Köttfärssås 2-3 port
400 g blandfärs, jag hade älg och lamm
50 g smör/kokosolja
1 stor rödlök
1 stor morot
1 liten zucchini
1 röd paprika
1 grön paprika
2-3 dl vatten + 1 dl kycklingbuljong
½ dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
1 msk Worcestershiresauce
1 msk balsamvinäger
1 msk paprikapulver
Salt och peppar
Skär alla grönsaker i små tärningar.
Fräs dem en stund och tillsätt färsen och tomatpurén.
Låt bryna några minuter så blir tomatsmaken mildare.
Krydda och häll på vatten+buljong, börja med den mindre mängden.
Koka upp och låt puttra på svag värme i 1-2 timmar, ju längre desto godare.
Jag serverade min köttfärssås med strimlad salladskål, purjoringar och färsk timjan.