Min favoritmat
Nu har finvädret äntligen kommit hit till Alanya efter några riktigt bistra veckor.
Så nu tänker jag ägna ännu mer tid åt att vara ute och därmed vara borta från datorn.
Fick mig en tankeställare när jag läste den här artikeln i Dagens Nyheter.
Den handlar om den stress som kommer av alltför mycket uppkoppling, bloggande, Facebookande, Twittrande, Instagrammande m.m.
Särskilt dagens unga ligger i riskzonen att bli utbrända, men jag ser hur även många i min egen ålder tillbringar alltmer tid med olika smarta telefoner, I-pads, appar och sociala medier.
Jag har en gång i tiden varit rejält utbränd efter att jag arbetade alldeles för mycket.
Det är bland annat därför jag avslutat min närvaro på Facebook vid nyåret och inte tar på mig för mycket arbete med skrivandet, även om det är väldigt kul.
Jag fortsätter att uppdatera härinne men lugnar ner takten lite ett tag med nya receptskapelser så jag får hämta andan och njuta av den turkiska våren.
Idag får du recept på en av mina godaste köttfärssåser smaksatt med rosépeppar, den här gör jag ofta när jag inte har så stor matlagningsinspiration.
Förr åt jag stora högar med spaghetti och massor av ketchup till, nu tycker jag det är så mycket godare med smörstekt zucchini, broccoli eller vitkål som tillbehör.
Köttfärssås 2 port
250 g köttfärs, jag tar oftast lammfärs
2 dl grädde, crème fraiche eller kokosgrädde
1 morot
1 liten aubergine
2 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör eller kokosolja
2 msk ketchup
1 msk ajvar
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk krossad rosépeppar
Salt och svartpeppar
Skär alla grönsaker i små tärningar. Bryn köttfärsen i smöret, tillsätt kryddorna. Rör ner grönsakerna och låt bryna en stund.
Tillsätt ketchup, Worcester, ajvar och grädde. Koka upp och låt puttra i 30-60 min på svag värme.