Snabbmat
Just nu håller jag på med ett nytt skrivjobb som upptar en hel del av min datortid.
Så både maten här hemma och på bloggen blir nu lite mer åt snabbmatshållet, fast såklart en nyttigare sådan.
Men jag har sen någon månad lovat att dela med mig av recept varje dag härinne under de besvärliga Coronatiderna, för att ge lite matglädje och inspiration.
Det löftet kommer jag förstås att hålla, men jag drar ner på skrivandet runtom recepten en tid, tills jag är klar med mitt nya projekt.
Allt det jobb jag skulle gjort nu under våren med att fara runt landet och föreläsa/signera nya kokboken Gröna, sköna tillbehör, har ju som så mycket annat ställts in eller skjutits på framtiden.
Nu är enda sättet för mig att sprida min matfilosofi och kokböcker här på bloggen och via Facebook/Instagram.
Så jag blir förstås väldigt glad och tacksam om du vill köpa en eller ett par av mina böcker, till dig själv eller som present till någon som skulle behöva uppmuntras.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Tonfisksallad 2 port
100 g tonfisk i vatten
1 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
½ dl finstrimlad purjolök
½ äpple eller gurka i små tärningar
Saft och rivet skal av ½ citron
Salt och chiliflingor efter smak
Bryt sönder tonfisken i mindre bitar i en bunke.
Blanda samman med majonnäsen och rör ner grönsakshack och citronsaft. Smaka av med salt och chili.
Servera tillsammans med kokta ägg, tomater och salladsblad eller till en krispig ostomelett.