LCHF-tillbehör
Aioli är en av våra mest klassiska och användbara såser. Här får du den i min tappning.
Du kan använda den som bas och smaksätta med till exempel saffran, chili eller örter.
Aiolin finns även med i min kokbok Grillmat LCHF, köp den gärna om du vill vara med och sponsra mitt fortsatta receptskrivande❤
Upptäckte att den klättrat upp på Bokus-topplistan över mest sålda kokböcker igen, 3 år efter utgivningen.
Den låg på plats #4 förra veckan och #12 den här.
Trenden i år är annars Vego, både som grillat och annat, butikshyllorna formligen svämmar över av grönsakskokböcker.
Gillar du grönt, men på LCHF-vis, ja då finns massor av sånt i den här boken.
Här finns den på engelska på Amazon, tipsa gärna vidare om du har vänner utomlands
Aioli
3 äggulor
3 klyftor vitlök
1½ dl mild olivolja
1½ dl neutral rapsolja
½ pressad citron
1½-2 krm salt
Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en skål.
Tillsätt oljan i en fin stråle, vispa riktigt hårt. Det går enklast med elvisp eller stavmixer.
Smaka av med citron och eventuellt mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syran och sältan.
Låt stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen, så kommer smakerna fram mer.