär hos många som vill dra ner på kolhydraterna och samtidigt laga riktigt njutbar mat.
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör E-bok
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker
Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist