Sommarfrukost
Idag bjuder jag på ett riktigt somrigt tips till söndagsbrunchen.
Kesoplättar med generöst av säsongens bär blir en fin start på dagen.
De flesta recept jag sett på kesoplättar har en rätt menlös struktur, något jag inte gillar.
Jag blandar därför i en hel del frön i mina för mer frasighet, ett gott tuggmotstånd och så mättar de mycket längre.
Kesoplättar 1-2 port
2 ägg
½ dl keso
½ dl grädde
2 msk psylliumfrön
2 msk pofiber eller boveteflingor
2 msk sesamfrön
2 msk linfrö
Salt
Smör till stekning
Vispa samman ägg, keso, salt och grädde, rör ner alla frön och pofiber.
Låt svälla en halv timme, smaka om smeten är lagom salt.
Grädda plättarna i brynt smör, några minuter på varje sida så de får fin färg och blir frasiga i kanterna.
Fler goda brunchtips hittar du i mina senaste kokbok Gröna, sköna tillbehör.
Igår kom jag på att Lennart och jag varit på svensk mark i precis ett halvår, vi kom hem från Turkiet 25 januari.
Compact living i Stockholmskarantän på 24 kvm går fint, i dessa märkliga Coronatider.
Vi är ju vana vid att bo i små hotellägenheter utomlands på vintrarna, så att samsas på små ytor är inget nytt för oss.
Vi är friska, har det bra, trivs med varann och oss själva. Livet är gott
Här en bild jag tog på oss nere vid Stadshuset igår eftermiddag, fler hittar du på min Facebooksida.